(ADVERTENTIE) Nippersvan Bols Citroengenever zijn niet éénkennig... f_f want naast deza zachtste _T aller citroengenevers is er nog zoveel ander interessants van Bols! Bols Apricot Brandy, de klassieke "after-dinner". Bols Silver Top Dry Gin, de universele mixer. En nog 48 andere Internationaal bevriende Bols-mogelijkheden. Drink ze puur - of drink ze long - maar drink Bols. Eiken dag een glaasje BOLS Wereldwijd-In 129 landen V-M
De Volkskrant
- 21-10-1968
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De Volkskrant
- Datum
- 21-10-1968
- Editie
- Dag
- Uitgever
- NV De Volkskrant
- Plaats van uitgave
- 's-Hertogenbosch
- PPN
- 412869594
- Verschijningsperiode
- 1920-...
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek
- Nummer
- 13381
- Jaargang
- 47
- Toegevoegd in Delpher
- 11-12-2017
Advertentie
SFFERLOZE EN SLECHTE DERBY OP SPANGEN Feijenoord-zege zonder allure: 1-0
\ >, (Van onze sportcorrespondent) 1 i„ .°TTERDAM, 21 okt. — Vijf minuten voor het . J 6 van de Rotterdamse derby tussen Sparta en )Cnoord schoot Ove Kindvall de bal over het l(ll \%n Jan van Beveren. Achter dat doel bevoni, Vh*'ch vele, met vlaggen gewapende Feijenoordjj upo,ters. Deze weigerden het ronde ding terug Vien' zodat er een andere bal in het veld moest 6n om de wedstrijd voort te kunen zetten. Het \ \\_*n vorm van baldadigheid van de Feijenoord- 'tfn ug'maar dat was het waarsch«nlük niet al" '\h et was misschien ook uiting van pure ver' " **e op deze manier veroverde bal zal mis')\ * de enige leuke herinnering zijn — behalve )\ Natuurlijk de overwinning — aan de wedstrijd Bl?,ldag8I?,ldag- In een van beide zijden zeer slecht ge\ \ ? duel bleef Feijenoord zyn stadgenoten op ' %,g °vertuigende wijze met I—o de baas, het- v°or de spanning aan de kop van de eredivisie t Sunstig is. Maar de 30.000 toeschouwers zagen *S)Van de aïlerslechtste derbies van de laatste
Eijkenbroek poogt tevergeefs Kindvall af te remmen tijdens de wedstrijd Sparta—Feijenoord.
Eén snel doelpunt
'W?I'^—Feijenoord1'^—Feijenoord is Sparta—Feijenoord niet ' Het is niet meer de emotionele strijd van tl e^r tussen een vooral technisch begaafde equipe de laatste minuut verbeten vechtend eiJenoord speelt harder dan vroeger, minder ta e °°k en Sparta is niet langer de vechtploeg kj^11 aantal jaren geleden Het beruchte Sparta- JV.lertJe bestaat al lang niet meer. De kasteel- Kj.j Raakten een weke indruk en zij lieten zich W *g leiden naar een nederlaag tegen hun techfeh e* betere, maar zeker niet onverslaanbare pander. S was na vijf minuten eigenlijk al beslist. Op jjfe> '°»nent kwam Feijenoord vrij fortuinlijk aan zijn JNt dplmt- Wery nam op rechts een corner. Hij bal hard en laag voor het sPartaanse doel- De to* tujl1" Voren gekomen Romeijn ving de bal op en schoot C doe| en de paal en een been van Ter Horst door in CW Waar Van Beveren er niet meer bij kon, omdat genoot hem in de weg stond (0—1).
Kiki ï>-^?°rsPron.g zou voldoende zijn % dat JHnoord' want het bleek al U' typ.- .e voorhoede van Sparta er k\ c£'g van terecht bracht. Ven- V bü, en Bentzon kwa- V*t d 1 der weinig aan de bal en \ *'■) hn eens gebeurde, dan raak- ■ meestal op uiterst eenl\iDtUs A^Ze kwrJt aan Israël en La- V een Klijnjan kwam — vrij- C eer, in de eerste helft — nog V&Va tot redelijke acties, maar £ aarüjk werd ook hij maar zel- Cejje \ cht°rd kon rustiS bouwen *aan C**n n Veldoverwicht. Boskamp en 'C' Maa en bezit van het midder>- V ov ook de Feijenoordvoor\ S) n.ertuigde deze middag (we\ let- Moulijn werd weinig in 1 het spel betrokken, de passes van Van Hanegem waren vaak onzuiver en Wery liep er wat verloren bij. Alleen Kindvall was zo nu en dan gevaarlijk, maar echt moeilijk wist hij het Van Beveren niet te maken. Na het doelpunt bleef de Spartaverdediging vrij gemakkelijk overeind, zij het wel ten koste van een groot aantal hoekschoppen.
