Maar vernomen wordt zal de Italiaanse minister van buitenlandse zaken, Graaf Sforza, heden te Rome een ver-strekkende Zuidslavisch-Italiaanse handelsovereenkomst ondertekenen, welke voorziet in een handelsverkeer van grote omvang. De Zuidslavische gezant te Rome zal voor zijn land ondertekenen. Men verwacht, dat het handelsver5 e ? r j°° r bevorderd zal worden en dat Zuid-Slavie van Italië vele goederen die het vroeger van Duitsland Kocht, zal kunnen afnemen, alsmede de machines nodig voor de uitvoering van het vijfjarenplan. NIEUW TYPE TORPEDO. Naar te Washington is bekend gemaakt, heeft de Amerikaanse marine in de afgelopen week voor de Atlantische kust der V.S. proeven met een nieuw type torpedo gehouden, waarbij vier vroegere Duitse duikboten zijn -gezonken. Het Amerikaanse departement van marine verklaarde niets naders omtrent de torpedo. S.U. GEEFT GELEENDE SCHEPEN TERUG. Naar te Londen officieel is bekend gemaakt zal de Sovjet-Unie het oude pantserschip „Royal Sovereign", 9 torpedojagers en vier duikboten aan Engeland teruggeven. Deze oorlogsschepen waren in Juni 1945 door Engeland aan de USSR geleend en zouden worden teruggegeven, wanneer Italië het door het vredesverdrag vastgesteld deel van zijn vloot aan de Sowjet-Unie zou hebben uitgeleverd.
Twentsch dagblad Tubantia en Enschedesche courant
- 28-11-1947
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- Twentsch dagblad Tubantia en Enschedesche courant
- Datum
- 28-11-1947
- Editie
- Dag
- Uitgever
- Van der Loeff
- Plaats van uitgave
- Enschede
- PPN
- 398831971
- Verschijningsperiode
- 1946-1947
- Periode gedigitaliseerd
- 14 september 1946-31 december 1947
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- Stadsarchief Enschede
- Nummer
- 264
- Jaargang
- 76
- Toegevoegd in Delpher
- 13-04-2016
Italiaans—Zuid-Slavisch handelsverdrag
MINISTER DREES DEELDE ENIGE VOLTREFFERS UIT Begroting van Soc. Zaken goedgekeurd
(Van onzen pari. redacteur).
Het kan niet ontkend worden, dat van de Minister van Sociale Zaken, de heer Drees, een weldadige rust uitgaat. Op kalme en onbewogen wijze beantwoordt hij de Kamerleden, hij maakt zich zelden kwaad, maar als hij een afstraffing uitdeelt dan is deze juist te raker door de beheerste wijze waarop ze wordt geplaatst en daardoor meestal een voltreffer wordt, die een bokser hem niet zou verbeteren.
Gistermiddag werd een tweetal van deze treffers geplaatst, één aan het adres van het oud-Kamerlid Louwes, die de Regering scherp heeft aangevallen over de landarbeidersionen en één tegen den Comm. fractieleider den heer Wagenaar. De laatste liet zich verleiden de Minister toe te voegen dat de militaire uitgaven maar naar beneden moeten als bezuinigingen waarop de heer Drees riposteerde met de opmerking, dat hij niet de indruk had dat in de communistische landen de militaire uitgaven worden verminderd, waarop zijn tegenstander niet veel wist te zeggen. De kwestie-Louwes lag den Minister zwaar op het hart, hij gispte de hoge toon van den heer Louwes, die het had voorgesteld alsof de landarbeiders er veel slechter aan toe zijn dan de overige arbeiders. Hierop verklaarde Z. Exc. dat de cijfers der lonen bewijzen dat in de landbouw gemiddeld f 41, — per week wordt verdiend en in de Industrie