is toegevoegd aan uw favorieten.

Het classificeeren volgens het decimaal systeem en de toepassing bij de bibliotheken, documentatie, gemeente-archieven en boekhouding

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Het classificeeren volgens het decimaal systeem

en de toepassingen bij de bibliotheken, documentatie, Gemeente-archieven en boekhouding.

M. H.

Het is mij een genoegen hedenavond voor het Technologisch Gezelschap en voor het gezelschap Leeghwater een en ander te mogen vertellen over het classificeeren volgens het decimaal systeem en de toepassingen daarvan in de praktijk.

Het onderwerp heeft direkt met de vakken waarvoor U belangstelt, waarin U studeert niets te maken, maar het heeft te maken met organisatie, classificatie, orde en regelmaat en daar alle systemen van organisatie zoo buitengewoon belangrijk zijn voor ieder Ingenieur, vooral voor den Ingenieur die later zelfstandig leider zal zijn van fabrieken en bedrijven, daarom geloof ik, dat mijn voordracht hier toch wel op zijn plaats is.

Onder een systeem van classificatie van wat ook, verstaan wij een systeem van opbergen, van rangschikken, waardoor het mogelijk wordt op een overzichtelijke wijze terug te vinden, waarnaar men zoekt.

Heeft men in zijn privé bibliotheek 50 boeken, dan wordt liet zoeken naar een boek eenvoudig, op het oog vindt men altijd het boek terug, dat men zoekt.