FAMILIE-BERICHTEN. Uit andere Couranten. Ondertrouwd: 7 Januari. L. A. Kattenburg en M. Löweustem, Den Haag/Enschede. Getrouwd: 6 Januari. R. B. Jacobs en L. Rosé, Oöln/üortmund. Bevallen: 5 Januari. Keuss, geb. Bruning, D Bergen-op-Zoomj — Van Wa_iït«_ ftüfcbe, geb. JBroeee van Groenou. Z» Almeloo.
Het nieuws van den dag : kleine courant
- 09-01-1907
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrecht onbekend. Het zou kunnen dat nog auteursrecht rust op (delen van) dit object.
- Krantentitel
- Het nieuws van den dag : kleine courant
- Datum
- 09-01-1907
- Editie
- Dag
- Uitgever
- Steendrukkerij Roeloffzen en Hübner;NV De Kleine Courant
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 83249562X
- Verschijningsperiode
- 1870-1923
- Periode gedigitaliseerd
- 1870 t/m 1914
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- KB c 226
- Nummer
- 11360
- Toegevoegd in Delpher
- 18-11-2014
Familiebericht
Familiebericht
6 Januari. M. J. H. Muus, geb. Lorgnen. D., Rofc terdam; — Van Heusden, geb. Van Lith, Z., Nnme; gen; — Van Dijk geb. Schalij, Z., Utreoht; —O. J- P. Hess, geb. Griffijn, Z., Utreoht; —O. J. var Wageningen, geb. Van der Brugge, D., Haarlem; — Van Drooge, geb. Uden Masman, D., Dordreoht; - W. Dooren bosoh, geb. Van Wely, D., Deö Bósóh. 7 Januari. Oroon, geb. Quispel, Z., Rotterdam; - A. Kloot, geb. Scholten, Z., Botterdam; — Polak geb. Van Leer, D., Amsterdam. Overleden: 4 Januari. A. Pruys van der Hoeven 77 j., Brussel; —H. van Koeverden, 75 j., Nijkerk, 5 Januari. Wed. F. van der Gon Netscher, geb. Netscher, 80 i^, Den Haag; —L. van den Bosoh, Denekamp; — Wed. L. S. Rooselaar, geb. Wins, 80 j., Amsterdam. 6 Januari. P. G. Oath, 84 J.. Deventer; — J. A, Schönfeld, 72 j„ Nietap; — H. M. Vester, 21 j-,Haarlem ; — D. J. v. d. Aardweg, 70 j., Haarlem; —F. Jooßse, 65 j., Arnemuiden; —E. de Meyer, geb. Son, nevijlle, 74 j., Oóst-Souburg.
Vierde (laatste) Blad. BINNENLANDSCH NIEUWS. — 8 Januari. — Union Interparlementaire.
Bij het bureau van de Nederlandsche groep Ber „Union Interparlementaire" is de belangrijke mededeeling ontvangen uit JBern van den algemeenen secretaris der Union, Dr. Oobat, dat de Duitsche groep, bij monde van haren vertegenwoordiger in het bureau der Union, zioh met het oog op dé eerstvolgende bijeenkomst, die ingevolge het te Londen dezen zomer genomen besluit te JBerlijn zal worden gehouden, tot den Rijkskanselier Von Bülow gewend heeft. Deze heeft daarop bericht, dat hij niet zou weigeren, het streven der Union Interparlementaire naar verzoening der vol- Jkeren zijn steun te verleenen en dat, indien de eerstvolgende conferentie te Berlijn wordt gehouden, deze zoowel van de zijde des Rijks, ala der Pruisische overheid op de meest welwillende ontvangst kan rekenen. De Duitsohe groep zal zoo spoedig mogelijk na de eerste zitting van den nieuwen Rijksdag het tijdstip va_n de in den loop van dit jaar of in 19Q8 te houden 15e conferentie vaststellen.