van f 38—40 per week. De heer Louwes stelde het algemeen volksbelang achter bij dat der landarbeiders. Spr. constateerde dat het beginsel der loon. en prijspolitiek niet is bestreden. Deze politiek is begonnen om inflatie te voorkomen. De uitvoer moet worden opgevoerd willen we de invoer kunnen bekostigen. Voedsel en grondstoffen zijn voor de verdere opbouw noodzakelijk. Tegenover de stijging der prijzen op de wereldmarkt wees spr. er op dat van brandstoffen, textiel en levensmiddelen bijv. in Amerika de prijzen sterk zijn toegenomen, terwijl ze hier stabiel bleven. De verhoging van de zuivelproducten was noodzakelijk omdat de subsidies niet konden worden verhoogd. Wat de andere ter sprake gebrachte kwesties betrof zei spr. dat het niet wenselijk is vrouwen als conductrices uit te sluiten al zag hij zelf ook liever mannen voor dit werk. De gezinszorg kon niet tot overheidszorg worden gemaakt. In 395.000 gevallen Is gebruik gemaakt van het consumentencrediet, daarvan zijn 330.000 gezinnen. Het aantal werklozen is zeer sterk teruggelopen. In de „D.U.W.' wordt normaal werk gedaan tegen normale lonen. Als men ander werk kan krijgen is dit gewenst, omdat hier werklozen aan gezet worden. 'Thans is een contact-commissie ingesteld om alle vraagstukken der werkloosheidsregelen met vertegenwoordigers der vakcentralen te doen bespreken. Niets zal worden nagelaten om inzake de sociale verzekering tot overeenstemming te komen, teneinde binnen redelijke
tijd een algehele herziening te bereiken. De noodvoorziening der ouden van dagen heeft hem een stroom van brieven doen geworden vol dank der betrokkenen. Het debat werd ha repliek gesloten. Vervolgens begon een uitvoerige discussie over het Hoofdstuk Volksgezondheid, waarbij verschillende sprekers de belangen der tandtechnlci bespraken en de noodzaak van een nieuwe wettelijke regeling; aangedrongen werd op krachtige bestrijding der volksziekten als t.b.c. en rheumatiek en de belangen bepleit van het verplegend personeel. De begroting van Sociale Zaken werd z.h.st goedgekeurd evenals de wetsontwerpen tot verlenging van het besluit intake de voogdij over oorlogsslachtoffers-kinderen en tot het verlenen van een buitengewoon pensioen voor zeelieden-oorlogsslachtoffers.
KERK NIEUWS DS. WARNERS LEGT ZIJN AMBT NEER.
De 46-jarige ds. J. H. W. Warner», sinds 1941 predikant der Ned. Hervormde gemeente van Apeldoorn en Het Loo, heeft om redenen van gezondheid en persoonlijke aard het predikambt, dat hij van 1932 af eerst in Alkmaar en nadien in Apeldoorn bekleedde, neergelegd. De eigenlijke reden van zijn afscheid zou volgens dezen predikant, die een overtuigd lid van de P. v. d. A. is, de toespitsing zijn van een diepgaand verschil in theologisch en pastoraal inzicht met de overige leden van het ministerie van predikanten. Ned. Herv. Kerk. Beroepen te Harmeien (toez.) H. van Dijk te Den Ham; te Leidschendam A. de Bruin te Werkendam; te Warfhuizen (Gr.) C. de Jongh, cand. te Asperen. Aangenomen naar Sleeuwijk (toez.) E. J. C. Verbeek, legerpred. te Soesterberg. Bedankt voor Hoogeveen P. Bouw te Woudenberg; voor Maartensdijk (U.) J. Zwijnenburg te Huizen (N.H.). Geref. Kerken. Beroepen te Wolfheze F. Vroon te Wilnis.
RADIO-PROGRAMMA ZATERDAG 29 NOVEMBER.
