Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

die van de vurige slangen gebeten waren op de koperen slang moesten zien, en zoo veel er op zagen, zij het dan ook met een gebroken oog, die werden genezen, alzoo moest ook de Christus verhoogd worden.

„O! Moeder", zegt mijn dochtertje, „dan zal dat voorbeeld ons op Christus wijzen, dat wij alzoo met onze schuld en zonden op Christus moeten zien".

„Met recht mijn kind", antwoordt mijn vrouw, „op Hem te zien is het leven, en door Hem verlost en vrijgemaakt te worden is de weg, de waarheid en het leven". Zij waren beide verblijd.

Ik kwam 's Maandags tegen den middag thuis, Mijn vrouw had aan Grietje gemerkt dat zij niet zoo opgeruimd was als des nachts, maar wist de oorzaak niet. Toen ik thuis kwam, vertelde mijne vrouw deheerlijke Zondag die zij met Grietje en het volk had doorgebracht, en Grietjes werkzaamheden met de koperen slang, maar dat Grietje nu niet zoo opgeruimd meer was

Ik ging naar Grietjes bed en zei: „Wel Kiek, ik heb van moeder gehoord dat je zoo'n aangename Zondag met moeder en het volk hebt gehad en van nacht zoo op de koperen slang hebt mogen zien, wel

Sluiten