is toegevoegd aan uw favorieten.

Bijdrage tot de kennis van de vegetatieve celdeling bij de hogere planten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

(nucleoli zwak), cytoplasma en kernen in de telophase ook zwakker dan de rustende kernen. Kleuringen met rutheniumrood en safranine zijn door mij met dit materiaal niet verricht.

Résumé. Bij het materiaal van Allium, gefixeerd met sterk Flemming's mengsel, kleurt zich de celplaat: met Delafield'se haematoxyline, met Flemming's driekleurenmethode, met methyleenblauw, met safranine en rutheniumrood; doch ook de overige celinhoud en de celwand kleurt zich weinig of niet verschillend van de celplaat, behalve bij de 2 eerstgenoemde kleurmethoden, waar de celplaat en de celwand alleen in kleur overeenstemmen.

Bij het alkoholmateriaal kleurt zich de celplaat wel met Delafield'se haematoxyline, doch niet met methyleenblauw, rutheniumrood of safranine, terwijl de wanden en de overige celinhoud daarmee wel worden gekleurd.

Bij het sublimaatmateriaal kleurt zich de celplaat bijna niet met methyleenblauw, doch weinig zwakker dan de dunne dwarswandjes; met Delafield'se haematoxyline evenals de celwanden sterk. In het volgende hoofdstuk kom ik hierop nader terug.