Hilversum I, 301 m. — 7.00 Nieuws. — 7.30 Orkesten van Eric Winstone en Lou Preager — 8.18 Johan Jong. — 8.35 Lichte morgenklanken. — 10.00 Morgenwijding. — 10.20 Radiofeuilleton. — 10.50 Fantasie uit de operette „Véronique". — 11.30 In de balzaal. „Een avondje in 1903 . Gesprekken, dansen en liedjes uit het begin van onze eeuw. — 12.00 Licht orkestconcert. — 12.33 Miller-Sextet. 1.00 Frogr. Ned. Strijdkr. — 3.15 Men vraagt .... wij draaien. — 4.15 Amateurs zetten flun beste beentje voor. — 4.45 Om en nabij de twintig. — 6.00 Nieuws. — 6.30 Progr. Ned. Strijdkr. — 8.00 Nieuws. — 8.15 De winkel van Sinkel. — 9.30 Vindobona Schrammeln. — 10.00 Pieter Postman's betere helft, hoorspel. — 10.30 „Breng eens een zonnetje". — 11.00 Nieuws. — 11.30 Veel gevraagde gramofoonplaten. Hilversum II, 415 m. — 7.00 Nieuws. — 7.45 Het New Llght Symphony Orchestra. ■— 8.00 Nieuws. — 8.15 „Pluk de dag". — 10.15 Even tijd voor een kopje koffie? — 12.03 André de Raaff, piano; Jacques Schutte, orgel. — 12.33 Metropole Orkest. — 1.00 Nieuws. — 1.20 Metropole Orkest. — 1.50 Kijkje in Montmartre. — 20.20 Engelse les. — 2.40 Engelse variétéklanken. — 4.00 Victor Sylvestre en Ballroom Orkest. — 6.00 Negro Spirituals. — 6.15 Journalistiek weekoverzicht. — 6.30 Het negende avontuur van „Lord Jumpatit". — 7.00 Nieuws. — 7.20 Dansorkest ~- 8.00 Nieuws. — 8.12 De gewone man 8 20 „Wie weet hoe deze plaat heet?" 8.30 Lichtbaken. — 9.00 „Negen heit fie klok". — 10.00 Zuidzee klanken. — R0 10 „Stoelen aan de kant". — 10.40 „Hoe fie Van Rooyen's 't rooien". — 11.00 Nieuws.
PANDA EN DE MEESTER-GOOCHELAAR
----- - -—oo-o—-• „Huh!" knorde de sultan zonder zich te bewegen. „Sta mij toe", vervolgde Joris, „een klein staaltje van mijn kunnen te geven! Let op, Sire!" Met een eenvoudig gebaar trok hij een konijn uit zijn hoed. „Huh!" zei de sultan. „Knoeiboel! Altijd dat konijn!" „Een ogenblikje, doorluchtige!" waarschuwde Joris. „ Dit is slechts het begin! Ik ben niet een van die
stakkerds die een konijn uit een hoed goochelen! Ik ben tovenaar! Let slechts op!" Vervolgens begon Joris hard te werken. Het ene konijn na het andere trok hij uit zijn hoed te voorschijn en al gauw leek de kamer meer op een konijnenhok dan op iets anders. „Wanneer ik zou willen", zei Joris, „zou ik een vermogen kunnen verdienen als handelaar in kleinvee! Helaas! Ik verkies het zorgvolle bestaan van hoftovenaar van Uwe majesteit!" „Huh!" knorde de sultan onbewogen, tussen de konijnen vandaan.
VRIENDSCHAPSVERDRAG HONGARIJE-ROEMENIE.
Te Boedapest is officieel verklaard, dat Roemenië en Hongarije besloten hebben een verdrag van vriendschap en wederzijdse bijstand te tekenen „om de onafhankelijkheid der beide landen te verdedigen tegen imperialistische aanvallen en de wederopleving van de Duitse expansie".
Feuilleton MIJNHEER MELVIL'S WONDERLIJKE FANTASIE
door W H. LANE.
