is toegevoegd aan uw favorieten.

Van slaaf tot evangelist

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Dat komt, wij hebben behalve van de muskieten, ook nog bezoek van kleine beestjes, die men aardvlooien noemt.

Deze diertjes hebben de aardigheid hunne angeltjes tusschen den huid en het vleesch te steken. Het is een ondragelijke gewaarwording. De diertjes zijn zoo kleiD, dat gij ze bijna niet zien kunt. Pas maar op, dat gij niet te veel krabt, want dan hebt gij spoedig tal van wondjes. Hadden wij maar wat kajoe-poetih-olie medegenomen, dat is het beste middel tegen de jeuk.

Ja thuis in een behoorlijk ledikant te slapen, voorzien van een klamboe, een gordijn van muskietengaas, (waar de muskieten niet door kunnen) is wel zoo aangenaam. Maar het kan geen kwaad, dat ook wij eens iets ondervinden van de kleine onaangenaamheden des levens.

Wij zijn dankbaar, dat de morgen aanlicht.

Nu wat eten, maar eerst ons heerlijk verfrischt door een bad. De vrienden nogeens herinnerd aan onze afspraak en hartelijk goeden dag gezegd en de terugreis ondernomen.

Wij zullen nu tot Jemmgoen over land gaan. Een heerlijke wandeling over ongebaande wegen. Het gaat over hoogten en door diepten; door beek en modder. Stap maar door; er is niemand, die een aanmerking maken zal, als gij bemodderd thuiskomt, men zal niet spreken over uw beslijkten pantalon.

Voorzichtig, slaat uw hand niet aan de slingerplanten, want de stekeltjes, waarvan zij voorzien zijn, zullen het U doen uitschreeuwen van pijn. Eén ding is aangenaam. Gij behoeft niet bevreesd te zijn voor automobiel of motorfiets. Toch geloof ik, dat gij liever wandelen zoudt over de vlakke, harde wegen in de beschaafde landen.

Daar in de verte is het strand. Nu dit smalle pad en achter elkander, één voor ééa als de ganzen, dan gaat het