Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

en vloer te bereiken was. Daarin bevond zich een groote zinken bak, die aan de planken der vloer was bevestigd, dus tusschen vloer en plafond hing. In die bak vonden wij een groote hoeveelheid foto's en clichés voor het afdrukken. Ons bleek hier een bijzonder goede vangst te hebben gedaan, want van de meeste in omloop zijnde foto's, waren de clichés aanwezig.

Maar niet alleen deze kooplieden in pornografische foto's en werken wisten hun voorraad te verbergen, ook de valsche munters waren daarmee zeer vertrouwd. Inbrekers trouwens niet minder.

Een dezer heeren had bankpapier te verbergen. Hij schroefde het slot uit zijn kamerdeur en vulde de ruimte geheel op met het bankpapier, de slotplaat werd er nu weder aangebracht.

Ook heb ik eens voorwerpen van waarde verborgen gevonden in den koker, waarin zich de raamlooden hadden te bewegen.

Dat dieveggen de gestolen voorwerpen in hun kapsel verbergen is iets heel gewoons, evengoed als het innaaien van bankpapier in kleedingstukken karpetten en beddengoed.

Men ziet dus wel: liefde zoekt list, maar ook zij die reden hebben iets zeer zorgvuldigs te verbergen weten er aardig wat op te vinden. Dat maakt vooral de huiszoekingen zoo ingewikkeld en uiterst moeilijk.

Sluiten