4. Michael zei niets. Hij had er nooit naar verlangd om buiten te wonen en als men, om van de genoegens van het buitenleven te genieten, om zeven uur moest ontbijten, dan was hij er zeker niet op zijn plaats. Op hun flat in Londen hadden zij tenminste nog enige vrijheid gehad wat het uur voor het ontbijt betrof; slechts het avondmaal gebruikten zij altijd gezamenlijk. Henry stond daarop en het stipt aan tafel verschijnen was een der regels van het huis geworden. „Op de gezondheid van Josephine." Henry hief zijn glas op. Hij had deze toost reeds ingesteld tijdens het diner en de anderen waren verrast over de herhaling, doch zij hieven plichtsgetrouw hun glazen. „En deze is op de gezondheid van Jim, en dat hij gezond en wel moge terugkomen." Henry zei dit met grote overtuiging Hij wilde, dat de anderen begrepen, dat hij meende wat hij zei en dat Jims gezondh*i huwelijkscadeaux waren zelfs al gearriveerd. En toen ontmoette Josephine Jim Thorley. Alle voorbereidingen voor het huwelijk werden teniet gedaan. Drie maanden later trouwde ze Jim Thorley Dit alles was gebeurd voordat Christopher Henry kende, maar Henry had hem er over gesprokeni want«hij was de slag nooit te boven gekomen. Zijn leven was vernietigd, zijn hart was gebroken. En toch. ondanks zijn ellende, had hij Josephine een telegram gestuurd op haar trouwdag. Later had hij, haar opgezocht en hij was zelfs, dank zij zijn edelmoedige vergevensgezindheid, bevriend geworden met haar man. Josephine, en Jim hadden toegegeven, dat zij Henry niet correct hadden behandeld en zij deden wat zij konden om hem te tonen, hoezeer het hun voor hem speet. Als Jim het te druk had, dan mocht Henry met Josephine uitgaan. Hij mocht met haar gaan waar hij wilde en veel geld met haar uitgeven. Jim vertrouwde hem en dit vertrouwen was niet misplaatst. Hij maakte Josephine nooit het hof en probeerde het ook niet Hij verried zijn gevoelens slechts door haar aan te kijken en te zuchten. Dit werd hem toegestaan, het werd zelfs aangemoedigd. Iedereen wist, dat het Henry's enige wens was, Josephine gelukkig te zien en nu zij haar geluk had gevonden in haar huwelijk met Jim. was hij — hoewel verdrietig — berustend en tevreden. Ongevier vier maanden geleden was Jim ziek geworden. Een ziekte, die zo ernstig leek, dat de dokter hem had aangeraden. de winter in een milder klimaai door te brengen. Hij was naar ZuidAfrika gegaan en Christopher meende, dat er verbetering in zijn toestand was gekomen. Henry was natuurlijk in brief wisseling met Josephine en de laatste brief, die hij van haar had ontvangen was zeer opgewekt geweest. Jim ging vooruit, het klimaat bekwam hem buigewoon goed. Sinds Josephine Engeland had verlaten, kwam het voor. dat Hen ry soms midden in een gesprek wegdroomde en zijn beide vrienden wisten dat hij dan aan haar dacht. Vanavond de verjaardag van het huwelijk, dat niet was doorgegaan, waren zijn gedachten natuurlijk nog meer van haar vervuld dan gewoonlijk en dat bleek duidelijk uit ziin volgende opmerking: „Ik weet heel goed, dat het leven van ons alle drie in één opzicht bedorven is". Hij wachtte even en zuchtte. „Maar ik ben er zeker van dat wij hier vrede en rust zullen vinden. En onze Zaterdagmiddagzwerftochten, waarop wij het leven en de gewoonten der vogels kunnen bestuderen, zullen een prettige afleiding vormen." „Vogels!" herhaalde Michael. „Welke vogels?" Henry trok geërgerd aan zijn sigaar en fronste zijn wenkbrauwen. „Ik geef toe," ging hij verder, alsof hij de vraag niet had gehoord, „dat het in zekere zin een kloosterleven zal zijn, maar dat wensen wij toch, nietwaar?" „Natuurlijk," riep Michael en hij knikte bevestigend. Christopher was het er eveneens mee eens. Het was al lang een uitgemaakte zaak, dat zij alle drie bereid waren een kloosterleven te leiden en dat had een hechte band tussen hen gevormd. Op de tafel in Henry's kamer stond een fotografie van Josephine, maar dat was niet de enige tafel, waarop een fotografie stond. Op de tafel van Michael stond 'n foto van Maude en op