Kiest zonzekere voort onzekere Voor nog geen f 600,- (mcl. vliegreis) 2 weken rusl en zon op Tenerife... Vraag de kleurenfolder bij uw reisbureau of bij Ten Bel, antwoordnummer 15, Amsterdam. Géén postzegel, die betalen wij. TENÜBEL Garantie voor een zonzekere vakantie.
De Volkskrant
- 13-06-1970
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De Volkskrant
- Datum
- 13-06-1970
- Editie
- Dag
- Uitgever
- NV De Volkskrant
- Plaats van uitgave
- 's-Hertogenbosch
- PPN
- 412869594
- Verschijningsperiode
- 1920-...
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek
- Nummer
- 13883
- Jaargang
- 49
- Toegevoegd in Delpher
- 11-12-2017
Advertentie
Verkiezingsstrijd rond inflatie Engeland gebukt onder geringe groei economie
(Van onze correspondent) LONDEN, 13 juni WIE van goochelen houdt kan zijn hart ophalen bij de Engelse verkiezingen: op fascinerende manieren jongleren de politici met cijfers en statistieken. Daarmee „bewijzen" de socialisten dat Engelands economie tot de sterkste ter wereld behoort en de conservatieven dat ditzelfde Engeland aan de vooravond van een nieuwe economische ramp staat.
Werkloosheid vrij groot Premier Wilsons toverstafje heet de betalingsbalans: deze toont een overschot van 500 miljoen pond sterling. Dit is 1300 miljoen meer dan toen Labour in 1964 het roer overnam van de Tories, die hun bewind eindigden met een record-tekort van 800 miljoen pond. Toch, zeggen de conservatieven, zat het land toen minder in de zorgen dan tegenwoordig. De internationale
leningen zijn nu abominabel hoog en wat het meest aanspreekt, prijzen en lonen schieten schrikbarend de lucht in. Dat gebeurt overal, is het Labourantwoord.
Beide partijen zeggen dat de inflatie moet worden ingedamd, maar ze doen -t vaag over de wijze waarop dit moet gebeuren. Dank zij het prachtige weer schijnt geen Brit zich te verdiepen in de komende winter en volgens de jongste opiniepeilingen geloven steeds meer mensen dat premier Wilson maar door moet gaan op de ingeslagen weg. Hij zegt: „We hebben bewezen dat we het kunnen". De gemiddelde Engelsman is er tijdens het Labour-bewind echter financieel niet veel beter op geworden.
LABOUR heelt de Engelse bevolking de zwaarste bestedingsbeperking uit de geschiedenis opgelegd en — schande voor een socialistische regering — de werkloosheid beloopt nu 2,4 percent, het hoogste cijfer sinds dertig jaar. Onder meer als gevolg van de devaluatie heeft het pond sterling nog slechts drie kwart van de waarde van 1964. Het waren volgens Labour, die het betalingsbalanstekorl enorm heeft uitgebuit, strikt noodzakelijke offers om de basiseconomie weer gezond te maken.
De betalingsbalans in nu reastevig. Zij zal vermoedelijk niet zo .sterk blijven, maar de zwaarste problemen liggen thans bij de inflatie en de geringe economische groei. Die groei is zeer gering. Onder Labour was zij gemiddeld 2,2 percent lager dan de geplande 3 a 4 percent. Volvoor Economische Samenwerking en Ontwikkeling zal het de komende jaren niet veel beter worden. Van de 22 OESO-landen heeft alleen Luxemburg een lager groeicijfer. Pogingen om de loonsverhogingen gelijke tred te laten houden met de geringe economische groei zijn volkomen mislukt. Eind vorig jaar is het Britse loon- en prijsbeleid stilletjes begraven. De loonsverhogingen bedragen nu 10 a 13 percent en vermoed wordt dat het percentage nog hoger zal ko- De bedoeling was om bij de loonsverhoging de produktiviteit van de werknemers op te voeren. Maar dit is zeker vergeleken met het balts uitgelopen.
He d met de loonstijgingen g van de prijzen. Deze p vorig jaar 5Tr maar dreigt dit jaar de 10% te benaderen. Een fe dat overal in de wereld inflatoire krachten aan he; werk zijn. Maar in Engeland is het veel ernstiger, omdat de st jging van prijzen en lonen in geen enkele verhouding staat tot de economische groei. Hoge prijzen brengen Engc'.ands exportpositie in gevaar, dus de betalingsbalans, het pond sterling enzovoort».