Ook in de tweede helft was Feijenoord sterker, maar de Spartaverdediging, waarin Bentzon op de linksbackplaats was teruggekeerd — Van Buuren was vervangen door Van der Veen — hield goed stand. Toch kregen de Feijenoorders een aantal scoringskansen. Uit een vrije trap van Van Hanegem schaafde de bal de lat en Kindvall en Wery schoten een paar maal uit vrije positie naast of zij vonden Van Beveren op hun weg. Ook redde de Spartadoelman fraai bij inzetten van Jansen en Kindvall.
Sparta stelde hier bitter weinig tegenover. Van de voorhoedespelers haalde er niet één een voldoende, ook Klijnjan niet, al werd hij wel vaak op wat te hardhandige wijze door Israël en Laseroms gestuit. De goed leidende scheidsrechter Boogaerts moest het meest optreden voor overtredingen van Feijenoorders, hetgeen in voorgaande derby's zelden het geval is geweest. Moeilijk kreeg hij het echter niet, want daarvoor speelden beide ploegen te slap. Halverwege de tweede helft bereikte de wedstrijd een dieptepunt. Feijenoord spande zich nog maar weinig in om de voorsprong te vergroten. Sparta deed nog wel wat terug, maar vooral Heijerman en Venneker speelden zo slecht, dat Pieters Graafland nauwelijks nog in moeilijkheden kwam. Alleen in de laatste minuten leek er nog even zo iets als spanning te komen, toen de Feijenoord-verdediging een paar onnodige grove overtredingen maakte tegen de stuntelig opdringende Spartanen. Maar ook uit de daarvoor toegekende vrije schoppen ontstond geen gevaar voor Pieters Graafland.
Dorpmans riskeert bekeuring
"ze sportcorrespondent) ivnistonrt4' 21 okt- — Hilariteit VC*storrr Bistermiddag in het ih°e9of Jon toen de omroeper in» kent, hezitier van de auto ion ziJn :ekennnmmer „Zus en in an9en een andere plaats '
Go Ahead breekt DWS pas na rust (2-1)
fe*eSanvallen * °kt' ~ Met s»elle, st^,Sevo6d do°r een vijf rk« «•astische midden& öïSe GoaÏ R«nders excelleerde, C S)*B reel eld in het tre«™ te- C* ft"»* te f reet in het bcffin <Ö C?e eerst» rceren- Twee cor\ £ minuten> een kop' >h aT\_ %e naast ;bK lalsdriftIalsdrift stbare bewijzen van h.»1» «{e Deventenaren. btle Ct- ft lukte he* tactische ldpleügel !£tnsie' waarin Frits V*«st^eQste «i vooraanstaande rol 1 „MÏ? inSt|nnt^tte capituleren. En kit11 J°nebi_.*i was er n°g d°el/ ÜJ' «e S°deed' die enkele malen i?eval in !• 9nder meer was Wouter _ *-6e minuut> toen A.^chtigeaer acüeve Knoef via _ AtrTstGl^dmg het sc°ren be-1. n V^einig rn^tmse voorhoede bel* 3 Zoa2?kr**t om het doel. ihi2e min?LmoemJk te maken. Ulster ?r de f oorde Seemann OuitiI*o1*0 duiri^d-,leidende scheids*^>gènn PelD(KH 'Jk gezien- d«t dit VJM6U van£t gebeurde. Twee Nfneö>envn^ om af- V deesultaat " Go Ahead bleven s£?Ste^zs?"t begonnen de StÖ in_etnonstr« uldeuropese manie- W& h"t s^?n" °m de haver" S Valide PS weëens een echte Wo*den JDJessure van een n onderbroken. De Amsterdammers probeerden daarmee Go Ahead uit zijn ook nu weer agressief ritme te halen. Een.keer.kwam het zelfs tussen de scheidsrechter en de Amsterdamse verzorger tot een botsing, toen de laatste ongenood in het veld verscheen teneinde Smit bij te staan. Diens blessure was wel echt, want met een van pijn vertrokken gezicht verliet hij het veld. Zijn plaats werd door Soetekouw ingenomen. Deze had nog maar nauwelijks een bal aangeraakt, toen hij reeds door de heer Bom vermanend werd toegesproken wegens al te ruw spel.
