Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

e. Vecren bedden zijn duur en veel ie warm. De uitwasemingen dringen er te zeer in door, daarom zijn ze nadcelig voor de gezondheid en vooral niet aan te raden voor kinderen en jeugdige personen.

ƒ. Kapok (vlokken van wol of katoen) is wel aan te bevelen. Wollen vlokken zijn de beste.

Voor zulk een bed heeft men noodig 0 M. stof van 1,25 M. breedte a 45 ets de Meter en 9 K.G. vlokken a f I. Zoodat zulk een matras ongeveer 12 üld. kost.

2. KüSSKNS Iii\ PELUWEN.

Onder het hoofdkussen behoort een hoofdpeluw, zoo lang als de breedte van het bed en gevuld met paardenhaar, zeegras of kaf.

Voor de hoofdkussens neemt men veeren van betere kwaliteit: de beterkoope kwaliteiten zijn niet aan te raden. Tot overtrekken neemt men beddetijk of bambazijn. Gewast doek of katoen zijn niet aan te bevelen, omdat daardoor allicht ongedierte in de veeren komt. \ oor een hoofdkussen neemt men gewoonlijk 1 tot 11, M. stof en I tot 11, K.G. veeren. kapok of kaf.

Voor de peluw heeft nien 11, a 2 M. stof en 2 a 2'j K.G. veeren of kapok noodig.

Men koope liefst geen oude veeren. tenzij men ze vóór het gebruik uitstoomt of wascht. .3. Dekens.

Wollen dekens zijn tegenwoordig nogal goedkoop. Het is echter raadzaam goede kwaliteiten te nemen: men krijgt immers waar naar geld.

Gewatteerde dekens zijn zeer aan te bevelen. Wil men ze zelf maken, dan neme men beste dekenwatten of zoogenaamde scheerwol en tot stof of

Sluiten