Christophers tafel stond een foto van Cynthia. En aan beide foto's was een roman verbonden. Deze beide romans waren volkomen afgesloten, in tegenstelling met die van Henry, want Maude en Cynthia waren nog maar herinneringen. Toen Michael kennis maakte met Maude, had hij juist een betrekking gekregen op het departement. Maude was een lief meisje van nauwelijks negentien jaar. Zij werden verliefd op elkander en de ouders gaven hun toestemming. Er was geen wolkje aan de hemel. Michaels toekomst was zo vol geluk, dat hij er nauwelijks aan durfde geloven En toen werd Maude plotseling ziek Ze stierf drie maanden later. Michaels hart stierf ook. Christophers geschiedenis was minder tragisch. Cynthia, zoals hij haar zich herinnerde was jong en charmant; zij bezat alle aantrekkelijkheden en geen foutje ontsierde haar schoonheid. Zij ontmoetten elkander op een Kerstfeest en het was liefde op het eerste gezicht. Maar er was een hinderpaal: Cynthia was verloofd Zij was verloofd met een rijke man. die veel ouder was dan zij. Zij hield niet van die man Mar moeder had de verloving gewild en doorgedreven. (Wordt vervolgd >
Ontstellend spiegelbeeld der tegenstellingen: Duitse pers biedt een onverkwikkelijke aanblik
(Van onzen correspondent te Berlijn).
r\e Duitse pers Is niet zeer belangrijk, maar in haar chaotische verscheldenheid weerspiegelt zij wel op juiste wijze de politieke en Ideologische verdeeldheid van het voormalige middeneuropese Rijk. Moeder Schulze heeft gelijk: wie zich beperkt tot het lezen van één krant, wordt eenzijdig ingelicht en krijgt een volkomen scheef beeld van de toestand; wie daarentegen alle kranten leest, raakt de kluts kwijt en loopt gevaar zijn laatste sprankje geloof aan de voorlichting door de pers te verliezen.
Quisling, een vaak gebruikte betiteling. Tot nu toe bestaat er in Duitsland nog geen onafhankelijk blad, dat, zonder rekening te houden met de wil en de wens van de een of andere bezettingsmogendheid, in vril gekozen formuleringen zijn eigen mening onverbloemd aan de man kan brengen. Zelfs de geduldigste vorser zal evergeefs naar een dasblad of periodiek zoeken, dat niet min of meer gebonden is aan het starre dogma van een partii. terwijl alle partilen op haar beurt, steunzoekend, in het politieke vaarwater zijn geraakt van een der buitenlandse staten, die over het huidige Duitsland en zijn toekomst beslissen. Langzamerhand hebben de geesten, ook de geesten van de Duitse publiciteit zich gescheiden en elke groep heeft een richting gekozen, die parallel loopt aan de politieke koers van een der vier bezetters. De naam Quisling is een qualificatie, waarmee de Duitse politieke woordvoerders elkander biina dagelijks beledigen. Deze politieke pers, een product van een hatelijke en kleinzielige partijpolitiek, bezit te weinig weerstandsvermogen om aan het gevaar te ontkomen een werktuig te worden van de politiek der werkelijke machtshebbers in Duitsland. Alle bladen en tijdschriften, die in de Oostelijke zone en in de Russische sector van Berlijn verschijnen, voeren een uitgesproken Sovi et-politiek, maar ook de pers van West-Duitsland staat zo sterk onder de Invloed van haar milieu, dat zij zich zonder noemenswaardig verzet, veel meer met een zekei welbehagen laat gebruiken in de persoorlog, die na de ineenstorting van het Derde Ruk tussen de Westerse Democratién en het totalitaire Oosten wordt uitgevochten. Sedert enkele weken heeft deze strijd in de Duitse pers een intensiviteit bereikt die een betere zaak waardig zou zijn. De invloed van de Duitse pers op het wereldgebeuren is weliswaar miniem en haar venijnige excessen zouden onze aandacht nauwelijks verdienen, ware het niet, dat zij een ontstellend spiegelbeeld vormt van de tegenstellingen, die op economisch en politiek gebied de wereld in twee partijen scheiden. In haai kolommen demonstreert zich de tweedracht tussen Oost en West, die de conferentie te Londen voor een wellicht onoverkomelijke hindernis plaatst en de restauratie van ons ontredderd Europa dreigt te verhinderen.