Veg reorganiseert GVAv PSV ROYAAL GEVLOERD IN GRONINGEN
(Van onze sportcorrespondent)
GRONINGEN, 21 okt. — GVAV zal het mes diep in het eerste elftal moeten zetten. Tot deze conclusie waren duizenden Groningers chirurg, die het mes zou moeten hanteren, trainer Ludwig Veg, is gekomen na de trieste nederlaag in Amsterdam tegen DWS. De echter niet direct een groot voorstander van zware ingrepen. Hij moest er eerst eens een paar nachtjes over slapen alvorens hij besloot, behalve de 18-jarige aanvaller Peter Eimers ook de jeugdige Schipper tegen PSV een kans te geven.
Schipper werd tot laatste verdediger gebombardeerd, omdat Koeman zo langzamerhand niet meer tot de snelsten behoort. Verder keerde Visser in het eerste elftal terug, maar zfln begrensde mogelijkheden zijn reeds jarenlang bekend. Voor het geroutineerde PSV leek Vegs noodsprong een prachtige gelegenheid om zich eens lekker uit te leven. Het zou echter heel anders uitpakken, want niet GVAV maar de Eindhovense ploeg werd royaal gevloerd.
PSV's opvallend hard spelende ver-r dedigers maakten vooral in de tweede helft nare ogenblikken door. Daar was het moment dat de talentvolle Eimers met een luchtige manoeuvre Fransen in staat stelde GVAV naar een 2—o voorsprong te schieten. Dat gebeurde enkele minuten na de rust en toen al maakte PSV de indruk volledig groggy te zijn. Daar was ook het moment dat Eimers de geroutineerde Daan Schrijvers eenvoudig op het verkeerde been zette om de eindstand op 3—o te kunnen bepalen.
Wat nu stelde PSV tegenover deze daden, behalve dan keihard verdedigen. Wel, zo weinig dat de 9000 toeschouwers zich verbijsterd afvroegen ■waarom een Van der Kuijlen en een Nico Mares als schutters worden gevreesd. Waar, zo vroeg men zich ook af, bleven Radovic en Strik. Het is ■waar, misschien was alles wat anders gelopen als het vlammende schot van Willy van der Kuijlen in het prille begin niet de lat boven Tonny van Leeuwen had geteisterd. GVAV, dat toen nogal rommelig verdedigde, kreeg namelijk enkele seconden later — er waren toen 12 minuten gespeeld — een flink ruggesteuntje. Een schot van Visser werd door doelman Doesburg met de vuisten bewerkt, maar de toegesnelde Guns maakte er met een kopbal toch nog een doelpunt van. Daarna heeft GVAV nog de meeste last gehad van Schmidt Hansen, maar niemand zal toch kunnen beweren dat de 3—o score hoog is uitgevallen.
DOESBURG
Advertentie
1 BEREC batterijen gaan langer, "■■■■■■ 1-a-n-c-èi-rmèë! Sta op BEREC IMP. LE.TELS& COS HANDELMIJ. N.V. AP^_____
Advertentie
(ADVERTENTIE) , SPELLEN HrJ m ___■__ m »-r3 r_J \W9f_T ü£\\Wm IE EPU ra r ' \ I M i _t rr_ „,""7..™.Z N_rn_HS die zijn goed!
Haast
Haast kwam er pas weer in de DWS-gelederen na een Van Tilburg- Hoekema-Niehaus-combinatie waaruit de laatste met een zacht rollertje de bal over de doellijn had geschoven. Jongbloed was door deze manoeuvre geheel uit positie gespeeld. De Amsterdammers probeerden nu koste wat net kost naast Go Ahead te komen. De Deventenaren dachten, er anders over en hun duidelijke verlangen naar de zege kreeg in de 30e minuut opnieuw gestalte. Wietze Veenstra loste op dat moment van de 16-meterlijn een oerhard schot, dat in een effectvolle baan het net achter Jongbloed deed bollen. Dat in de laatste minuut Rensenbrink, na fraai combineren met Seemann en Geurtsen, de stand op 2—l bracht, was van geen betekenis meer.
