is toegevoegd aan uw favorieten.

Kiekjes uit de Soendalanden

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Als gij in den eenen krater afdaalt, vindt ge op den bodem en tegen de zijwanden duizenden bij duizenden kleine grotjes, waarin uit spleten de zwaveldamp opstijgt, die tot de prachtigst schitterende kristallen worden aan den bovenkant van 't grotje. In 't midden van den krater zien we een meertje, dat al maar kookt en borrelt en ons iets zegt van de groote krachten en geheimen, die er schuilen in de ingewanden der aarde.

Als we met groote inspanning weer naar boven zijn geklommen en van de vermoeienissen uitrusten, doen we dat door te genieten van het heerlijke vergezicht, dat we over den krater heen hebben over de voormalige residentie Krawang. Bij zeer helder weer kan 't gebeuren, dat men de stoomschepen kan opmerken in de Java-zee, hoewel een afstand van ongeveer 15 uren gaans ons van die zee scheidt.

Nu aanvaarden we den terugtocht, die gedurig wordt onderbroken, omdat we nu nog veel meer dan op de heenreis genieten van zooveel heerlijks als de natuur hier te genieten geeft. We zagen slechts een klein stukje van dit schoone land, maar we zagen niet alleen het buitengewone. Ieder plekje van de Preanger is in schoonheid buitengemeen.

't Is een heerlijk land!