Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

+ Vinum Pepsini. Pepsinewijn.

Meug

vier en twintig deelen Pepsine 24

met

twintig deelen Glycerine 20

zes deelen Verdund Zoutzuur 6

en

achttien deelen Water 18

Laat het mengsel, onder herhaald schudden, 24 uur staan; filtreer, en wasch het filter met zooveel water uit, dat het filtraat bedraagt

achtenzestigdeelen 68

Dit vocht mag in voorraad gehouden worden.

Meng, wanneer Pepsinewijn moet worden afgeleverd, acht en zestig deelen van dit vocht 68

met

negentig deelen Suikerstroop, 90

twee deelen Oranjeschil tinctuur 2

en

achthonderd veertig deelen Malagawijn . . . 840 Heldere, roodachtig-bruine vloeistof, die eenigszins samentrekkend smaakt.

Pepsinewijn mag niet in voorraad gehouden worden.

+ Vinum Rhamni Purshianae. Cascarawijn.

Tinuin Cascara sagrada.

Te bereiden uit

tien deelen Cascarabast, tot poeder (B10) gebracht, 10

Sluiten