Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

den muur boven de sofa tegenover de commode. Zoo hoorde het. Maar nooit had ze een oogenblik tijd gehad voor Christus zelf, Die van het vochtige kamertje aan de rivier, met het smalle raam en de vochtige wanden, nog heel iets anders had kunnen maken dan een klein burgermansvertrek, ook al waren er verschillende voorwerpen in den lommerd gebracht.

Ik geloof dat er veel Hilda Eriksons rondloopen. Ik geloof dat menig mensch soms vóór zich ziet, symbolisch belichaamd, waar hij zijn hartebloed voor gaf. Het is lang niet altijd op je sterfbed, dat het voor je komt staan.

Eens keek het een krachtigen jongen man aan in een schotel linzenmoes, en het was een bittere schreeuw, dien deze waarheid zijn verontrust gemoed ontlokte.

iM.enige Hilda Erikson gaf in haar leven alles wat ze bezat niet eens voor een commode, of een sofa, of voor leuningstoelen met mousseline overtrokken, maar voor een blank gezichtje, of wat krulhaar, voor een fijn figuurtje. Als die op haar sterfbed ligt, ziet ze wat toiletmiddelen slordig door elkaar, eenige verfomfaaide uitgangsjaponnen en het electrische toestelletje voor de „permanent wave".

Er zijn Hilda Eriksons die zich heel haar

Sluiten