Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

d. Godefridus van Eyck, gedoopt 29 Augustus 1618.

e. Elisabeth of Isabella van Eyck, h. met Hans Melchior van Ellerborn, heer van Warrenberg. Zij stierven kinderloos.

II. Johan van Eyck van Nuenen, hiervoren sub b genoemd, heer van Zeelst, gedoopt 8 November 1614, woonde op het Huis Zeelst en stierf omstreeks 1668. Zijne vrouw was Cecilia van Eyck, gestorven te Opwetten 22 Juli 1683, dochter van Roelof tot Overbruggen en Apostulina de Bever.

Hunne kinderen waren :

a. Rudolf Francis van Eyck tot Nuenen, die volgt sub III.

b. Maria Beatrix van Eyck, h. met Johan Theodoor van Gulpen, heer van Bombay en hoog-drossaard van het Land van Dalem, wien zij schonk:

1 Johanna Helena van Gulpen, h. met Simon Hustinge van Bernauw.

2 Isabella Maria van Gulpen, h. met Cornelius Henricus van Grevenbroeck, heer van Zwijnsbergen.

c. Floris Cornelis van Eyck van Mierlo, woonde in 1734 te Nuenen en in 1741 te Gestel bij Eindhoven, alwaar hij den 18 October van laatstgezegd jaar begraven werd; verkocht 14 Augustus van datzelfde jaar de hoeve het Brouwhuis te Bakel aan Barbara van Baussele, douairière van Scherpenzeel, h. Florentina Maria van Grevenbroeck, 5 Augustus 1715 in den ouderdom van 42 jaren te Mierlo kinderloos overleden, dochter van Erasmus, heer van Mierlo en Barbara Catharina van Scherpenzeel.

d. Barbara Clara van Eyck, erfdochter van Warrenberg krachtens legaat van haren genoemden oom en tante, Hans Melchior van Warrenberg en Elisabeth of Isabella van Eyck, h. met Hans Adam van Bock van Patteren, zoon van Hans Werner en Ida van Efferen.

e. Postulina Anna van Eyck, h. met Hendrik de Pollaert, heer van Exaeten, zoon van Dirck voornoemd. Hun zoon was Floris Andres de Pollaert, heer van Exaeten.

III. Rudolf Francis van Eyck tot Nuenen, hiervoren

Sluiten