Z. K. H. Prins Hendrik heeft gisteriaamiddag, vergezeld van zijn adjudant, Jhr. Hooft Graafland, een bezoek gebracht aan den Hofpre- Üiker Db. Van der Flier, in diens woning aan üe Prinsegracht, om hem persoonlijk geluk te [wenschen met nijne veertigjarige ambtsvervulling. I Dé receptie was voorts zeer druk bezocht, ook Üoor leden van verschillende kerkelijke colleges, b.a. den kerkeraad, namens welken Ds. F. van Crheel Gildemeester den jubilaris toesprak.
H* t „Indisch Genootschap" zal Dinsdagavond 15 Januari te 's-Gravenhage eene vergadering houden ter bespreking van „De tegenwoordige politiek tegenover de buitenbezittingen". . Is de politiek, op dit oogenblik tegenover de ibuitenbezittingen gevolgd, wel juist? — Welke j-sulleo de gevolgen zijn wanneer ojp dien weg pvoiflt voortgegaan en wat wordt er mede beoogd? t— (^Vragen gesteld door den Heer Mr. J. H. lAbeadanon in de vergadering van het „Indièoh Senootsohap" van 25 September 1906). Inleider zal zgn de Heer H. Doeff, pud-confróleur op de buitenbezittingen.
In enkele bladen wordt medegedeeld, Bat de Heer JE. A. Kingma, oud-burgemeester van JStad-Almeloo, met 1 Januari jl. zou zijn afgetreden ais voorzitter van het waterschap „De [Regge". Dit is echter onjuist. JDe Heer Kingma (weïd bij Kon. besluit van 22 Januari 1901 benoemd poor den tijd van. 6 ja_reii. De jaarwedde wordt Üoor het hoofdbestuur, onder nadere goedkéuïing van Gedèp. Staten van Overijsel, telkens fcoorden fegd van 6 jaar geregeld.
De Heer D. Koster is benoemd tot ïirecteur der kaasfabriek te Schellinkhout (N.-H.). Tot boekhouder werd benoemd de Heer O. Leguit; — en tot commissarissen de heeren K. Ppsch en O Omes.
NED. WEST-INDIË.
Paramaribo, 15 Dec.
>,Onze West" deelt mede, dat de Gouverneur fast gegeven heeft de voorbereidingen voor de opheffing van het fort Nieuw-Amsterdam Voorshands tic staken, in afwachting eener Eindbeslissing omtrent de aanhangige reorfeanisatie-plaauen. r In afwachting van de opheffing heeft de bezetting onlangs nog eens braaf feest gevierd jvan de opbrengst van den verkoop van een hoop oud koper. Na afloop van 't feest kreeg Jeder man nog 50 cent! k De tegenwoordige fortoommandant, de le luiffcenant J. J. li. Meijer, zal niet de laatpte #jn. Luitenant Meijer wordt wegens ziekte geëvacueerd naar het militair hospitaal. Als pijn vervanger is aangewezen de 2e luitenant H. O. Lammens,
i T» Paramaribo overleed pater Wilhelmus Dtortants, oud 51 jaar. Te Brunssum geboren en in 1880 als priester gewqd te Wittem, werd hij als man van vele talenten benoemd tot leeraar in het Klein Seminarium |te Roermond. Later werkte hij als missionnaris te Rotterdam en kwam in September 1890 jn Suriname aan, waar hg op verschillende pfcatiea werkzaam was, het laatst was hij kapelaan van de St.-Bonifaciuskerk.
Volgens telegraphisch bericht', bier te lande ontvangen, is de luitenant-kolonel der infanterie O. I. L. F. C. van Baar yan Slaiige-iburgh bevorderd tot kolonel. Overste Van Baar van Slangenburgh stond j.eeds lang nnmmsr één voor koionel. Hij werd op 29 April 1902 tot luit.»kolonel bevorderd en heeft thans den leeftijd van 52 jaar.
GEMENGD NIEUWS.
Visscher ij. — Men sohrijft ons uit Schejmeningen: De vrije tijd der visschersbevolking loopt weer allengs ten einde. Het verdiende aandeel in de opbrengst der haringteelt is reeds voor versohillende doeleinden besteed en menigeen steekt wat gouden tientjes en rijksdaalders in de zwarte kous, de nog steeds van oudsher gebezigde brandkast der Scheveningsche visschers. De teelt is in het algemeen bijzonder meegevallen en de bevolking is hoogst tevreden ov.er de uitkomsten.
