is toegevoegd aan uw favorieten.

Over sympodie

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Bij het zoeken van een andere verklaring heb ik mij drie vragen voorgelegd :

le Waar in liet embryo kan de hypothetische of' onbekende oorzaak ingewerkt hebben

In welk stadium van ontwikkeling was toen het embryo ?

3" Wat kan die onbekende oorzaak geweest zijn

Ik ben nu uitgegaan van de veronderstelling dat door een of andere reden de einddarm niet normaal naar achteren uitgroeide, niet zoo ver als de plaats, waai de allantois wordt uitgestulpt, en ik heb getracht \an deze voorstelling uitgaande de andere verschijnselen te verklaren.

Als de darm minder ver naar achteren groeit dan de omliggende organen, dan is het vooreerst duidelijk dat een anus niet zal worden gevormd en wellicht is de vaak voorkomende verdieping in de huid te verklaren als de door vele schrijvers aangenomen instulping van de epidermis, welke instulping hier geen darnilumen heeft kunnen ontmoeten. Het lapje, dat in de verdieping is gelegen, wordt hiermede echter niet verklaard en blijft voor mij ook geheel raadselachtig.

Verder kan er geen allantois ontstaan, dus ook geen blaas, en ook geen sinus uro-genitalis; de uitmonding van de buizen van Wolft en Muller vindt daarin niet plaats.

Waar nu geen einddarm is aan het staarteinde van het embryo zal die ruimte aangevuld worden, doordat van weerskanten de wand van de lichaamsholte, dus het