Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

80. Haverdeüort.

Op I liter havergort neemt men 1 liter zoete melk of water en kookt dit met wat zont in een half uur gaar.

81. Macaroni.

Breek de macaroni in vingerlange stukken en laat ze in water met zont gaar koken. Als ze gaar is, doet men ze in den doorslag en roert een stukje boter erdoor.

.Wen kan er ook wat geraspte kaas bijvoegen.

H. Melk- en eierspijzen.

82. Lammetjes pap.

Vermeng 1 , K.ü. tarwebloem met 1 liter zoete melk en een weinig zout. zet ze op 't vuur en roer de pap tot ze gaar is.

Op dezelfde wijze wordt havermout-, rijste-, gerste-, sagopap toebereid.

83. Oerstepap met pruimen.

Men laat 11, kopje goed gewasschen gerst in weinig water koken, dan doet men er 1 liter melk bij. Nadat de pruimen in wat water met een staafje kaneel gaar gestoofd zijn, voegt men ze met wat suiker erbij.

Sluiten