Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

van ALEXANDER. n

zich naar het Veld, om van het Paard de proef te neemen. Dan men vond het onhandelbaar en volftrekt niet te gebruiken, daar het geenen beryder toe wilde laaten, niemands ftetn , van die genen, welke by philïppus waren, kon verdraagen, en voor elk, die het naderde, aan het Qpm„ gen ging. Als nu philippus zich hier over zeer te onvrede toonde, en bevel gaf, dat men het Dier weg zoude leiden , om dat het geheel en al wild en ongetemd was, \ .1 . t^i-tj die 'er bv ftond:

ZCldc ALEXANDER, u«- cl J

, Helaas! welk een Paard gaat men ver* " liezen! en dat alleen, om dat men het uit onbedrevenheid en vreesachtigheid " niet te gebruiken weet!" Philippus fweeg in het eerst op dit zeggen. Maar toen zyn Zoon het zelve meermaalen herhaal»

v arr o Cde Re Ruft. L. III. c. »,) s^ez,,, hebben, dat de Romeinfehe Raadsheer £ ax.us «ns een Ezel gekogt hebbe voor 403,0^ test^ tie„, dat is 50.000 Hvres. Ja nog veel mMugef L hun, die geleezen hebben^t verhaalt , in zyne Reizen, l D. bi. 15?, dat er :n Arabie Paarden Kya, aio men op loo.ooo krooneu fchat, en daar voor verkoopt." Fr. ftrt* B 4

Sluiten