De Russisch georiënteerde Duitse bladen reageren met de grootst mogelijke geluidssterkte op de anticommunistische campagne, die wellicht in hogere mate moet worden gezocht in de verkiezingsuitslagen in een reeks van Europese landen dan in de persactie, die op Amerikaanse initiatief is ontketend. Zij gewagen van een „heksenjacht" een kruistocht tegen het communisme en hebben in haar redactiekantoren de knokploegen aan het werk gezet. Met recht kan men zich afvragen, of de scherpe aanvallen op leden der regeringen van Amerika Engeland en Frankrijk een pers betaamt die volgens bevel no. 40 van de intergeallieerde controleraad zich heeft te onthouden van publicaties, welke de verhoudingen tussen de geallieerden kunnen storen Aan de andere kant is het een problematiek geval, dat de grote mogendheden, van wier overleg en vernuft het welzijn van de wereld en de vrede afhangt, de pers van een verslagen en geknevelde tegenstander gebruiken om elkaar te intimideren. En tenslotte; welke indruk moet het op de Duitse bevolking maken, als de oneensgezindheid tussen de wereldhervormers in haar eigen bladen op zulk een funeste wijze aan de dag treedt en wat moet er van de democratisering en de heropvoeding van de Duitse burger terecht komen, als het voorbeeld zijner leermeesters hem eerder afschrikt dan aanlokt? De „Brastagi" verloren. De directie van de Kon. Rotterdamse Lloyd deelt mede, dat zij heeft moeten besluiten alle pogingen, om het ms „Brastagi", dat enige weken geleden op een koraalgrif aan de kust van Zuid-Oost Afrika strandde en daarna in brand geraakte, te bergen, op te geven. De bemanning zal zo spoedig mogelijk worden gerepatrieerd Het ms „Brastagi", een passagiersvrachtschip, behoort tot de voor deze naoorlogse tijd nog nieuwe schepen. Het schip werd n.1. eerst drie jaar voor de oorlog gebouwd, zodat van een aanzienlijk verlies voor onze toch reeds zo deerlijk gehavende koopvaardijvloot moet worden gesproken. Het draagvermogen van de „Brastagi" bedroeg bijna 12.000 ton; het was een dubbelschroef-motorschip. De afmetingen bedroegen: lengte 157 m., breedte 20 m., holte tot shelterdek 12V 2 m. Het schip had voor de passagiers o.m. een eetsalon, een rooksalon, een bibliotheek en vier badkamers met warm en koud stromend water aan boord.
Familiebericht
Advertenties Met vreugde geven wij kennis van de geboorte van ons zoontje en broertje FREDDY A. HUISMAN B. A. HUISMAN— v. d. Luitgaren TIDDO NELLY ADRIAAN Enschede, 26 Nov. 1947 Maaierstraat 51 Met grote vreugde geven wij kennis van de geboorte van ons Zoontje en Broertje BENNO J. SCHOUWINK O. SCHOUWINK— Agterhuis BETTY Enschede, 27 Nov. '47. Ribbeltsweg 36. Met blijdschap geven wij kennis van de geboorte van ons dochtertje en zusje MARJOLIJN. H. TEMMINK H. TEMMINK— Passarek HILDEGARDJE EDITHJE Enschede, 25 Nov. 1947. Volksparksingel 45 Tijdelijk: „Ziekenzorg". *** -T*D«T Dinsdag 2 Dec. a.s. hopen onze lieve Ouders J. C. SLOT en J. SLOT—Kamphuis hun 25-jarige echtvereniging te herdenken. Dat ze nog lang gespaard mogen blijis de wens van hun dankbare kinderen Coby en Henny Anny en Frits Janny Henny Enschede, Nov. '47. ^ Noorderhagen 46. $ fan, Heden overleed na een langdurig, doch geduldig gedragen lijden onze lieve Ma Broeder en Oom Gerrit Klanderman, in de ouderdom van 86 jaren. F. Klanderman— Stikkers. Fam. J. W. Klanderman. Fam. F. Mollenhorst Haaksbergen. 26 November 1947. Tot onze diepe droefneid overleed heden na een langdurige .jiekte zacht en kalm onze lieve Moeder en Zuster lerendina Brinkman, Weduwe van Gradus Wennink ln de ouderdom van bijna 76 jaren. Enschede, 27 Nov. '47. Emmastraat 272. J. G. WENNINK. J. HOLTKAMP— Brinkman. Verloren: Dinsdagavond, van Gron.str. vla Langestraat, Klaarstr.. Emmastraat een paar lange bruin wollen WANTEN. Tegen bel. terugbezorgen Berfelo, Beukstraat 40. Mevr. Dr. A. B. Lottgering, zoekt EEN MEISJE , voor dag en nacht. Niet beneden twintig jaar. Zelfstandig kunnende koken en werken.
