Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DER ZOOGENDE DIEREN. 139

wijfjen heeft geenen zak aan den buik, maar de jongen hechten zig van buiten aan de tepels, gelijk bij de voorige foort, en gelijk in de afbeelding vertoond wordt; dit getal van tepels en jongen verfchilt bij deeze diertjens aanmerklijk ; het wijfjen, dat in de plaat is afgebeeld, had tien jongen aan den buik hangen, terwijl het nog vierledige tepeltjens had, waaraan jongen fcheenen ge. hangen te hebben; het wijfjen, dat ik heb, heeft vier jongen aan den buik en ik befpeur aan hetzelve nog zeven ledige tepeltjens; de jonge diertjens zijn zoo groot' als kleine boontjens.

De Marmofe heeft dezelfde levenswijs, en gebruikt hetzelfde voedzel als de Buideldieren ; hij maakt zig ook holen in den grond, klimt in de boomen, hangt zig op aan zijnen ftaert en vangt vogeltjens. Hij woont, gelijk de andere, in Zuid - Amerika.

DE BOSCHROT, DE jENEAS.

(PI. XV, Fig. 3. het wijfjen.)

De Boschrot of JEneas is een diertjen in gedaante en levenswijs zeer weinig van het voorig verfchillende en omtrent van dezelfde grootte ; het wijfjen heeft geenen zak aan den buik en draagt haare jongen op den rug.

Dit Boschrotjen is, gelijk het voorig diertjen, van de grootte van een rot, en omtrent van dezelfde gedaante en

van

Sluiten