Ontdek meer. Steeds weer.

Doorzoek 2 miljoen historische kranten

Deze collectie bevat ruim 2 miljoen kranten uit Nederland, Nederlands-Indië, de Antillen, Amerika en Suriname. De kranten stammen uit de periode 1618 tot en met 1995. In Delpher vind je bijvoorbeeld de oudste bewaard gebleven Nederlandstalige krant, de grootste collectie Nederlandse oorlogskranten en vele regionale kranten. 

Een overzicht van alle beschikbare kranten kun je in het krantenoverzicht hieronder vinden. In de bijbehorende grafiek zie je hoeveel kranten er in welke periode verschenen en kun je ook op datum zoeken. 

Het volledige krantenoverzicht is ook beschikbaar in volgende formaten: PDF, Excel, CSV en TXT

Vrouw leest krant met fijne glimlach om de lippen

Krantenoverzicht

Deze krantengrafiek is een grafische weergave van de beschikbare kranten in Delpher. Deze grafiek is niet toegankelijk via het toetsenbord. Je kunt dezelfde resultaten verkrijgen via 'Uitgebreid zoeken'.

De krantengrafiek geeft je in één oogopslag een overzicht van alle krantencollecties in Delpher – uit welke periodes ze komen en hoe veel het er zijn. Je kunt ook per krantentitel en op datum zien welk materiaal in Delpher is opgenomen en welke jaargangen of losse nummers ontbreken.

z m d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m

Wat stond er in de krant?

Er zijn kranten van 1618 tot 1995 beschikbaar

Laat je inspireren

Ben je benieuwd naar wat er vroeger geschreven werd over thema's die nu nog actueel zijn?

Bekijk de themapagina's