is toegevoegd aan uw favorieten.

Beschrijving der stad Parijs.

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ii6 BESCHRIJVING der

VIJF EN TWINTIGSTE WIJK.

(La Seclion de la Rue Beaubourg.')

In deze komen ons ten eerfte voor

De Carmelieten van de ftraat Chapon, les Carmtlites de la Rue Chapon , welke in 1619 gefticht werden door Catharina van Orleans, Vrouwe van Longueville. De Kerk vervat niets bijzonders. — Hier bij ligt in de ftraat St. Martin de Kerk

St. Julien des Meneftries of St. Juliaan der Violisten, zo genoemd, wijl tweeVioolfpeelers Jacques Grare en Hugues le Lorrain de Kerk in 1330 gefticht hebben. De Broederfchap of het Gilde der Vioolfpeelers heeft vervolgends veel tot deszelfs verfiering bijgebragt. De inftrumentfpeelers hebben het recht om jaarlijks te onderzoeken of de Geestelijken deze Kerk wel onderhouden, als ook om 'er een Kapellaan te benoemen. Onder de Gothieke beelden der Heiligen, waarmede dit Portaal verfierd is, ziet men 'er ook een die druk bezig is op de viool te fpeelen , 't welk hij zeer wel zou verrichten, zoo zijn ftrijkftok maar niet gebroken ware.

Tegen over dit Klooster ontmoet men twee fraaije Hotels, als:

L'Hotel de Beauvais, dat na de ordonnantie van le Pautre gebouwd is, en VHotel de Caumartin, dat een fraai uiterlijk voorkomen heeft.

In deze nabuurfchap is ook nog het Klooster

St. Avoye , en het Hospitaal van St. Merri, i

doch