Anny Vryman ■ (voorrn. 1e violiste Ned. Kamer Opera orkest) I speelt tijdens de middaguren (4.30—6.30) in | „THE CORNER"
Nieuwe Apeldoornsche courant
- 27-03-1948
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- Nieuwe Apeldoornsche courant
- Datum
- 27-03-1948
- Editie
- Dag
- Uitgever
- Wegener
- Plaats van uitgave
- Apeldoorn
- PPN
- 400383896
- Verschijningsperiode
- 1945-1992
- Periode gedigitaliseerd
- 7 februari 1945-30 december 1950
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- CODA Apeldoorn
- Nummer
- 14761
- Jaargang
- 45
- Toegevoegd in Delpher
- 13-04-2016
Anny Vryman
MINERVA: Because of him.
" In de hoofdrollen Deanna Durbin, Fanchot Tone en Charles Laughton. Een première voor Nederland. Een film om van te smullen, vertelde de reclame. Waarmede niets te veel gezegd is. Want deze rolprent is een heel genoegelijKe, een die veel plezier verschaft. Uit den aard der zaak, „Because of him" is van A tot Z Amerikaans afgestemd. Aangenomen althans,, dat ze. bedoeld is als een persiflage' op Amerikaanse theatertoestanden. Daar is blijkbaar met een aardig figuurtje, een aardig gezichtje en een stem als het geluid van een nachtegaal, alle voorwaarden, waaraan de ietwat ondeugende Deanna Durbin voldoet, heel wat, zo niet alles te bereiken. Die geven toegang tot achter de coulissen en wanneer men dan nog handig de sensatie-pers weet in te schakelen, dan is 't helemaal O.K. Zover zijn we, gelukkig, in Nederland nog niet. We mogen ons ontslagen achten van de plicht iets meer te vertellen van de inhoud. Deze rolprent moet men gezien hebben, om zich stilletjes een beetje te verkneukelen, want er zijn kostelijke momenten bij. Er wordt vlot gespeeld, werkelijk niet alleen door de met name genoemde hoofdpersonen. Een goede montage, zoals we die in Amerikaanse films gewend zijn. En een goede muzikale omlijsting. In het voorprogramma belangwekkend binnen- en buitenlands nieuws. K evitsei voor de burgemeester. Jannes van Oorspronk, Nijbroekseweg 33, heeft het kievitsei, dat hij op 23 Maart gevonden had, des morgens op 24 Maart de burgemeester aangeboden, die dit natuurlijk ten zeerste op prijs heelt gesteld. Geslaagd. Voor het propaedeutisch examen voor werktuigkundige ingenieur aan de Technische Hogeschool te Delft is geslaagd de heer H. Spitz, alhier.
Politierechter Zutphen. E. M., koopman, wonende te Apeldoorn, thans gedetineerd in het Huis van Bewaring te Zutphen stond terecht te samen met de Apeldoornse handelaar P. v c. wegens het smokkelen van 14 buitenbanden uit België. De heren bekenden en hoorden zich veroordelen, ieder tot een geldboete van f 200 subs. 60 dagen hecht., met verbeurdverklaring van de inbeslaggenomen banden. De Apeldoornse kapper L. J. K. W. werd 14 Juli 1946 aangehouden bij het vervoer van plm. 6 liter melk. Het kost hem f 15.— boete. De Apeldoornse zaalhouder R. K. had 2 Mei 1946 een pond clandestiene boter en wat bonnetjes veroverd, maar liep met een en ander tegen de lamp. Thans hoorde hij zich veroordelen tot 2 x f 15 boete, met verbeurdverklaring van het inbeslaggenomene. Ja. Ja. F., echtgenote van * K. uit Apeldoorn stond terecht wegens het afleveren van een pond boter, zonder hiervoor bonnen te vragen, oftewel „clandestien". Resultaat f 10.— toete. Sigaretten zonder bon uit de Canadezenperiode bracht een aantal inwoners van Apeldoorn nog voor de groene tafel. Allereerst de kellner H. K.. die er bij .elltaar 6900 bemachtigd had. liij zal ze nimmer terug ,zLn want de rokertjes werden verbeurdverklaard en de kelner kreeg bovendien nog f 100.— boete. C. H. de J., sigarenmaker te Apeldoorn, was met 460 stuks heel wat meer bescheiden, kreeg d 40.— boete mei de mededeling dat ook deze sigaretten verbeurd werden verklaard, terwijl de kellner H. v. D. en de verzekeringsagent J. F., leder wegens het ontvangen van plm. 1000 sigaretten tot resp. f 60.— en f 50.— boete met verbeurdverklaring werden veroordeeld. Paardensport. In de N.A.Crt. van Donderdag j.1. hadden we een verhaal over het nieuwe concours-hippique-terrein aan de Kerschotenseweg. De gegevens waren ontleend aan mededelingen van de heer D. J. Spijker, voorzitter van de in Het artikel genoemde vereniging. Naar ons thans medegedeeld wordt, bestaat het bestuur van deze vereniging niet alleen uit de genoemde heren, die tevens oprichters zijn, doch wordt mede gevormd door de heren J. Jansen uit Beekbergen, L. Melissen uit^Ugchelen en J. Elskamp uit Wormen. Daar ook dit drietal zeer veel heeft bijgedragen tot het behaalde succes, zou het onjuist zijn hun namen in verband met het nieuwe terrein te verzwijgen.
