Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Vinum amarum. Bitterwijn.

Te bereiden uit

acht deelen Cascarillebast, tot poeder (B10) ge¬

bracht, 8

vier deelen Duizendguldenkruid, zeer fijn gesneden, 4

vier deelen Gezegende-Distelkruid, zeer fijn gesneden, 4

twee deelen Gentiaanwortel, tot poeder (B]0)

gebracht, o

een deel Oranjeschil, tot poeder (B10) gebracht, 1 vijf deelen Verdunden Spiritus 5

en

vijf en negentig deelen Malagawijn 95

Heldere, donkerbruine, zeer bittere vloeistof.

+ Vinum Chinae.

Kinawijn.

Meng

twintig deelen Poeder van Kinabast 20

met

veertig deelen van een mengsel van

een deel Verdunden Spiritus 1

vier deelen Malagawijn 4

en

drie deelen Water 3

Laat het mengsel 24 uur in een gesloten vat staan ; breng het bij gedeelten in een percolator, telkens zacht aandrukkende, en percoleer met het boven aangegeven mengsel, totdat verzameld zijn

achthonderd deelen 800

Sluiten