Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Worden 100 mG. Saccharine en 500 mG. calciumoxyde samen verhit, dan ontwijken animoniakale dampen, gemengd met benzaldehyde; wordt de gloeirest met water uitgeloogd en de oplossing gefiltreerd, dan geeft het filtraat, door salpeterzuur zwak zuur gemaakt, met loodacetaat een bruinzwart neerslag.

De koud verzadigde oplossing in water mag door ferrichloride niet meer dan zwak geel woorden.

\\ ordt de oplossing van 250 mG. Saccharine in 1 cM? natronloog en 4 cM5 water met 3 cM? azijnzuur gemengd en krachtig geschud, dan mag zij binnen 10 minuten niet troebel worden (p.sulfaminebenzoëzuur).

De oplossing van 100 mG. Saccharine in 5 cM? natronloog en die van 100 mG. in 5 cMi? zwavelzuur moeten kleurloos zijn. Bij verwarming in een waterbad gedurende 15 minuten moet de eerste kleurloos blijven (glucose) en mag de laatste niet meer dan lichtgeel gekleurd worden.

Na verbranding mag Saccharine niet meer dan 0,25 pet. asch achterlaten.

Saccharum.

Suiker.

CjjHJOOJJ.

De geraffineerde suiker (saccharose), bereid uit het wortelsap eener variëteit van Beta vulgaris, Linn. Sp. PI. 222, of uit het stengelsap van Saccharum officinarum, Linn. Sp. PI. 54.

Witte, kristallijne stukken, losse monokline kristallen of het poeder daarvan. Poeder van Suiker moet wit, droog en reukeloos zijn.

Sluiten