Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

O?)

Jy mondig geweest had, nooit mit Louw had geraedpleegd, waerom zeyde jy toen nietmaer,Louw het meyn dronken gemaekt, en hy en Jan Laris ècbbe myn verleid dat ik een briefje getekend heb?

WULLEM WULLEMSE.

Ey, wat bliefje, dat liet ik wel uit myn maeg, binje behekst Klaas? weetje wel het was tyd genoeg als het van zelfs uitkwam, dan had ik toen al mit de billen bloods hoofds gemoeten , in dat ftnaakt 20 lekker niet, geloofd dat vry.

KLAAS,

Neen een vlesfie Bourgonje fmaekt beeter, maer echter Wullem Wulkmfe, dan had jy maer watbinne kaemers gekreegen, dat was zo Leelyk niet as in het openbaer, in ten tweede Wullem dan had jy het nog van mannen gekreegen, dat was zo fchandelyk niet as van een Wyf, mit de muil te worden geklest, en ten derde Wullem Wullemfe had dan nouw jou agter poort al geneezen geweest, en nouw voeld gy 'er de pyn nog van, want het kwam goed aan maatje, elk een flag was raak, ja ik weet het want Ik heb agter de deur geftaen ik heb uw hoore kuilen. *

eerhart.

Maar Wullem Wullemfe, weet gy wel, dat het een dubbelde zonden was, eerst uw Eed te breefcen. en dm nog uw meester voor te liegen.

Wullem

Sluiten