Uw horloge „niet lekker ?
Uw horloge „niet lekker ? Ga ptaien met DEKKER. BRINKLAAN 16 IEL 251 8
PLAATSELIJK NIEUWS Ds. J. J. Eijbers.
Onze oud-plaatsgenoot, Ds. G. J. Eijbers, Ned. Herv. predikant te Borgharen herdenkt Paaschmaandag de dag vaarop hij voor 40 jaar zijn ambt aanvaardde. De jubilaris werd 6 April 1832 te Apeldoorn geboren en studeerde te Amsterdam en Utrecht om in 1906 candidaat te worden in ZuidHoland. 29 Maart 1908 aanvaardde hij zijn ambt te Aruba. In 1917 was de jubilaris predikant op Curagao en In 1927 vertrok hij naar Ned.-Oost-Indië met standplaats Makassar. In 193a vertrok hij naar Probolinggo Pasoeroean. In 1933 moest hij repatriëren en in 1935 werd ds. Eijbers predikant te Borgharen. De jubilaris die in een kwarteeuw precies een reis om de wereld maakte heeft met name 5n West-Indië tal van functies bekleed. 2e Paaschdag zal de jubilaris een gedachtenisrede houden. KON. NED. BOND v. OUDONDEROFFICIEREN 1898—1948. Bit jaar is het 50 jaar geleden, dat te Apeldoorn een afdeling werd opgericht van de Koninklijke Nederlandse Bond van Oud-Ondcrofficieren, welke bond zich ten doel stelt, met uitsluiting van elke politieke en godsdienstige overweging: le. toewijding aan Vorstin en Vaderland; 2e. behartiging van de stoffelijke en morele belangen zijner leden; 3e. ondersteuning aan leden en na Overlijden aan hun weduwen en yezen. Ter gelegenheid van dit gouden jubileum, zal de jaarlijkse algemene vergadering van genoemde bond,- welke dit jaar 60 jaar bestaat, op 16 en 17 Juli a.s. te Apeldoorn worden gehouden, aan welke vergadering ook cl^oor afge. vaardigden van het Onderling Verbond van Belgische Onderofficieren en van hét Frans Nationaal Verbond van Onderofficieren tzal worden deelgenomen. Grote plannen zijn bij de afdeling Apeldoorn in voorbereiding, om aan de bezoekers van deze algemene vergadering enige aangename dagen te bezorgen; o.a. zal door de jubilerende afdeling aan alle bezoekers een gratis toe- • gangsbewijs voor de bloemententoonstel. ling en een feestavond worden aangeboden. Er i? reeds een ere-comité aangezocht, waarin zitting zullen nemen: Jhr. Br. C. G. C. Quarles van Ufford, Commissaris der Koningin in Gelderland; Mr. A. L. des Tombe, burgemeester van Apeldoorn, beschermheer der afdeling; J. Bwars, generaal.majoor tit. b. d., ere-voorzitter der afdeling; A. van Brero; G. C. v. Burken, directeur Post- en Telegraafkantoor; G. J. W. Geldërman, majoor der Koninklijke Marechaussee; G. Henkef; Ir. S. G. van Geuns, intendant Kon. Paleis en Domeinen, J. D. de Jong, commissaris vat politie; L. J. de Lagh, kolonel der Genie; J. P. Laging Tobias, majoor der Inf. b.d., oucLerevöorzitter der afdeling; P. F. Maas, directeur Ned. Handel Maatschappij; Mr. H. L. Sypkens,