Hattrick van Johan Cruyff
Hoe snel weet sinds gisteren Telstar. Toch had de ploeg van De Visser ook zelf schuld aan het debacle. Te laconiek dacht het Ajax partij te kunnen geven. Vooral de bezetting van het middenveld vormde een ergernis. Met name Fens en Geestman schoten tekort in hun ijver. Zij hielden zich in hoofdzaak voor het verdedigingscentrum op en deden dat bovendien nog slecht ook. Van hun aanvallende opdracht kwam helemaal niets terecht. De technisch anders vrij bekwame Bert Theunissen ontbrak het niet aan ijver, maar hij worstelde met een offday. Alle ballen, die hij plaatste, waren onzuiver.
Ajax ondervond zodoende nauwelijks tegenstand in zijn aanvalslust. En dat was voor de jonge Gerrit Muhren een stimulans zijn kans te grijpen. Hoe meer de vervanger voor de grieperige Keizer aan de bal kwam, hoe meer zijn optreden aan overtuigingskracht won. Hij had daarbij het geluk Ajax zelf de weg naar het Telstar-doel te wijzen. Want al na vier minuten zwenkte Swart langs Van Essen en gleed de bal vervolgens voor het doel. Cruyff miste, maar Mühren niet: I—o.
Prompt had Mühren hiermee geschiedenis gemaakt. Dit was namelijk de 1000ste treffer van Ajax in de eredivisie van het betaalde voetbal. Voor Ajax leek het toen nog maar een kwestie van aandringen. Rustig en bekwaam hebben de Amsterdammers aan die opdracht voldaan. Maar ook ditmaal onderscheidde Mühren zich. Na een half uur zette hij de bal hoog voor. Via een listige kopstoot van Groot stond Cruyff in vrije positie: 2—o. Telstar dat weinig verweer had, leek na rust terug te slaan. Gerrie. Clement, die ook het tweede doelpunt maakte, mocht van de opgedrongen Van Egmond tegenscoren. Maar dit doelpunt drukte Ajax niet in de put. Integendeel. Van Duivenfcode, Cruyff (2x), Nuninga (2x), Groot en Swart brachten voor het voortdurend aanvallende Ajax de eindstand op 9—2.
Telstar treft Ajax in produktieve bui
(Van onze speciale verslaggever)
AMSTERDAM, 21 okt. — Telstar werkt dit seizoen aan een andere „image". De bruuskheid van het verleden moet plaatsmaken voor een meer gewaardeerde eigenschap. Oók Ajax werd daarom met die intentie bestreden. Maar de klasse van Ajax blijkt dan onvermijdelijk. Vrijwel moeiteloos gleed de Amsterdamse aanvalsmachine naar een recordproduktie van dit seizoen (9—2).
Trainer De Visser verwerkte de teleurstelling rustig:. „Ik ben er nü van overtuigd, dat je met elf groede spelers nog geen Ajax hebt. Dat elftal is een produkt van jarenlange arbeid. Van teamworking." Oók de spelers zijn een ervaring rijker geworden. Men realiseerde zich dat deze consequentie voortvloeide uit hun streven. Wat NEC (1967) en NAC (1968) was overkomen, was ook aan Telstar niet voorbijgegaan. Wie in Amsterdam denkt voldoende lef te bezitten om op een zege aan te dringen, wordt snel van dat voornemen afgeholpen.
Gerne Mühren scoort het eerste doelpunt van Ajax. Het was een opmerkelijk treffen: het duizendste van Ajax sinds de invoering van het betaalde voetbal, nu veertien jaar geleden. De Amsterdammers passeerden met nóg acht goals de eerste duizend heel royaal.
