Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

twintig deelen Kaneelwater 20

en laat 12 uur in een gesloten vat staan.

Breng de massa in een percolator, en percoleer eerst met

twintig deelen Kaneelwater 20

en vervolgens met water, totdat verkregen zijn

acht en dertig deelen 38

Los in dit vocht op, onder verwarming op een waterbad,

twee en zestig deelen Suiker 62

Roodbruine stroop, die sterk naar kaneel riekt en smaakt.

+ Sirupus Codeini.

C o d eï n e s t r o o p.

Stroop met 0,25 pet. Codeïnehydrochloride.

Los op

een deel Codeïnehydrochloride 1

in

acht deelen arm Water 8

Meng deze oplossing met

driehonderd een en negentig deelen

Suikerstroop 391

Kleurlooze stroop.

+ Sirupus Diacodii. Diacodionstroop.

Meng

Althaeastroop,

en

Papaverstroop, van elk gelijke deelen. Lichtbruine stroop.

Sluiten