voorzitter Oranjevereniging; J. G. C. Wegener, dir. Nw'. Apeld. Courant. Bovendien zal door het hoofdbcv uur en door de afdeling Apeldoorn op 16 Juli receptie worden gehouden. Het belooft eén waardige herdenking te worden. AfcJ. W.F.A. gesticht. Op uitnodiging van de burgemeester vond dezer dagen in de trouwzaal van het raadhuis een vergadering plaats van het ontvangstcomité en de leden der voormalige World Friendship Association (WiF.A.), alsmede belangstellenden in dit werk. Burgemeester mr. A. L. der Tombe zette voor de ruim 20 aanwezigen uiteen, dat de W.F.A. Nederland het werk der opgeheven W.F.A. wil voortzetten en door reisuitwisseling en correspondentie vriendschap en gemeenschap met alle volken ter wereld wil bevorderen. Gezien de omstandigheden zal de reisuitwisseling zich voorlopig wel in hoofdzaak tot Engeland beperken. De uitwisseling zal door contacten in het buitenland moeten geschieden, welke Apeldoorn b.v. in Biggleswade en Petersborough bezit. Het ledental der W.F.A. Nederland is nog lang niet zo groot als dat der voormalige W.F.A. Spreker vermoedde, dat velen de kat eerst eens uit de boom zullen willen kijken, temeer omdat de vorige organisatie een roemloos einde heeft gevonden. Besloten werd tot het stichten van een plaatselijke afdeling. De burgemeester nam het voorzitterschap op zich. Voorts werden in het bestuur opgenomen de heren A. Fortuyn Harreman als secretaris, ir. G .W. Heinsius, dr. J. Korver, ds. P. Visser en dr. J. C. P. Vorster. Het ligt in de bedoeling aan het bestuur een adviescommissie uit de leerlingen der middelbare scholen te verbinden. Ter vergadering werden hierin mej. Boon en de heer C. H. Kaiser opgenomen. In overleg met de schoolverenigingen zal deze commissie verder worden samengesteld. Op de vergadering gaven zich ell nieuwe leden op. Het secretariaat is bezig uitvoerige gegevens over de naaste toekomstplannen der W.F.A. Nederland, a.o. over haar reisplannen voor de komende zomer, te verzamelen, waarna het bestuur een vergaderiRg zal uitschrijven om een en ander met de leden en belangstellenden nader te bespreken. Het secretariaat is in het Verkeershuis aan het Stationsplein gevestigd.
Jubileum Van Gelder Zonen N.V. Een driewerf hoera weerklonk toen de heer M. Welgraaf in verband met zijn 40-jarig jubileum 4iet huldigingslokaal betrad. Na een geestige toespraak bood de directeur geschenken aan en spelde ook nu weer het eremetaal van de Mij. van Handel en Nijverheid op de borst van de jubilaris. Spr. dankte mevr. Welgraal voor de goede zorgen waarmede zij haar man gedurende dien tijd had omringd. De heer A. v. Laar sprak, namens het gezamelijke personeel, als collega de jubilaris toe en wees, onder het aanbieden van geschenken en bloemen, op de prettige verstandhouding in hun afdeling. Hierna prees de directe chef, de heer Leemkuil, de werklust en ijver van de heer Welgraaf.
