is toegevoegd aan uw favorieten.

Handboek over het alcoolisme voor lager en middelbaar onderwijs

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

13. — Wat dient er gezegd te worden over het wijn

drinken door kleine kinderen of jongeheden; ook over het gebruik der alcool- en likeurwijnen? (51-52)

14. — Hoe wordt wijn vervalscht en hoe kan men deze

vervalsching ontdekken? (53)

15. — Leg op eenvoudige wijze het stoken van wijnalcool

uit. (60-62)

16. — Wat is alcool en waaruit wordt hij getrokken?

(64-65)

17. — Noem de vijf voornaamste alcoolsoorten op. (67)

18. — Noem de vier voornaamste soorten van gedistilleerde

dranken en beschrijf kortbondig elke soort. (78-81)

19. — Rangschik, naar hun gehalte aan sterken alcool

en aldehyden, volgens hunnen graad van klimmende vergiftigende eigenschappen, de 6 voorname soorten van jenever (82); duid aan hoe men dezen drank vervalscht, (83) alsmede rum, cognac, kirsch. (84)

20. — Wat is alcoolisme? (86) — Welk drievoudig gevaar

biedt het alcoolisme: 1° als maatschappelijke kwaal beschouwd; 2° als individueele kwaal ? (87)

DERDE HOOFDSTUK

Het alcoolisme als maatschappelijke kwaal

1. — Schets, in eenige woorden, de gevaren van het alcoolisme: a) voor elk lid der maatschappij (88-90) b) voor de familie; (93-96) c) voor de samenleving. (109)