Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kerken gebouwd aan de fabriek „De Communistische Voorhoede". (Gouvernement van Wladimir — 8000 werklieden namen er deel aan); aan de fabriek „De Roode Octobermaand" (Gouvernement van Pensa — 6000 namen er deel aan); aan de fabriek Yartseff (Gouvernement van Smolensk — 10000 werklieden); aan de fabriek „De Roode Octobermaand" (Gouvernement van Saratoff) aan de fabriek Douleff (Gouvernement van Koursk).

In de industriestreek Crechbvo-Zouevo hebben de arbeiders in enkele dagen 2000 roebel bijeen gebracht voor een nieuwe versiering van hun kerk. Te Kharkoff, organiseerden de werklieden met geestdrift een collecte voor den aankoop van nieuwe klokken tegen Paschen.

Sowjetische bladen publiceeren inlichtingen over de uitbreiding van verschillende secten. Zij constateeren ook, dat de kerk zich heeft weten aan te sluiten aan de nieuwe eischen van het leven. In Februari 1928 heeft zij een campagne op touw gezet tegen de antigodsdienstige instellingen. Om zich tegen de atheïstische propaganda kunnen verzetten, hebben de gemeenten speciale cursussen opgericht voor godsdienstige propagandisten. In de scholen verzetten de kinderen zich

Sluiten