P.V. „Buiscar". De grote zaal van „De Poort van Kleef" herbergde Donderdagavond de leden van de Personeelsvereniging , Buiscar", alhier, met hun dames. Een groot gezelschap heeft zich goed geamuseerd, dank zij het zeer afwisselend programma, dat 't kon worden aangeboden. Alvorens tot de afwerking daarvan werd overgegaan heeft de voorzitter van het algemeen bestuur, de heer W. A. van Ö\onsbeek, verschillende mededelingen gedaan, waaruit bleek, dat deze Personeelsvereniging een wel zeer bloeiend bestaan leidt. Als onderafdeling kon worden gewag gemaakt van een schaak- en damclub, een watersportclub, welke zich voorstelt tn 1950 te beginnen metr tochtjes naar de Friese meren, een ping-pongclub, een bouwclub, een ontwikkelingsclub, terwijl in de komende tijd een huisorgaan zal verschijnen, waarvan de redactie bij het algemeen bestuur zal berusten. Voorts is een voetbal- en wandelclub gevormd en sinds enkele weken een muziekclub, welke Donderdagavond
zich voor het eerst deed horen en er al best mag zijn. Dan is er, natuurlijk mogen we wel zeggen, een toneelclub welke binnenkort voor het voetlicht komt. Voor de avond van Donderdag werd medewerking verleend behalve door de muziek-, wandel- en voetbalclub, door mevr. Gré Nusselder.-Westra, sopraan, en Miep van de Burg, alt, aan de piano begeleid door Jacques Kollenburg. De heer P. J. Endenburg, lid van de directie, vertoonde een smalfilm, terwijl de heer R. A. J. Hamming. inspecteur van politie, een causerie hield over het verkeer, in welke causerie hij de wielrijders en voetgangers vooral op het hart bond zich aan de verkeersregels te houden, voor eigen veiligheid en voor die van het verkeer in het algemeen. Mevr. Lensen en mevr. Endenburg hebben aan de muziekclub een drum en een saxofoon ten geschenke gegeven. Voorts heeft de directie aan het personeel een deze zomer te organiserer uitgaansdag aangeboden, waaraan ook de echtgenoten kunnen deelnemen.
Tentoonstelling voor en door de jeugd. Het hoofddoel van het Voortgezet Gewoon Lager Onderwas is: het geven van levensvoorbereiding, het vergemakkelijken van de grote moeilijke stap van de school naar het leven. Dit onderwijs zal zich moeten instellen op de dage. lijkse praktijk van het leven. In dit opzicht krijgt het V.G.L.O. een geheel eigen cachet als eindonderwijs-instelling. Dat de aandacht van de onderwijzers en leerlingen van de Apeldoornse V.G. L.O.-school aan de Graanweg voortdurend op het volle leven gericht is, moge blijken uit een tentoonstelling in genoemde school, die niet voor het publiek geopend was. , Enige weken geleden ontving een 40-tal fabrikanten te Apeldoorn een eigenhandig geschreven briefje van een jongen of meisje, met een vriendelijk verzoek enig plaatwerk of zo mogelijk enige producten af te staan voor „hun" tentoonstelling. Zodoende zouden ze vrij overzichtelijk in staat gesteld worden een beter inzicht te krijgen over de voortbrengselen der Apeldoornse industrie. Een 20-tal fabrikanten reageerde voortreffelijk (de zendingen gingen dikwijls vergezeld van een prettig schrijven) en de tentoonstelling kon in een der lokalen opgebouwd worden. De jeugd heeft enige leerzame uurtjes beleefd aan voorbereiding en opbouw. Dezelfde jeugd is er van overtuigd, dat met medewerking van alle Apeld. fabrikanten er een tentoonstelling mogelijk moet zijn, waar de gehele Apeldoornse jeugd en zeker ook volwassenen met genoegen en met trots aan zullen medewerken. Zodoende zal de aandacht van de jeugd zich meer richten op het sociale gebeuren. En deze eerste stap in het openbare leven, kan mede tot resultaat hebben, dat de jeugd als levensvoorbereiding niet tot^doel kiest de straat.
Ingesloten. In den zomer van 1946 huurde de Haagse koopman J. R. bij een rijwielstalling te Apeldoorn een fiets, maar bracht het karretje niet terug. R. is nu in het Huis van Bewaring te Zutphen ingesloten waar hij gelegenheid krijgt over een en ander na te denken.