Ook reeders en kooplieden hadden een voordeelig jaar. De Heer Q-. van Leeuwen — van wien gelqk reeds gemeld is, een der loggers de hoogste besomming der goheele vloot maakte, ongeveer f 28000 — heeft, als blijk van tevredenheid, aan schipper Den Heijer een gouden zakuurwerk geschonken. Het fortuinlijke jaar 1906 heeft nog'andere gevolgen, _ met name dat eenige reeders. de felegenheid dat er heel wat is omgegaan en oopkracht onder de reederij is, te baat nemen tta sßrachillfinde loggers, en bommen te koop aan te bieden, terwijl de reeder D. Zuurmond Az. zijn geheel reederijbedrijf van de hand doet en zich uit de zaken terugtrekt. Nu begint de tijd op te schieten, dat de bevolking weer aan het werk gaat. In de i haven en te Vlaardingen worden al ettelijke Scheveningsche loggers in gereedheid gebracht voor de trawlvisscherij en bij gunstig' weder zal de Haagsche markt binnenkort van yersche zeevisch, in de Scheveningsche haven gemarkt, zijn voorzien. Bij den waterschout is het aanmonsteren voor de vloot reeds aangevangen, waarmede de vangst van dit jaar wordt voorbereid.
Te Zaandam zou een jongen, die hoogstens een jaar aan het werk is, een overweg van 't spoor passeeren, toen juist van twee zijden treinen naderden. Het scheen, dat hij beslist dooj een van beide zou worden overreden. Gelukkig zag een voorbijganger het gevaar en riep: „Laat je vallen, jongen!" De jongen deed het en ontkwam op die wijze aan het dreigend gevaar. Hij was echter zoodanig verschrikt, dat hij eenige oogenblikken bewusteloos op de baan bleef liggen. t,N. Ct.")
Men schrijft uit Oost-Stellingwerf aan de ?JLeeuw. Ct.":
Wat zijn „vaste veren." Deze vraag doet tegenwoordig van zich spreken, nu de schippers met vaartuigen van meer dan 60 ton en vaste beuftschippers in de Ongevallenwet zijn opgenotnen. In vroeger jaren werd voor een beurt- of veefschip octrooi aangevraagd, om machtiging be erlangen voor een vaste en geregelde vaart over zeker traject en werd meermalen zoon ?recht" om te varen ondershands of publiek verkocht. Niemand zou het dan ook wagen om naast het bestaande veerschip een ander in de vaart te brengen op .poene van een wetsovertreding, welke schadelijke financieele gevolgen meebracht.
Dat waren, zeggen onze beurtschippers, „vaste veren", en wijl tegenwoordig in het geheel geen aanvraag behoeft gedaan te worden om té mogen varen (daaronder te verstaan een geregelde wekelijksehe of 14-daagsche dienst) zijn, naar hunne meening, ook de „vaste veren" vervallen en spreekt alzoo de Ongevallenwet van een belastingplichtige, die inderdaad niet bestaat.
Wij vermelden dit naar aanleiding van het feit, dat één onzer beurtschippers_ eerst nu is aangeslagen volgens genoemde wet, ofschoon zijn schip beneden 60 ton inhoud is en hij beweert geen „vast" veer te hebben, maar kan varen waar en zoo vaak hij wil.
Hondsdolheid in Gelderland. — De Nijmeegsche „Vereeniging tot bescherming van dieren" heeft een adres gezonden aan den Minister van Landbouw, waarin verzocht wordt, naast het gebruik van het vastgestelde model muilkorven ook dat van lederen muilkorven te willen toelaten, aangezien deze laatste geen onnoodige kwelling veroorzaken, zooals de korven van ijzerdraad, en toch denzelfden waarborg opleveren. JLederen muilkorven zijn reeds toegestaan in België en Duitsehland.
In bijna alle gemeenten van Gelderland zijn de honden thans op bevel van den Commissaris der Koningin van muilkorven voorzien.