'TOT nu toe werd inflatie in Enge•* land bestreden met grotere werkloosheid en afremming van de economie. Maar nu bestaat — evenals in Amerika — voor het eerst een toenemende inflatie ondanks de betrekkelijk grote werkloosheid. Geen van de twee grote politieke partijen schijnt de oplossing te weten. Beide zijn huiverig voor een krachtiger inkomensbeleid en een loonstop die internationale financiers noodzakelijk achten. Een loonstop die door de wet kan worden afgedwongen is, zo moest premier Wilson ervaren een fiasco gebleken. Nu gelooft Labour dat een „richtlijn" voldoende zal zijn. De conservatieven hebben plechtig beloofd geen loonstop in te zullen voeren. Vers twee is natuurlijk of ze deze belofte kunnen houden. Het probleem raakt hier de moeizame verhouding tussen werkgever en werknemer die in Engeland op louter wantrouwen schijnt te zijn gebouwd. De poging de Wilson-regering om de vakbonden aan te pakken en de om zich heengrijpende wilde stakingen te beknotten is gestrand. Wilson meent nu dat het kweken van onderling vertrouw: n en ..bemiddelingen" de : methoden zijn. Een stok achter de deur, zegt hij, draagt er alleen maar toe bij de vakbonden nog onverzoenlijker te maken.
Dit is, gezien de Britse verhoudingen, wel aannemelijk, maar er dient meteen bij te worden aangetekend dat de TUC, het overkoepelende orgaan van de autonome bonden dat geschillen uit de weg moet helpen ruimen, nauwelijks iets heeft kunnen bereiken. De bonden schijnen nimmer bereid te zijn met de conservatieven in zee te gaan en het conservatieve plan om de cao's als bindende contracten te beschouwen, vinden zij onaanvaardbaar. Vakbondscontracten zien zij als niet meer dan gentlemen-agreements enj een rechter kan nooit worden ingeroepen bij een staking.
DE conservatieven willen hier een eind aan maken. Het is echter zeer de vraag of zij zullen bereiken wat de Labourparty, voortgekomen uit de vakbondsbeweging, niet heeft gekund. Dit alles maakt duidelijk dat de komende regering (vermoedelijk Labour) ernstige economische en sociale problemen zal krijgen. De geleerden zijn het er niet over eens wie deze het beste kan oplossen. Uiteindelijk zullen de middelen niet erg veel verschillen gelooft men.
In socialistische kringen wordt gevreesd, dat de conservatieven nog grotere werkloosheid zullen toweeg brengen en dat zij de publieke sector (sociale voorzienigen, woningen, onderwijs enz.) „onverantwoord hard" zullen aanpakken. Hiertegenover duchten de conservatieven, dat de socialisten de particuliere bedrijven te krachtig zullen beknotten, zodat niet geïnvesteerd kan worden. Dan moet de zo noodzakelijke industriële modernisering achterwege blijven, wat uiteindelijk ten koste dreigt te gaan van de economie en de welvaart.
Labour heeft de laatste jaren veel geleerd en niemand kan zeggen of de conservatieven de economie beter zullen hanteren. Zeker is wel dat de conservatieven meer concurrentie en vrijere ondernemingsgeest prediken. Dit zal de ongelijkheid in Engeland, waar rijkdom, toch al slecht is verdoe: in stand houden dan onder een socialistisch bewind. Het sociale geweien is onder Labour zeer verwaarloosd. Maar wellicht kan Labour, nu de obsessie van de betalingsbalans is afgenomen, bewijzen er toch socialistische beginselen op na te houden. PETER BRUSSE
PREMIER WILSON
Kortom
LCFTHANSA, de Duitse luchtvaartonderneming, heeft met een winst over 1969 van 69 miljoen D-mark het beste financiële resultaat in de geschiedenis van het bedrijf behaald. In 1968 bedroeg de winst ruim 26 miljoen Dmark.