Eerste winstpuntje Verdediging MVV weerstaat NAC
(Van onze sportcorrespondent)
BREDA, 21 okt. — „Dit was nu typisch een voorbeeld van betonvoetbal, dat is voor ons geen spelen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want we hadden moeten winnen, maar gelukkig zijn er ook nog andere tegenstanders. Deze tegenvaller komen we wel weer te boven." NAC-trainer Leo Canjels was allerminst tevreden met het 0-0 resultaat tegen het Maastrichtse MVV, dat constant met zeven a acht spelers stond te verdedigen. Waarom Canjels niet nog meer spelers in de aanval zette? Antwoord MVV was te gevaarlijk met zn uitvallen. De Maastrichtenaren slaagden erin met felle tegenstoten, geleid door de handige Hoenen en Geurten, het de NAC-defensie, waarin de kleine Atie Graaumans uitblonk, af en toe toch nog lastig te maken. Het zeer enthousiast spelende MVV gaf NAC in de beginperiode zelfs gelijkwaardig partij. Maar de Bredanaars opereerden van lieverlee toch het meest op de helft van de Maastrichtenaren. Kansen ontstonden er echter alleen voor rappe Deijkers en Brouwers en ook voor Visschers, maar MW-doelman Körver hield de stand op 0-0. Aan de andere kant was Hoenen dicht bij een treffer, maar Van der Merwe redde vallend. Ook de laatste noodgreep van Canjels mislukte. Hij liet tien minuten voor het einde Gerry Deijkers vervangen door de wat hardere Kattestaart (de man die vele fluitconcerten kreeg te aanhoren vorig seizoen, maar nu met luid gejuich werd begroet), maar het hielp niet. MW hield zn eerste winstpunt in deze competitie stevig vast.
Een mam zes prijzen Unieke melding in toto
(Van onze sportcorrespondent)
DEN HAAG, 21 okt. — Komt er deze week een toto-deelnemer uit de bus die in zes verschillende kolommen zes prijzen wint? Gisteravond werd het totobureau in Den Haag met een unieke melding geconfronteerd: in één rijtje 13 goed; in een ander kolommetje 12 goed en in nog eens vier andere kolommen telkens 11 uitslagen goed. Over enkele dagen zal — na de eindcontrole — blijken of de melding van dit zeldzame feit op waarheid berust. De cijfers van de toto van afgelopen weekeinde zijn: Deelnemers 909.300. Inleg ƒ 1.983.615. Prijzenbedrag: ƒ 892.626. Eerste/derde prijs: ƒ 267.788. Tweede/extra prijs: ƒ 178.525. Volendam—NEC X DOS—Holland Sport X Sparta—Feijenoord X NAC—MVV X GVAV—PSV X ADO—AZ'67 X Vitesse—HVC X SVV—Haarlem X Eindhoven—Cambuur X Helmond Sp.—Willem II x Fortuna Vl.—Zw. Boys X Excelsior—Graafschap X Heerenveen—Gooiland X
ERE-DIVISIE IN HET KORT
ADO-AZ '67 2—o Scheidsrechter: Pijper. Rust o—o. De Zoete I—o en 2—o. Toeschouwers: 10.000. ADO: Thie; Van den Burch, Weimar (Van den Oever), Mansveld, Vos; Jochems, De Zoete; Heynen, Schoenmakers, Giesen en Aarts. AZ '67: Schouten; Visser, Molenaar, Van Veen, Hersche; Van Eikeren, Twisk, Dekker; De Jager, Tijm (Burke) en Van Rijssel. GVAV-PSV 3—o. Scheidsrechter: Van der Kroft. Guns I—o, rust. Franssen 2—o, Eimers 3—o. Toeschouwers: 9.000. GVAV: Van Leeuwen; Schipper; Petterson, Cornelis, Koeman, Van Vlierden- Franssen, F ritsen; Visser, Guns en Eimers. PSV: Doesburg; Van den Dungen, Blatter, Schrijvers, Fafié; Radovic, Strik- Schmidt-Hansen, Van der Kuylen en Mares. DOS-HOLLAND SPORT 4—l Scheidsrechter: Klopper. Van Maurik o—l, Van Veen I—l rust. Van Steyn 2—l, Van Renswouw 3—l en 4—l. Toeschouwers: 8.500. DOS: Verrips (Velkjovic); De Weerd, De Kuyper, Plageman, Van Oudenallen; Witzand, Block; Maiwald, Van Veen, Van Steyn en, Van Renswouw. HOLLAND SPORT: Van Vianen; Teske, Verlangen, Valkenhoff, Van der Maas; Dorjee, Van der Bol; Reyes, Van Maurik, Roggeveen en Don. FORTUNA/SITTARD.