Te Steenbergen (N.-Br.) w^i Ide vrouw V. M., uit de kerk thuis komende, een kind, dat schreiende op den vloer lag, oprapen, doch struikelde en viel zoo ongelukkig op het hoofd, dat zij onmiddellijk dood was. („N. JR. Ct.)
WETENSCHAP EN KUNST.
Schagens Mannenkoor „JEuterpe" heeft Zondagavond onder leiding van zijn direoteur, den Heer G. H. Hulsman, een goed geslaagd concert gegeven, mot medewerking van den Heer Simon Denijs, uit Amsterdam. Deze jonge zanger, geboren te Schagen, trad in zijn geboorteplaats voor Uet eerst als solist op; hij beschikt over een schoon en omvangrijk baritongeluid, waaraan hij een goode voordracht paart. Zoowel met zijne liedemm als met de bariton-solo in „JLanderkennung", van Grieg, verwierf hij veel succes.
De Heer A. Kooger, uit Alkmaar, vervulde op uitnemende Wijze de piano-begeleiding.
HET TOONEEL. Jubileum F. Stoel.
Donderdag 10 Januari viert F. Stoel zijn 30-jarig tooneelspelerschap. Bij de herdenking van zijn 25-jarige tooneelloopbaan hebben We hem en zijn werk uitvoerig herdacht. Thans slechts de herinnering aan zijn steeds met toewqding en groote verzorging vervullen van bescheiden rollen. Stoel munt uit, behalve in het typeeren, in het droog-komieke. Het is daarom goed van hem gezien, op den avond van zijn jubileum de belangrijke rol van Strijkman, den vrek in Justus van Maurik's Kratea, door M. Spree bewerkt, te vervullen. Hij is in die rol, omdat hij niet overdrijft, lijn-komisch. Krates is een echt Amsterdamsch stuk. Justus van Maurik Jr. heeft mij meermalen verklaard, hoe verbaasd hij was, dat Spree zulk een goed stuk van zijn novelle had gemaakt. Justus van Maurik zag het, in gezelschap van zoons en bekenden, zittende op de eerste rij stalles, gaarne Spelen en genoot dan meer dan iemand. Heerlijk kon hij om Spree, den Duitschen muzikant, en Stoel, den vrek, lachen en gaf luide zijn tevredenheid te kennen, Justus van Maurik hield veel van het gezelschap Stoel en Spree. Als echt Amsterdammer voelde hij zich bij hen thuis. 't Is dan ook een aardig gezelschap. De compagnons passen zoo volkomen bij elkander. Spree maakt stukken, zorgt voor de regie en speelt; — F. Stoel speelt en waakt ter dege voor orde en regel, beheert en boekt alles als de beste accountant, of, om liever een Nederlandsch woord te gebruiken, als de beste opper-boekhouder. Ben goede regeling van zaken, stiptheid in het beheer der geldzaken, dat wil wat zeggen voor een tooneel. F. Stoel mag zich voor zijn deel de eer toerekenen, in die hoedanigheden, met Spree, het gezelschap op een zekeren vast standpunt, ja, tot grooten bloei te hebben gebracht. Als hrj as. Donderdag gevierd wordt, vergete men het niet.
F. Stoel's jubileum zal met de vertooning van Justus van Maurik's Krates, door Spree bewerkt, een echt-oud-Amsterdamsche feestavond worden.
ISADORA DUNCAN.
Mevrouw Isadora Duncan (want zij behoudt haar artiestennaam) komt weldra énkele voorstellingen in Amsterdam geven. Deze zullen met die in Noorwegen tot haar laatste behooren, want zij gaat het tooneel verlaten. De school schijnt haar te veel tijd te kosten, het aantal leerlingen neemt toe. Voeg daarbq de zorgen voor de kleine Duncan en het is begrijpelijk, dat haar de tijd voor kunstreizen gaat ontbreken. Zij is nu reeds aan het afscheid nemen van het publiek in Europa; thans te Warschau, waar zij groote triomfen viert en met bloemen en geschenken overladen wordt. Nu nog naar Nederland en Noorwegen, en dan gebonden aan school en huis!
Den 15den Januari komt Mevr. DUncan in den Stadsschouwburg te Amsterdam haar afscheidsvoorstelling geven, die zal bestaan uit Iphigenia, omdat daar de mooiste dansen in Voorkomen. J. HJ. RöSSING.