DE HAL en de KNSM hebben hun tchtorgani Duitsland gebundeld in een nieuwe mi pij, de Vereinigte Übersee Verkehr-- GmbH. Zij nee:- toofdkantoor in Düsseldori'. Het bedrij in de Bondsrepubliek optrede i algemeen vrachtvertegen van i'pvaartmaatschapi
VIER bouwconcerns. Kitooj zen in Groningen. 188-Kondu Leiden. Nationaal Grondbez Den Haag en de Belgische n schappij Comptoir de \ Brussel, hebben in Markelo een gezamenl ootschap opgericht onder de naam Bouwelement Lichtgewicht. Dit bedrijf gaat zich in hoofdzaak toeleggen op de falge van lichtgewicht bot
LIBIË heeft Occidental Petroleum geon-gen de olieproduktie in het land met vijftig procent te verminen. Aangenomen wordt dat de maatregel een onderdeel is van een e om meer in-kon in ing te krijgen.
COL edicten opgenomen. Een le• 52.3 miljoen dollar is beoor de bouw van een giganne elektriciteitscentrale. Met de andere lening (18.5 miljoen dollar) ■raterroorzieningsproject ie xtad C.ali (900 duizend intcol gefinancierd.
Burgemeester treedt af als commissaris
11 gekeken, mag een gunstige invloed worden verwacht van de plannen -men met drie andere beo e weten J. P. ren e drijf. Gebral zijn o de vo: In n fu- V. Marijradering aankondide dag v; zou zijn met die fusie, maar omd.. ten bij I :.ge bela . en concern da' nu ook ad gaat ontplooien in 's Graven-ha■ onverenigbaar met het amb burgemeester van die stad." zo de officiële motivering.
Goed gewerkt
In 196!' kevoort over hel i I gewerkt, zo wordt geconstateerd. De omzet steeg » i en belandde op 249 (was 2161 mgulden. Hei ac zwaarder op bc bedrijf te liggen. Van de totale on '1(31 (100) miLjoen betrekkin-g op het binnenland en 88 (56) op het buitenland. De toeneming van het exploitatiesaldo met 12 p< 19.58) miljoen wordt bevredigend genoemd. Het netto resultaat steeg echter minder sterk met nog geen ? p 5.85 15.Ö41 miljoen gulden in verban i belangrijke
i'oorzieninjten op enige dcc
De bel-a betreffen liet baggerbedrijf in Spanje, dat werd afgestoten en de ves Guinee. Door het nog gh van de mogeliimaken, leek h< voor/ op de resultatenrekening . dat het ditmaal Lukte van alle combi nat!-gevallen -..kele ge- ; vallen In aan h Van de netto win i iijk 3,68 •nouden. O; ildenj aand' 10,56) gulden.
Mij Zeevaart pessimistisch
■ dent)
ROTTERDAM, 13 juni — Maal-: schappij Zeevaart kreeg in het afgelo-: pen jaar nogal wa-t tegenslagen te j verwerken. Politieke moeilijkheden in Noord-lerland, voortdurende stakingen en langzaam-aan-aeties tüden» het laatste kwartaal in de haven van I,e Havre en een korte üavenstaking , in Dublin hebben, mede doordat extra tonnage moest worden ingezet, de maatschappij zeer veel geld gekost. De resultaten zijn dan ook aanzienlijk minder gunstig dan het jaar ervoor. De winst (voor afschrijvingen) zakte van 2,04 tot 1,39 miljoen gulden. Toch wil de directie hieruit onveranderd 10 percent dividend geven
Over de a 'het lopende jaar Ls de directie voorlopig ■iptim'stisoh gestemd, blijkt va* heit jaarverslag. Een plotselinge toeneming van het ladingaanbod. zeer veel slecht wee;- en wat kleine stakingen in lerland dwongen de maatschappij be», ,:1 gevallen e.x-:nte in ;e zetten.
Van Hattum Blankevoort vermeed paniek-prijzen
unie corri
BEVERWIJK, 13 juni — Doordat het aannemings-concern Van Hattum
Twijfel over financiering coöperaties
AMSTERDAM. 13 juni — Na de uitkomsten tan i-t*ii praktijk-onder-, zoek te hebbeu bestudeerd, is bij dr D. Wind twijfel gerezen of coöperaties wel voldoende rekening houden met de financiële eisen die de toekomstige ontwikkeling stelt. Het interne vermogen van de coöperaties is namelijk overwegend samengesteld uit legoeden op ledenrekeninsen. De zichtbare reserves zijn meestal laag. Het is een linaucierings .structuur waarbij vraagtekens kunnen worden gezet.