-FC TWENTE I—4. Scheidsrechter: Hoppenbrouwer. Ernst (eigen doel) o—l, Jeuring o—2, De Vries o—3, rust. Jeuring o—4, W. Dullens I—4. Toeschouwers: 8.000. FORTUNA/SITTARDIA: Wlngs; Rutten, Ernst, Beenen, Z. Dullens; W. Dullens, Plum; L. Dullens. Gubbels, Fredrixs en Coenen. TWENTE: Schrijvers; Drost, Bronkers, ue Vries, Huve; Ten Donkelaar, Achter_.r?s H<>awaart (Heskamp); Van Dijk, Jeuring en Pahlplatz. SPARTA-FEIJENOORD o—l. — Scheidsrechter: Bogaard. Romeyn o—l, rust en einde. Toeschouwers: 32.000. h _£**_*■/ Van Beveren; Langhorst, Ter ïi _!?kïl!bnilik. Van Buuren (Van neker £_ **"'• Bosma; Heyerman, VenneKer, Klijnjan en Bentzon. mev_,E£2?,Rlï: Paters Graafland; Rok-Z_' ilael' Laseroms, Veldhoen; Bos- VmPh/„ S GO AHEAD: Van Zoghei; Somer. J. Veenstra, Rijnders en Schneider; Wüstefeld, Knoef; W. Veenstra, Hoekema, Van Tilburg en Niehaus. DWS: Jongbloed; Biancbi, Overweg, Dijkstra, Pijlman; Flinkcvleugel, Burgers; Smit (Soetekouw), Geurtsen, Seemann en Rensenbrink. VOLENDAM-NEC o—o. Scheidsrechter: Vervoort. Toeschouwers: 7.000. VOLENDAM: Ruiter; Zwarthoed, Jan Jonk, Jack Jonk, Karregat; Hoogland, Tol (Schilder), Plat; Pelk, Kras en Bond. NEC: De Bree; Donners, Kornelis, Merkx, Mellaard; Werts (Van Lier), Bonnen; Ressel, Van Reeken, Geutjes en Verdonk. NAC-MW o—o.0—0. Scheidsrechter: Dorpmans. Toeschouwers: 10.000. NAC: Van der Merwe; Van Gorp, Van den Dries, Graaumans, Pelkmans; Bouwmeester jr, Luyten; Bouwmeester sr, Visschers, Deykers (Kattestaart) en Brouwers. MVV: Körver; Zenden; Quadackers, Pleumeekers, Herben, Bonfrère; Druyts, Hoenen; Nemes, Kertjes en Geurten. AJAX-TELSTAR 9—2. Scheidsrechter: Schalks. Mühren I—o. Cruyff 2—o, rust. Clement 2—l, Van Duivenbode 3—l, Cruyff 4—l, Nuninga s—l, Groot 6—l, Clement 6—2, Nuninga 7—2, Swart B—2, Cruyff 9—2. Toeschouwers: 19.500. AJAX: Bals; Suurbier, Hulshoff, Vasovic, Van Duivenbode; Groot, Muller; Swart, Cruyff (Suurendonk), Nuninga en Mühren. TELSTAR: Van der Meeren; Van Egmond, Althof f, André, Van Essen; Geestman, Fens; Clement, Theunissen, De Wit en Bond. FC Twente 9 8 1 0 17 23— 8 Feijenoord 980 1 16 21— 8 Ajax 971 1 15 29— 7 Go Ahead 9 7 0 2 14 18— 8 NEC 9 3 5 1 11 10— 6 ADO 9 5 1 3 11 17—11 NAC 9 3 4 2 10 11—12 GVAV 9 4 14 9 13—12 Volendam 9 3 3 3 9 10—11 PSV 9 4 14 9 12—14 Sparta 93 2 4 8 10— 9 AZ'67 9 3 2 4 8 11—11 DWS 9 3 0 6 6 10—14 DOS 9 2 2 5 6 9 —17 Telstar 9 14 4 6 10—22 Holland-Sport 9 12 6 4 4 —16 Fort./Sittardia 9 0 2 7 2 6 —23 MW 9 0 18 16 —21 Topscorers: 1 en 2 Kindvall (Fetjenoord) en Van Dijk (Twente) 9; 3 Cruijff (Ajax) 7; 4 en 5 Schoenmaker (ADO) en Van Hanegem (FeHenoord) 6; 6 t/m 8 Swart (Ajax), Tijm (AZ'67) en KUjnjan (Sparta), allen 5 goals.