Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

941. Twee vaasvorm ige coupes, van amethist, rijk versierd met verguld koperen gietwerk in den vorm van rams-

koppen, die vruchtenguirlandes dragen. Stijl Lodewijk XVI. Fransch werk.

Hoog 0.225 M. Volgens de aanteekeningen van Bisschop zou het koperde* k ver\aardigd zijn door Gautier en de voorwerpen duel uitgemaakt hebben van den boedel van Prins Willem V, na diens vertrek verkocht aan de familie Bertrand (?) die het later weer aan Bisschop overdeed. 1

942. Gecanneleerde koperen ketel met handvormig hengsel. Moorsch gietwerk.

943. Ovale koperen stoof met gedreven plantaardig ornament; i8e eeuw.

944. Haard blik van gedreven koper, met ster-ornament; 18e eeuw.

945. Koperen vuurbak, aan de voorzijde versierd met drijfwerk, voorstellende een korf met bloemen; 18e eeuw.

946. Twee koperen chenets (soort rooster) met daaraan bevestigde ijzers; 17e eeuw.

947. Koperen arm, gelijk die als houder voor een zandlooper aan den preekstoel bevestigd werden, thans gebruikt om er een bloempot in te zetten; 17e eeuw.

Verder een koperen haardstel met schop en veger, eene fraaie roodkoperen bloembak met leeuwekoppen^ eene Oost-Indische kom van geel koper, als bloembak gebezigd, staande op eene antieke geelkoperen kandelabervoet.

Velschillende oudheden.

948. Glazen emmer voor wijwater (?). Laag en breed model met glazen hengsel, geheel versierd met geëtst blad-ornament. Omstreeks i6e eeuw, waarschijnlijk Venetiaansch werk.

\olgens B. afkomstig uit eene kerk te Deventer. Diam. van den hals 0.192 M., hoog 0.11 M. De opgaande wand is beneden versterkt met twaalf vertikale ribben en loopt tol ongeveer halver hoogte scherp naar binnen, gaat daarna even recht omhoog om vervolgens bij wijze van hals lichtelijk naar buiten uit te buigen.

949. Stokbeurs van omstreeks ijoo. Aan eene 0.165 M. lange stok, bedekt met gevlochten leer hangen vier lederen zakken die met riemen dichtgesnoerd kunnen worden. Op iedere zak is een kleiner zakje vastgenaaid.

Sluiten