is toegevoegd aan uw favorieten.

Over hydrocephalus

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

snede tot C. 3; die verdikking werd veroorzaakt door een tumor van 20 mM. lengte en 8 mM. dikte, die er op lag, en welke bleek te bestaan uit verplaatste deelen van de medulla oblongata en uit gewoekerde plexus chorioideus.

4de: Kind van 6 weken; van de ondervlakte van het cerebellum gaat een tumor van 15 mM. lengte en 8 mM. doorsnede tot C. 5; die heele tumor bestaat uit goed te herkennen windingen. Ook hier is in de oblongata het dorsale deel weer naar onderen verplaatst ten opzichte van het ventrale.

Ze beschreven ook gevallen van Straussler, Solovtzoff, Gudden en Chiari en kwamen op grond van hun onderzoek tot de volgende indeeling van de Arnoldsche misvorming.

lste: Er is verplaatsing van de cerebellairsubstantie in het eentraalkanaal, dat is de medullairgroeve, tot aan het lendemerg toe.

2de: Br is verplaatsing van cerebellairsubstantie in een uitbochting van den vierden ventricel, die zich naar onder achter het ruggemerg uitstrekt.

3de: Er is een min of meer tuitvormig uitsteeksel met sterk veranderde cerebellairsubstantie gelegen op de doorsaalzijde van de medulla oblongata en de medulla spinalis.

Fig. 11.

Schema van de afwijking van Chiari.