STADSNIEUWS.
Duitsche Consu 1-Generaal te Amsterdam. — JDe „St.-Ct." van 26 Dec. j.l. vermeldde de erkenning door de Nederlandsche Regeering van den Heer Rienacker als Consul-Generaal van Duitsehland te Amsterdam. Thans bevat de Duitsche Reichs-Anzeiger het bericht van zijne benoeming.'
De reder ij kerskamer „Pieter Nie uwland", to Watergraafsmeer, heeft in de bovenzaal van het Rechthuis eene soiree vaxiée gegeven, waarin o.a. een „Nieuwjaarswensch" van den Heer J. C. W. (hd der rederijkerskamer), door hemzelf als Thomasvaer met Pieternel werd voorgedragen. In dezen Nieuwjaarswensch werden verschillende Watergraafsmeersche toestanden en gebeurtenissen herdacht (o.a. de tolquaestie en de water- en lichtgeschiedenis) en werd ten slotte hulde gebracht aan den burgemeester, den Heer De Wit, die met zijne echtgenoote aanwezig was. .Pieternel deed haax wensch vergezeld gaan van éen bouquet aan Mevrouw De Wit.
Na de pauze werd het blijspelletje „Zijn Spaansche" goed en vlug gespeeld, waarna, het feest werd voortgezet met een prettig bal.
Tooneelvoorstellingen, Concerten enz. Stadsschouwburg (Leidscheplein.)
Kon. Vbbben. «Het Ned______andBch TooStbhl». Woensdag 9 Jan. (8 u.) Ten bate van het Pensioenfonds der Vereeniging van Nederlandsche Tooneelisten, met medewerking van den Heer Albert Vogel: Koning Oedipus, Tragedie van Sophocles, metrisch vertaald door Prof. Dr. H. van Herwerden. Donderdag 10 Jan. (8 u.) De Veroveraar, een spel van Mevr. J. A. Simons—Mees. Vrijdag 11 Jan. (8 u.). Langs een Omweg, Tooneelspel van Henry Bernstein. Woensdag 23 Jan. (8 u.) 25-jarig Jubileum van Mevr. Van Ollef en—Kley. Boezemvrienden, Het Albumblad. Faut. de Balcon, Stalles en Front-Boyenloge ƒ 2.50, Zij-Boven- en Front-Benedenloge f 2, Zij-Benedenl. ƒ1.75, Parq. (3 rijen) ƒ1.50, Part. ƒl, Gaand.loge ƒl, le Amph. ƒ0.75, le Gaand, ƒ0.60, 2e Amph. /0.60. 2e Gaand, ƒ0.30.
Grand-Thèater (Amstelstraat)
Grand-Théatre (Amstelstraat). Dir. is., L. en Jos. van Lier. Woensdag 9 Jan. (8 u.) Vriend Frits, Blijspel. Stalles en Balö. f 1.50 (Avant-scène 50 ot. hooger), Frontloge ƒ 1.25, Zflloee ƒl, Part. ƒ 0.75. ƒ0.50. Gal.
Paleis voor Volksvlijt.
Paleis voor Volksvlijt. Itamaansohe Opeba, Dir. M. de Hondt. Woensdag 9 Jan. (8 u.) Gastvoorstelling van Sigra A. Marohesi- Ooniglio: L'Amico Fritt, van Mascagni. Donderdag 10 Jan. (8 u.) Carmen, van Bizet. Vrijdag 11 Jan. (8 u.) Rigoletto, van Verdi. Loge ƒ3.50, Stalles ƒ 2.50, Parq. ƒ2. Part. en Frontbalc. ƒ 1.50, Middenbalc. ƒ 1.25, Zijbalc. ƒl, Amph. ƒ 0.75, Gal. ƒ 0.50. Dagelijks (8 u.) Westelijke tooneelzaal: Ben-Ali- Bey's Indische en Egyptische Too ver voorstellingen. le Rang ƒ 1.26, 2e Rang ƒ0.60, 3e Rang ƒ0.30. 0.25. .
Hollandsche Schouwburg (Plantage).