FEUILLETON DURF TE Leven
Door: HILLEGONDA VAN KEhNEN 85.) „Om bij de mijne te yoegen," zei Dolly bescheiden. * Verwonderd staarde Lilian haar aan. Zij zei, zacht lachend: „Als je mijn raad niet aanneemt, wat ben je dan van plan te doen met de tijd waarin je niet voor Downing poseert?" Dolly vertelde haar van haar naaiwerk. „Je lijkt wel mal." „Ik moet geld hebben." „Waarvoor? Vertel het mij toch." „Om — om — om iets mee te bereiken." x Lilian kon, zoals zij gezegd had, dit mogelijk berekende meisje de raad geven hoe iets te bereiken. Toen zij deze raad gaf, had zij besloten dat het avonturieren voor haar tot het verleden zou behoren. Zij had niets te verliezen. Zij had zich de vórige avond voorgenomen met een aardige jongeman te trouwen een jongeman, wiens loopbaan hem uit de ateliers van kunstenaars houden zou, buiten het bereik van dergelijke berekenende vrouwen. Voor
een dergelijk meisje zou zij nooit angst behoeven te hebben. Op haar echtgenoot zou zij huizen kunnen bouwen. Macht, positie, liefde — zij zouden tezamen een hechte levensburcht bouwen en geen indringers, mannelijke of vrouwelijke, zouden haar betreden. De stilte van de eetkamer werd verstoord door een klok, die kwart over twee sloeg. Dolly stond op. „Een ogenblik," zei Lilian zacht: ,,Ik wil je graag helpen. Werkelijk. Lieve kind, deze kleren moet je weg doen. Die behoren niet in de buurt van Downings atelier. Ik zeg het voor je eigep bestwil. Ik...." Zij was een en al tact en verstand: „Je mag niet trots zijn Dat zou dom zijn. Ik zal mijn kamenier zeggen het een en ander in te pakken en naar het atelier te sturen. Wij zijn ongeveer even groot. Zeg niet nee. Ik doe het toch. Het zal je helpen bij je eerzucht." » Om mooi te zijn voor hem Dolly, wist, dat het deze eerzucht aanwakkeren zou. En hoewel zij niets van dit meisje aannemen wilde, hoewel zij geen kleren dragen wilde, die Lady Lilian gedragen had, aarzelde Dolly zo lang, was haar blos zo diep, was de hunkering in haar ogen zo groot dat, zrander een woord, haar dankbare toestemming aanvaard werd. Haar door het werk vereelte hand
omvatte opnieuw die fijne, gesoigneerde van lady Lilian. „Tot ziens," zei Lilian hartelijk. „Leer van mij," zei lady Lilian. En beiden — het vergeten model, hokkend in een achterbuurt, en de dame van stand, wonend als een prinses — beiden even weinig overtuigend! „Ik ga je een beetje laten zien, Dolly," zei Downing die middag. „Je moet maar eens een avond in Café Royal met mij eten. Je ^sult er andere modellen vinden. En die schilders, die op de fuif waren, willen je nog eens zien. Niet dat ik je al aan hen afsta. Maar toch wie weet hoe spoedig je al voor hen poseren zult. Kom vanavond. Nee, ik nodig je niet uit. Ik zeg, dat je komen moet Onzin ! Die malligheden bewaar je maar voor een ander! Daar heb ik geen geduld voor. Een lekker diner zal je goed doen. Je bent uitstekend geschikt voor mijn werk, maar soms wil ik je toch ook wel eens anders zien. Blijf zo staan " En toen: „Als ik ,ie meeneem, wat trek je dan aan?" De dozen — twee cartonnen dozen — had lady Lilian reeds laten brengen. Zij haatte ze — en was er blij mee. „Waar komen die vandaan? Je kunt hier maar niet je rommel laten bezorgen!" „Ze komen van lady Lilian Preston!"
„Oh wij zullen even pauzer n. Maak eens open." Hij was een en al bewondering voor de japonnen, de tulband. „Waarachtig Lilian verstaat haar vak. Je bent een geluksvogel, meisje. En vanavond ga je met mij dineren." Veel bezwaren, veel tegenwerpingen in verband met haar naaiwerk. Zij verdedigde zich: „Ik heb u toch verteld, dat ik geld verdienen wil! „Oh, geld!" „Ja. met poseren verdien je toch ook niet zoveel." „Nee," zei Downing, „je kunt je er niet rijk mee verdienen Zij zat naast hem in het culinaire paradijs der kunstenaars op een der beklede banken langs de wanden. Zij zag inderdaad de schilders, die zij op het atelier had leren kennen, en een Spaanse zwart-wit illustrator, die erg in de mode was, elk met zijn laatste en uitverkoren model bij zich De meisjes waren vreemd mooi, of bizar. De sfeer electriseerde haar. En iedereen, mannen en vrouwen, staarden haar aan, spraken over haar. Zij was Downings laatste vondst. „Laten wij biefstuk en een fles bourgogne nemen, dat is hier het beste," zei hij. „En dairna een soufflé, en Napoleon brandy bij ae koffie, hè? Je moet maar beginnen het te leren mijn kind."
