Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

werd gebracht is een wonder. De uitverkochte zaal bracht hem een ovatie, die verdiend was. Men had na de generale repetitie een theater-schandaal verwacht, dat echter uit bleef. Honderden aanhangers van Schönberg en Berg juichten, zoodat de componist en de solisten twintig en meermalen moesten verschijnen. Maar de meerderheid der toeschouwers bleef ijzig koel en de enkele fluiters werden uitgelachen".

,,Of deze opera werkelijk op het repertoire blijft, zal afgewacht moeten worden. In elk geval heeft de Berlijnsche „Staats-oper" een durf getoond, die bewonderenswaardig is".

„Als u mij vraagt of dit iets voor Amsterdam is, dan zou ik willen antwoorden: Ja, waarom niet? Wij hebben Schönberg en

Dat het opgedischte ten slotte nog zoo vlot werd opgegeten is een wonder. De eivolle zaal bracht hem ten slotte een ovatie, die verdiend was. Wie een schandaal verwacht had, werd te leur gesteld. Honderden bewonderaars van Schönberg en Alban Berg juichten, zoodat de laatste en diens bekwame helpers twintig en meermalen uit de keuken moesten komen om telkens weer de huldiging van de voldane lekkerbekken in ontvangst te nemen. Maar de meerderheid der aanzittenden bleef ijzig koel en de enkele ouderwetschen, die misselijk waren geworden, werden uitgelachen.

Of al die moderne lekkernijen werkelijk op het menu zullen blijven prijken, moet afgewacht worden. In elk geval heeft de Gérant Kreisler een durf getoond, die bewonderenswaardig is.

Vraagt u mij, is dat iets voor Berlijn? dan zou ik willen antwoorden: Ja, waarom niet; sommige hysterische vrouwen vinden

Sluiten