Sohouwburg (Plantage). Woensdag 9 Jan. (8 u.) Voorstelling, onder Protectoraat van »De Kunstkring«, van Louise Dumont en het Dusseldorfer Sohauspielhaus : Der üngebelene (I'lntruse), van Maurice Maeteninck. Candida, Schauspiel van Bern Öhaw. - Stalles ƒ 4, Frontloge f 3.50, Parq. ƒ 3, Part. en Znloge ƒ 2.50, Frontbalc. ƒ2, Zpalo. ƒ 1.50, Amph. / 0.75, Gal. ƒ 0.50.. .. Schouwburg frascati (Plantage Middenl.) Woensdag 9 Jan. (8 u.) De Dame met de gouden Baren, Fransche klucht. Stalles ƒl, Part. ƒ 0.60, Gal. 0.40.
Rembrandt-Theater (Rembrandtplein).
(Rembrandtplein). Woensdag 9 Jan. (8 u.) Gastvoorstelling. van Willy Bauer, tenor uit Weenen, en Mevr. C. Engelen— Sewing. 1001 Nacht, Van Joh. Strauss. Middenloge ƒ2.50, Zijloge en Stalles ƒ2, Faut. achter de Loge en Parq. f 1.30, Part. ƒ 0.80, Frontbalc. ƒ 0.60, Zijbalc. ƒ0.60. Middengal. ƒ 0.35, Zijgal. ƒ0.26. Zie voorts onder Advertentiën blz. 16. Schouwburg Stoel & Spree (Plantage Fr. Laan). Woensdag 9 Jan. (8 n.) Sergeant Kordaat, Drama van M. Spree. ï'aut. ƒ 1, Stalles en Middenbalc. ƒ 0.75, Zijbaloon
Gebouw Mpij. v. d. Werkenden Stand
(Kloveniersburgwal). ¦ Zondag 13 Jan. (8 u.) Liederavond door Gerard Zalsman, bariton, en Henk van Breemen, piano, ƒ 0.60. »De Algemeene Muziekhandel», Spui. Circus Carré (Binnen-Amstel). ' Woensdag 9 Jan. (2 u.) Namiddag-Voorstelling. Verminderde prgzeri. .Dagel. (8 u.) Voorstelling Specialiteiten-Theater, Dir. JTrits van Haarlem. Middenloge ƒ2, Zijloge ƒ 1.50, Stalles ƒ 1.25, Klapstoelen a/d Loge ƒl. Part. en Part.- Klapstoelen ƒ0.75, 'te Rang ƒO.OO, 3e Rang ƒ0.26. Zie voorts onder Advertentiën blz. 16. The BijoU-Biograph-Theatre, Damstraat 20. Dagel. ('s morg. 11 u. tot 's av. l_!u.) Voorstelling levende beelden, ƒ 0.15, Zondags ƒ0.20.
Variété Flora (Amstelstraat).
Variété JFlora (Amstelstraat). Dagel. (8 u.) Specialiteiten. Verschillende prijaen. Nederl. Panopticum (Amstelstraat). Van 's morg. 10 tót^sav. 10 uur ƒ0.50. ba het Cafe-Restaurant (8 u.) Ooncert. Verplicht progr. 0.10. Zoudags ƒ0.20.
Pembrandt-Theater (Rembrandtplein).
(Plantage) Jeruzalem en Oolgotha. f 0.50.
Kunstzaal Panorama.
Tentoonst. van werken van Gooiscue meesters, ƒ0.25.
Opgaaf van eenige der voornaamste ondiepten in verschillende Vaarwaters sedert 8 Jan. 1907.