wijst dr Wind er rigens op, dat het cc bedrij fel land- en tuinbou nu toe op ve. ifee '.vijee gereageerd op de grote ng-en in prodiuJktie houdingen. De ünancieringsprobl' konden worden opgelost. Br werd een ruim -g* bruik .gemaakt van aaravuHenvan de kant van de le- In een proefschrift dat dr Wind over dit onderwerp h' .even - - en waarop hij vrijdag aan de Vrije Unh' promoveerde —■ wordt een structurele oplossing geopperd. Dr Wind denkt aan de mogelijkheid om kapitaaideposito's met een lange looptijd bij de coöperaities te plaateen,
Vraag naar Hoogovens Hatéma – Texoprint stelt beurs teleur
(Van onze beursverslaggever)
AMSTERDAM, 13 juni — Afgezien van Hoogovens, die nieuwe grote uitbreidingsplannen op stapel heeft staan, waren de hoofdfondsen van de Amsterdamse effectenbeurs vrijdag op retour. De daling bleef gezien de zwakke stemming in Wall Street overigens no;g binnen beperkte grenzen. Koninklijke Olie en Unilever kwamen nagenoeg anderhalve gulden lager. AKZO en Philips verloren enkele dubbeltjes. Heineken gleed 2.30 gulden naar beneden. Hoogovens daarentegen verbeterde twee gulden.
Onder de lokale aandelen stelde Hatéma-Texoprint menigeen teleur door (rekening houdend met de dividendaftrek) 28 punten omlaag te schieten naar 175. De mededeling in de jaarvergadering dat de gang van zaken tegenvalt is hieraan uiteraard debet. Twentsche Kabel verspeelde 10 punten nadat de directie had laten weten dat zij door niemand over een fusie is benaderd. Voorts bevindt zich een groot aantal aandelen in vaste handen, zodat een overname zonder meer niet mogelijk is- Fokker was zwak met een teruggang van 2.50 gulden. Aandelen Kluwer bleken 1 gulden lager niet te sluiten. Een beperkt aantal aandelen ontmoette een goede vraag. Zo liep Naarden 13 punten op. Mogelijk houdt dit verband met de plannen om kleine aandeeltjes van 10 gulden nominaal te introduceren. Metarverpa bleek tot verbazing van menigeen 25 punten hoger. Voor Wergener werd 5 gulden meer betaald. De claims om te kunnen inschrijven op de emissie Bredero begonnen nogal zwak. In de eerste beursperiode werd 14 gulden betaald, in de tweede periode was de prijs 17.50 gulden geworden.
Op de obligatiemarkt waren de koersveranderingen van beperkte aard. Er bestond een zeer redelijke belangstelling voor de inschrijving op de middellange (8-jarige) BV4 percent obligaties van de Gemeentenbank tegen de koers van 99 \k percent-
OGEM koopt Braat Delft
i i an
ROTTERDAM. 13 juni — Braat in Delft wordt overgenomen door de OGEM groep, zo blijkt uit een gezamenlijk communiqué. OGEM doet een bod op de aandelen F. W. Braat. Het bedrijf blijft als zelfstandige eenheid binnen het OGEM-concern werkzaam Voor de werkgelegenheid van de 750 man personeel behoeft niet te worden gevreesd, eerder is een versnelde uitbreiding van de Braat-bedrijven te verwachten, zo wordt meegedeeld. Aandeelhouders Braat kunnen hun stukken overdragen aan OGEM in de verhouding 1000 gulden Braat (ex-dividend 1969) :egen 50 aandelen OGEM van 25 «uiden nomiedfc (ex-dividend 1969) gulden :n contanten. Reker dend niet de laatst b( koers van OGEM kan de waarde van bod becijf* ten op ruim 8,5
Unitas hield 81 miljoen in kas
(Van onze corre
ROTTERDAM, 13 juni. — De beleggingsmaatschappij Unitas heeft door de teruggang der koersen op verschillende effectenbeurzen, de waarde van haar beleggingen zien dalen. Hot vermogen slonk het afgelopen jaar van 817 miljoen gulden tot 771 miljoen gulden. Van dit vermogen was aan het einde van het jaar nagenoeg 11 percent of 81 miljoen gulden in liquide vorm aanwezig. Het bestuur wil met de belegging van die gelden wachten tot zich goede kansen voordoen. ..De ontwikkeling up de effectenbeurzen in de eerste maanden van 1970 heeft ons gene aanleiding gegeven het saldo liquide middelen te beleggen." verklaart het bestuur.
