is toegevoegd aan je favorieten.

Eenige berichten omtrent Groot-Brittannien en Ierland.

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

SCHOTE AND 319

Ider dan het aanzien van vrolykheid O); deftraajjted voor een groot gedeelte nauw en dicht bejtimmerd. Doch Glasgow, een der fraaifte Stelden niet alleen in Groot-Brittannien maar zelfs in Europa, onderfcheidt zich grootelyks van de andere plaatsjes in dit gedeelte van het Koninkryk.

Dan, eer ik van dezelve eenige berichten mededeel , zal ik kortelyk nog iets van de route die van hier naar Carlisle in Engeland brengt, en die ik op myne eerfte reize gedaan heb, ter neer ftellen.

Het eerfte en voornaamfte voorwerp van op. lettenheid dat zich op dezelve aanbiedt is Hamiiton, het Eigendom van den Hertog van dien naam in geen onaangenaam Dal gelegen. Het Kafteel beftaat uit een Corps de Logis en 2 uitfteekcnde vleuge. len en bevat eene zeer groote Zaal, eenige vry elegante Kamers, doch voor al eene allerfchoonfte en aanmerkelykfte verzameling van Schilderyen. Het geheele Gebouw is er mede vervuld, en men vindt er weinig flechte ftukken ondereen der heerlykfte, dat Rubbens tot meester heeft,

ftelt

(a) Naar de kant van Edinburg komt hier nog ie gewoonte by van in alle Huizen daar iets vertocht wordt, vooral by Bakkers en in Kroegen, de onderfte verdieping van buiten wit of geel te verwen, en daarop In half kenbaare gedaantens de Waaren voorteftellen, die men zynen klanten tekoop biedc.