Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

+ Extractum Cardui benedicti.

Gezegende-Distelkruidextract.

Meng

honderd deelen Gezegende-Distelkruid, fijnge-

snedenengestampt, JOO

met

vijfhonderd deelen Kokend Water 500

Laat het mengsel, onder herhaald roeren, 12 uur staan, pers uit, en behandel den perskoek op dezelfde wijze niet

driehonderd deelen Kokend Water 300

doch laat het mengsel nu 6 uur staan.

Laat de bijeengevoegde vochten bezinken, coleer, en damp de colatuur uit tot een dik extract.

Gezegende-Distelkruidextract geeft met water (1 = 10) een troebele vloeistof; deze smaakt ziltig en zwak bitter en wordt door een gelijk volumen spiritus niet helder.

+ Extractum Cascarillae. Cascarilleëxtract.

Meng

honderd deelen Cascarillebast, tot poeder(Bln)

gebracht, 100

met

vierhonderd deelen Kokend Water 400

Laat het mengsel, onder herhaald roeren, 24 uur staan, pers uit, en behandel den perskoek op dezelfde wijze met

driehonderd deelen Kokend Water 300

doch laat het mengsel nu 12 uur staan.

Coleer de bijeengevoegde vochten, en damp de colatuur uit, zonder verdere zuivering, tot een dik extract.

Sluiten