DE FAAM
NUTTIGE CADEAUX Handschoenen, leder, warm gevoerd vanaf f 7.4S § Wanten, leder, vanaf f 10.50 j Motorcaps, vanaf f 4.75 j lederen Vesten f 99.75 | Lederen Wanten met schapenwol gevoerd f 21.00 § Prachtige lederen Motorhandschoenen . . f 16.80 § "«tten met rubberklep in grote sortering, puntenvrij, vanaf f 2.95 | HET SPECIAALHUIS DE FAAM I i Qldenzaalsestraat 58 Telef. 5002 Enschede I
J. E. ROKKER
Goede raad is duur.... behalve bij ROKKER. Want bij Rokker KRIJGT U bij elk ding dat U er koopt, het beste advies. EN OP ROKKER KUNT U REKEN Eff. J. E. ROKKER HAAKSBERGERSTR. 34 - TEL 4723 - ENSCHEDE
Advertentie
Zaterdag voor iedereen EEN HALF POND KERSTKRANSJES Heynen & Zn., Lipperkerkstraat 9, Enschede. In net bedrijf van de N.V. v .h. Firma M. J. VAN DER LOEFF kan 'n hulp-vakarbeider gepiaatst worden. Leeftijd niet beneden 16 jr. Aanm Langestraat 15. MOOIE BIJVERDIENSTE aangeboden voor de verkoop in depót van onze prima en keurig verpakte Tuin- en Bloemzaden Alles ln gekleurde zakjes met gebruiksaanwijzing en verwerkt onder Rijkscontróle. Geen enkel financiëel risico. Vraagt eens onze aantrekkelijke voorwaarden en voorbeelden. FLENTROP & Co. Zaadhandel • Hillegom.
Advertentie
ZATERDAG wegens bruiloft GESLOTEN. J. F. ARFAS MACHINEREPARATIES — L ASINRICHTIN G Alsteedsestraat 12 — Enschede. De N.V. TWENTSCHE ELECTRISCHE TRAMWEG MAATSCHAPPIJ te Enschede, vraagt, wegens uit-^ breiding der diensten, ENIGE NETTE MEISJES om opgeleid te worden tot CONDUCTRICE STANDPLAATS ENSCHEDE-ALMELO. Loon voigens Landelijke Collectieve Arbeidsovereenkomst. Kostgeldvergoeding wordt gegeven voor meisjes
Advertentie
PIEKER NIET LANGER Dit is ?en fijn cadeautje voor ..HAAR" TWEE IN EEN Dames-sigaretten - tevens portefeuille Echt leder m. gouddruk Kost slechts f5.25 in div kleuren. Voor „HEM" Eleg. étui. I de nwe. pract. dassenI hanger „Cravatclip" In sierlijke geschenkverpakk. f^.90. Gr. knuze in lederen poeder-étuis m. ritssl., m. en z. gouddruk.. ADVERTEERT IN DIT BLAD