is toegevoegd aan uw favorieten.

Internationale tentoonstelling van ambachtswerktuigen, Paleis voor Volksvlijt, Amsterdam, Aug.-Sept. 1907

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Kleermaker J. G. T. Carlstjnd ten einde in Duitschland te bestudeeren de coupe en het vervaardigen van Heerenkleeding en Dames-mantels en costuums, 400 kr. Schilder A. T. Olsson ten einde in Duitschland en Oostenrijk te bestudeeren nieuwe werkwijzen, 400 kr. Schilder O. K. Sandberg ten einde in Duitschland en Zwitserland te bestudeeren het decoratieschilderen, 450 kr.

Meubelmaker N". Persson-Börjlind ten einde in Parijs nieuwe stijlsoorten en arbeidswijzen te bestudeeren,425 kr. Beeldhouwer F. F. Trygg-Elmgren ten einde zich in

het buitenland verder te bekwamen, 400 kr. Horlogemaker J. A. Bergenson ten einde in Denemarken, Duitschland en Zwitserland te bestudeeren arbeidswijzen en werktuigen, alsmede het vraagstuk der ambachtscholen, 450 kr.

Metaalfabrikant J. J. Erikson ten einde in Duitschland en Denemarken te bestudeeren het versieren van metalen door galvaniseering en oxydeering, 400 kr. Zadelmaker K. L. Moritz ten einde in Duitschland en Engeland te bestudeeren speciale zadels, wagenbekleedingen en het maken van reisbenoodigdheden, 500 kr.

Behanger IC. E. V. Lindgren ten einde in Duitschland en zoo noodig ook in Denemarken, te bestudeeren nieuwe werkwijzen, 425 kr.

Muziekinstrumentmaker C. R. Berg ten einde zich verder in zijn vak te bekwamen in Duitschland, 425 kr. Regenschermmaker E.L. Kindahl ten einde het maken van regenschermen in Duitschland te bestudeeren, 450 kr Blikslager K. G. A. Petterson ten einde in Engeland

en Duitschland dakbedekking te studeeren, 425 kr. Behanger E. A. Sangberg ten einde in Denemarken en Duitschland te bestudeeren het bekleeden van spoorwegwagens pn schepen, 400 kr.

Kleermaker P. Nilson-Valentin ten einde in Duitschland en Engeland te bestudeeren militaire kleedermakerij, 450 kr.