Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

In de volgende coupes wordt het steekkanaal onvolledig en vertoont het geen middenstuk meer. Ook is in deze coupes te zien, dat het steekkanaal het orale gedeelte der trochleariskernen laedeert.

In coupe 101 (afb. 143) ziet men nog slechts de beide laterale randen der doorsnede verwond. Overigens is de coupe geheel gaaf. Wel lijken de trochleariskernen celaim. Deze coupe gaat door het orale gedeelte van de decussatio bracchii conjunctivi cerebelli, terwijl het meest eaudale gedeelte der decussatio Forel nog zichtbaar is. Ventraal gaat deze coupe door het voorste gedeelte van den pons.

AFB. 143.

In de volgende coupes is geen verwonding meer te zien en zien we de intacte eaudale gedeelten der trochleariskernen en de eveneens geheel intacte decussatio bracchii conjunctivi cerebelli.

Bij konijn li. P., dat na een zij deling schen steek door het mesencephalon bij overigens intact gelaten hersenen geen hypertonie, maar wel labyrinihoprichtreflexen en lichaamsoprichtreflexen op het lichaam vertoonde, bleek bij het microscopische hersenonderzoek de steekwond dorsaal van de roode kernen te zijn gegaan, zonder deze kernen noch de decussatio Forel (noch de decussatio bracchii conjunctivi cerebelli) te laedeeren.

Ten slotte een kat, welke na een zijdelingschen steek nog geheel normaal rondliep, namelijk:

Sluiten