In het jaairvi oorgerekend, dat de intrinsieke waarde per aandeel van 10 gulden nominaal in her* voorbije jaar is iteruggeiliopen tot 10.60-1 (112.20) gulden. De inkomsten gaven dchter, mcdi hel sterk heel bevredigende ontwikkeling te zien, zo wordt gesteld. Daardoor kan dend worden verhoogd tot 4.20 y.' per aandeel. Voorts zal 2% percent in aandelen worden gens kan van heó contante divid 2.20 gulden of 2/2 o aandelen worden opgenomen. C 1968 werd 4 .gulden plus 5 percent in aandelen uitgekeerd. Wat het beleggingsbeleid van afgelopen jaar betreft, wordt er op gewezen dat het bestuur er vooruit was om de • rken door bestaande beleggh stoten. 1) . erikopen aankopen met 45 miljoen gulden.
Avondhandel
AMSTERDAM, 13 juni — Tijdens de avondhandel gold voor: Akzo 78.30 178.70). Kon. Olie 122gb -123 (123.30). Philips 58.20--58.60 (58.70)
Jaarverslag IOS verschijnt vandaag
GEiNèVE, 13 juni (Reuter) — jaarverslag va1 moeilijkheden verkerende b( oncern Itwestans Overseas Services (IOS) zal vandaag (zaterdag) tijdens een penseon£erem
Bod op Billiton geldig tot 8 nuli
i— e; .' (Van onze correspond,- DEN HAAG. 13 juni — Tot 8 juli hebben aandeelhouders Billiton en Singkep Tin gelegenheid hun stukken aan te melden. Uiterlijk 13 juli maakt Shell bekend of het bod op Billiton en Singkep gestand zal worden gedaan, zo blijkt uit het officiële bericht van het bod. Meegedeeld wordt dat de voorlopige resultaten bij Billiton over het eerste kwartaal 1970 een vooruitgang vertonen ten opzichte van het eerste kwartaal 1969. Het bod van Shell wondt door de topleiding van Billiwn en Singkep bij aandeelhoudens aanbevolen. Zoals bekend heelt hei samengaan geen ontslagen voor het. personeel tot gevolg. Billiton en Singkep beleggen op 25 juni een buitengewone vergadering waarin allereerst een statutenwijziging in stemming wordt gebracht en daarna een toelichting wordt gegeven op het bod van Shell.
Overschot op betalingsbalan fors kleiner
(Van onze correspondent) DEN HAAG, 13 juni —.Bel, schot op de lopende rekenin? betalingsbalans is in het (aal van dit jaar aanzienlij* f lopen. Berekend op kasbasis de eerste drie maanden vaH.jJ| overschot geboekt van 10 mi"sl den, tegen een overschot vanirfj ? joen in het eerste kwartaal Ook ten opzichte van het •| > van 220 miljoen gulden <>3L laatste kwartaal van voriK JC. Cl boekt werd, betekent het ho»" {, do een aanzienlijke teruggang De lopende rekening op basis leverde (na correctie * zoensinvloeden) in het taal 1970 een overschot op vrJl joen gulden, tegen een van 145 miljoen in hoi eerste 1 vorig jaar en een tekort vaJl tréw' ioen gulden in het laatste *j| 1969. De resul taatverbe; zichte van eind vorig ja;* zaak te danken aan de van de uitkomsten van het Sr% verkeer: het percentage w'aa2| invoer dot>r de uitvoer wordt rj van 88,5 gestegen tot 91,8 ' Het overschot in het g kapitaalverkeer der niet-*ï| sectoren, dat 137 miljoen |*J 1 droeg, komt geheel voor reWJJI het particuliere kapitaalvet* lange termijn. "Voor het eerst J| de betalingsbalans de reiken1» zondere trekkingsrechten" v°j een bedrag van 346 miljoen1 * waarvan 30 miljoen :.n kwartaal van 1970 via nen de bijzondere trekkingS'n van het IMF zijn verworven
Braat Bouwstoffen boekt hogere omzij
(Van onze correspondent' . t c DEN HAAG, 13 juni v\ Bouwstoffen heeft zijn omze» . *i gelopen jaar met circa j. kunnen opvoeren tot 46.6 nii'J ,*' den. Hoewel deze stijging /' dan het landelijk gemiddeld*'• J J« groei van de brutowinst niet g de om de kostenstijging op i*Al) f Het bedrijfsresultaat daalde °Q f van 2,3 tot 2 miljoen gulden,,, «ij de directie in het jaarverslag- j» to winst üep iets terug tot l.'1 ?■ joen gulden. Het dividend >s j, ,8 op 21 percent in contanten. *°
Homburg neem Zendijk over
(Van on A CUYK. 13 juni — De vlees*»» briek Homburg heeft Zendiik s.„ *\ waren- en Conservenfabriek -A o\:. i-genomen. Bij de traiisac»* A de NV Verenigde Slachtbednj** J land inbegrepen. Do werkgf'* van dr- circa 280 mensen bi.i ° „ I drijven zal door het samen*3 A Homburg kunnen toenemen. t in een communiqué gezegd. V. De overnemin aandelen en contante!' Kt.
