is toegevoegd aan je favorieten.

Moriz, of De gevallen van den heere Lemberg.

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

23<> m o r l' i

Een paar duizend fchreden van den Tuinmuifr af, verhief zich een kleine Heuvel, van welken ik alles overzien konde. Jk meende op een Terras , midden in den Tuin, eene Dame te zien. Zij fcheen haastig den Terras af te loopen, toen zij mij aan zag komen. Wie kan het anders zijn, dan Leentjen, riep ik overluid. Zij vliegt van den Terras ti u te gemoete."

Binnen weinig Minuuten was ik aan de Tuindeur : ik fprong van mijn Paard , en bond het aan den eerften boom vast. Ik trad in den Thuin, maar vondt geen Leentjen. „ En zij zou toch aan de Tuindeur zijn "morde ik m mij zeiven. Ik ging de Alké door, welke op den Terras uitliep — dan 'er was geen Leentjen te.hooren of te zien.

„ Toen zij op den Terras was kost zij

„ honderdmaal beneden naar de Tuindeur, „ en te rug geloopen zijn ; eer ik aan den „ Tuin was" morde ik verder: en ik voelde de Hoofdpijn, welke mij de Lucht, als mede het ftooten van het Paard, veroorzaakt hadt. Toen ik Leentjen nog aan de Tuindeur meende te vinden , voelde ik die pijn niet. Ik naderde, metdrifr, den Terras. Aan-den voet van denzelven was een Chinéêsch Tuinhuis-