Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Een van dat drietal was reeds als kind totaal bedorven. Op zestienjarigen leeftijd gaf zij zich over aan prostitutie. Zij vertoonde een kwaadaardig karakter en in een aanval van ijverzucht scheurde zij eene vrouw een oor van het hoofd: De tweede was eene afgestompte, drankzuchtige vrouw. Zij had drie kinderen, van wie een om een nietige reden, uit het venster sprong en zich later, zonder eenige reden, onder de wielen van een wagen wierp. De derde zuster was van zeer zwakke geestvermogens, had verder een losbandig karakter en maakte in gezelschap van haar man misbruik van sterken drank.

De 3de generatie van dit geslacht omvat acht personen, van wie omtrent zes het navolgende bekend werd.

De eerste was een meisje van negentien jaar, zeer blond, weinig intelligent en met sterk ontwikkelde voorhoofdknobbels; het karakter was boosaardig en ijverzuchtig. Op tienjarigen leeftijd ging zij zich, met andere kinderen, aan uitspattingen te buiten en eenmaal deed zij spelden in de soep van haar broeder.

De tweede, een jongeling van 18 jaar, zeer arbeidzaam en rechtschapen, was van een zenuwachtig, eigenzinnig en zwak karakter.

De derde, een vijftienjarig meisje met een lasterachtig karakter, was drankzuchtig van aard en bovendien snoeplustig. Zij maakte zich onder meer aan kleine diefstallen schuldig.

Sluiten