Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bestemd voor besmettelijke zieken, hoofdzakelijk ten behoeve van ons ziekenhuis en van onze huisgenooten.

In 1886 bleek het noodzakelijk dat het Huis weer uitgebouwd werd.

Dat was eene zeer belangrijke verbouwing, die veel verbetering aanbracht. Niet alleen werd een brandvrije trap gemaakt, en een hydraulische personenlift aangeschaft, maar ook werd het Huis aanmerkelijk vergroot, waardoor er een geheel nieuwe operatie-afdeeling tot stand kwam, en meerdere patientenkamers verkregen werden. Deze verbouwing kwam gereed in 1887.

In 1889 werd een huis gekocht, dat, even als Bethesda , aan de overzijde der straat lag. Er was plaatsgebrek, en nu kon-

WIJKHUIS KLARENDAL.

den degenen, die geen plaats vonden in het groote Huis, daar onder gebracht worden. Dit huis werd Bethanie genoemd. Later is het een tijd in bruikleen afgestaan voor de gebrekkigen en mismaakten, die nu in de Johannastichting wonen, t Is zelfs pastorie geweest. Maar nu zult gij tevergeefs zoeken naar Bethanie. In 1907 verkregen wij ons Emmahuis, de kinderafdeeling; en dit Emmahuis is opgebouwd uitBethanie en een aangrenzend perceel, dat voor dat doel gekocht was.

In 1 891 weer

plaatsgebrek; en moest het Bestuur er toe overgaan, om een huis te huren in de Pels Rijckenstraat tot eene woning voor de zusters.

— 19 —

Sluiten