New York lusteloo
NEW VORK. 12 juni — De Ne» yorkse wïeetbeurs is er vrijda niet iv geslaagd zich uit de lusteloze stemming te ontworstelen. De iiotcrin-; gen liep«'n bij een wederom geringe handel verder terug, al viel de om-; vans van de dalingen nogal mee. .-.tijd kon Dov. den ACF Ind. AdmCo Iv f. 10.40 Airße.i Dupon» Alran! ''"- Allegi' JAlChei Fed.P.E AlumiiAßCfy lAm Can • I 4?'.. Am.EP. 24 ■ AmF.nka 38% 27U Gen.Clg. Am.Hom M Am.Met 37. '.Sfi't G Food* Am Mot 7"» 114 AmSmel Am.S.l AmT T 40 i Am.Tob 36 iAm po i Amst.ln 2S», Goodyea: 24% lAnacond ■ Graee 22 1 Arkl.C jArmeoSt 21 20'B GulfOil 24 Vi 24 j Asl.l:>' HeDerW. ! Ati.Rch. .-<2*« BayCig int B M Bendii, 21 :'!'= Int.Flav. Betb 5 34v, Boeing 14*4 Int.Ni<-k Int Pap Barre , ££„. CP«d l 3Kf„Ts Celanei CerroP Chadb.O 7". 7'„ kim ?. * ii " ChanSF 1.62! 1.6» fr° ChascM 44% 43'» gWJ CbaseSF 9.45 945 v" Chem.F IS.»Bt rf Cbes.Oh 50% 49% 15% Chrvsler 20', 20% ïJtt2ü 17*'» 17*„ CitlesS. 42% 42'» Loekh. 10% 9=4 CEmritv tw -iw ''"neStar 19% 19=, 4Mi JJat,is°? '« "*-„ Colj-ute 35% 38% ™arttnM '3 13 CoHlnd 15% 15% MassJnv 14.191 Co Gas Mfc 28 16% rl, ,mi-i-o 23 22* MoDonn. I4H 14% SmrnS »tt 31% «6% 83% Cons.Fd 23*1, 23*. MGM 15% IM4 Cont.Can 59*» 59. Mlnn.M 8! 80% Cont Oil 23 224 MsPA 54V..J 54% Cont Tel 19% 18% MobilOC 44% 44% Corn Pr 29% 28% Monsant 31% 31% Fno fi.7s* 6.71* Nat.Bisc. 43% 42»4 Curt.Wr 12% 12% Nat Can 49% — CurW \ 25% 25% Nat Cash 50% 49U Darllna. 29", 29'» Nat.Dist !B 15% ügen piaand dol! dol' luide i 124.2 H I 0 (81,40 -34,60). ƒ 128,00 (12H Norf W I <'IF !'i N Ai i ir *é Phllacl F NAGI h' Phll.Mor 35'/« SS PhilPrU 2' f an Inv Rep SI BeynTob «« 41 "'"»' B.Dutch . H 57'« rf'. gr!' ■* HiltonH Il 39 38 Punt£. som: SoUthF rmF SperryH ' ï„ , V Stßrand tóv, I 41 SlOlllnd 40". 40-» polaroid 63 StO.NJ Quaker
Advertentie
(ADVERTENTIE.; De originele Engelse &**& Het summum voor de echte pijproker Alleen bij Iste klas winkeliers IMPORTEUR: CORSI IMPORT ROTTERDAM
Advertentie
(ADVERTENTIE) SELECTED INTERNATIONAL UMI $ 14.40 Independent Investors Services NV Stadionweg 74, Amsterdam 79 79 06-73 62 48.
Advertentie
(ADVERTENTIE)