Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Deze geleerde heeft immers in 't geheel geen theologie nodig en bereikte dezelfde resultaten.

Zijn genezingen waren gebaseerd op de werking van het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn beheerst — volgens de bewering van bekende psychologen — geheel de onwillekeurige functies van het lichaam. Zo kan men iemand tot de overtuiging brengen, dat men iedere dag in alle opzichten al beter en beter wordt. De genezingen van Christian Science moeten uit hetzelfde beginsel verklaard worden, echter onder de valse schijn van een godsdienstige vorm.

De theoriën van „Christian Science" zijn evenals de methode van Coue echter lang niet zo onschuldig als ze zich aandienen. Ze openen de deur voor de duistere machten van het onderbewustzijn en wekken een leugensfeer door een leugenformule.

Wat „Christian Science" leert over de dood.

Een volmaakt Scientist overwint ook de dood. Evenwel is daar in de practijk nog nooit iets van gebleken. Zelfs de stichtster van „Christian Science", Mevrouw Eddy, is onlangs de weg van alle vlees gegaan en hoewel er drie dagen en nachten bij haar graf gewaakt is, omdat ze natuurlijk maar „schijndood" was en, evenals Christus, zich na drie dagen weer zou vertonen als een triomph van „Christian Science", is zij dood gebleven en moesten de trouwe aanhangers en aanhangsters ongetroost naar huis gaan. De practijk is dus iets anders dan de theorie, die leert:

,,Dat de dood net zo lang heersen zal, tot de wetenschap over het „zijn" vólkernen is-, d.w.z. als olie mensen Scientisten zullen zijn, zal ook de dood geen macht meer hebben. Er wordt nu in de omgeving nog te veel aan de dood gedacht; er waren ook in de omgeving van Mevr. Eddy nog te veel mensen, die de dood voor „werkelijk'' hielden, en daarom moest ook Mevr. Eddy sterven."

Mevr. Stetson echter, die reeds lang de dienstdoende

Sluiten