Het gevolg was, dat zij in de mooie kleren van Lilian 's avonds om elf uur naar huis ging. Downing wilde er niet van horen haar terug te brengen naar het atelier om haar oude plunje weer aan te trekken. Hij had een woning in Westminster en verlangde er naar. „Wat een onzin. Het atelier is dicht. Alphonse is naar huis. Wie denk je dat' je bent — Assepoester? Je gaat maar in je mooie kleren naar huis, en bent dankbaar." Howard Carrol, die van een dancing kwam, liep achter haar de donkere trap op. Op een overloopje, .bij een kille gasvlam, nam hij haar op. „Allemachtig! Dolly is eindelijk besloten een chique vrouw tet worden! Wat je gelijk hebt, schat je. Wist wel. dat het eens gebeuren zou. Daar is Londen toch ook voor! . Zij vloog naar boven. Hij hoorde het omdraaien van de sleutel in het slot. In het vervolg ging zij zeker naar het atelier terug om zich te verkleden. Dat zou haar niet nogmaals gebeuren. De zoete geur der seringenboompjes kalmeerde haar. En zij zag dat de knoppen van Franks azalea's op ontluiken stonden. Wat een drukke dag, al die emoties, de koortsachtige spanning van Downing bij het eerstei schilderij, dat hij naar zijn eerste
schets van haar maakte, de lunch en dab wonderlijke gesprek net Lilian in haar eigen appartement boven in haar oudei.^k huis, de kleren, nog geurend naar Lilians parfum, het diner in café Royal. Haar opwinding drong haar woede tegen Carol op de achtergrond. Toen zij de nauwsluitende tulband, die haar — naar Downing beweerd had — uitdager d stond,, afgezet had, hield zij hem in haar hand, keek er nadenkend naar. Kleren, weelde, wijn en gedempt licht, de bekoring van zachte muziek — al deze dingen deden vrouwen wonderlijke, ondefinieerbare dingen. „Wat moet een meisje toch sterk zijn!" zei Dolly hardop. En toen ging zij zitten en keek naar de seringen en de azalea's en bleef nog tot diep in de nacht zitten nat nken. Het naaiwerk, dat zij die avond nog had moeten afmaken, lag op de tafel. Haar naaimachine stond .'om onder haar kap. Zij ging naar bed en peinsde, tot zij~eindelijk in slaap viel. (Wordt vervolgd).
PRODENT
PRO DE NT Tnooóttbstdestf
COMMER
C0MMER U behoeft niet maanden op Uw bestel' of vrachtauto te wachten. Geeft ons Uw aankoopvergunning en wij leveren U elk gewenst type COMMER van het nieuwste model in: 500 kg - 1500 kg - 2 a 3 ton - 3 a 4 ton 4 è 5 ton - 5 en 7 ton Automobielbedrijf A. E.W. KLUCK Loolaan 13 - Apeldoorn Tel 2954
CENTRAAL: Het Spookhuis.
De film „Het Spookhuis" moet men eigenlijk uitsluitend gaan zien om Bud Abbott en Lou Costello. Want het op zichzelf niet zo daverend belangrijke verhaal wordt leuk door het optreden van deze twee komieken. „Leuk" is trouwens een veel te weinig zeggend adjectief — men moet een volslagen Nurks zijn, wil meh deze opeenstapeling van kolder onbewogen aanzien. Iedere situatie overtreft haar voorgangster fn dwaasheid en naarmate het einde van de film nadert, zwellen de lachbuien aan tot lachorKanen. Zeifs waar de zaak luguber begint te worden, versterkt zulks aheen maar het komische effect. Men lacht er volkomen bij uit en snikt er de volgende dag nog over na.. In het voorprogramma een allergeestigst tekenfilmpje en verder nieuws uit binnen- en buitenland, w.o. de uitvaart van oud-mipister Huysmans.
Anny Vryman
^Anny Vryman^ I speelt dagelijks van 4.30—6.30 en 7.30—11 uur in l .THE CORNER' APELDOORN
VAN NELLE
VAN NELLE