irAlma. '"du-TCT. WA"M**>»a- IwMOirrnro. ¦ Duilscheßgn. Mainz- Mnnnl.».^ Mannheim 3.— M. 3.20 M, + A_P. VaL Binger Loch 3.60 „ Boy. Keulen 3.75 „ Boven-Bi-jn. - Keulen Brj 't Spijk i.— „ 39.50 JM. + A.P_ ld. Waal. Nijmegen Boy. Tiel 4.40 „ 9.75 M. + A.P. Waa. „ Oohten 4.30 ,f Neder-Rijn. Arnhem Panh. Kop 3.20 „ 10.40 M. + A_P. M. De Leb. BenWk.b/D. 3.35 ?- Vreeewnk . Ben.Kuüenb 3.20,, 2.90 M. +• A.P. ld. Ben.Hagest. 3.15 „ Ben. Schoonhoven B.— „ Schoonhoven De Noord. 3.— „ M. E. 0.76 + A.P. Eb ca Tloed. Bott. IJsel. Goudscher. 2.80 „ M. QAd. litel. Westervoort Westervoort 3.90,, 10.50 M. + A.P. Waa. Boven-Maas. Maastricht Gassel 3.20 „ 44.- M. + A.P. Val. Appeltern 3.10 „ Grave 8.80 M. + A.P. Wm. Daar de waterstanden boven M. E. zija en het g» verdwenen is, zijn tbans de vaarwaterdiepten meer dan voldoende.
MARET- EN HANDELSRERICHTEN.
Purmerend, .8 Jan. Aanvoer en prgien ala volgt: 471 Koeien, waaronder 199 stuks vette 64 a 78 öt. per Kg., lager in prüs, stug. Melkkoeien ca. Geldekoeien prijsh. stug; 12 Stieren; 35 Paarden; 94 vette Kalveren 75 a 95 et. per Kg., matig; 200 nuchtere dito ƒ 10.— a 24.—, matig; 454 vette Varkens 40 a 44 et. per Kg., matig; 48 magere dito ƒlB.— a 26.—, matig; 238 Biggen ƒ6.— a 10.—, stug; 941 Schapen, 690.Overhouders, prijsh. matig; Kipeieren ƒ5.25 a 6.25, Eendeieren ƒ-.— a -.— per 100 stuks. zak Appelen ƒ-.— a -.—¦, 70 zak Peren ƒ3.— a 6.— 125 Ganzen ƒ3.10 a 3.50, 60 Zwanen /3.50 a fi.—. Sneek, 8-Jan. Op de neden gehouden Veemaxk.' waren aangevoerd l 88 Koeien ƒ9O a 250, 22 Kalveren /18 a 35, 724 Schapen ƒl6 a 28, -— Lammeren ƒ— a —, 288 Varkens ƒ25 a 85, 50 Biggen ƒ7 a 10. •. Stieren ƒ— a -—, - Paarden ƒ—¦ a —. Tilburg, 7 Jan. Ter Maandmarkt waren aang»» voerd 60 stuks Hoornvee, 40 Driften en 100 manden Biggen, De prijzen waren als volgt: Kalfkoeien ƒl7O a 250, Kalf vaarzen ƒl6O a 200, vette Koeien ƒl4O i" 185, vette Vaarzen ƒl2O a 150, Pinken ƒBO a lift Driften ƒ13.60 a 25, Biggen / 9 a 11. Handel vlug. Kaas en Boter. Purmerend, 8 Jan. Kaas s Aangevoerd 58 star pels (wegende —— Kg.) kleine ƒ32.—,1 st. middelbare ƒ29.50 a—.^-, » st. Commissie ƒ—.—a-.—t 1141 Kg. Boter, ƒ 1.40 a 1.50 per Kg. Botterdam, 8 Jan. JBoter: Heden waren da prijzen naar qual. ƒ62 a 58. Aangevoerd waren 437 f, 41 Xe vn. en 254 stukken a è KG. Gorinchem, 7 Jan. tfoter ƒ0.65- a 0.70-. Sneek, 8 Jan. Boterprijs ƒ52.— a —.—. Aangevoerd. 2 i en. 2-i vaten. Boter der Venmigimt Ie keur f—.— ¦*-¦—.—» 2» keur ƒ —_— a —*—, 3e -. keur ƒ—.— a —.—, Fabrieksboter aangevoerd 23/3 aa , 14/6 vaten, prijs ƒ63,50 a —.—. Kaast aangevoerd —— Kg., prijs f—.— a ——. Kampen, 7 Jan. Boter i per $ vat ƒ26JO a 28.50; per #, vat ƒ13.25 a 14.26} per J Kg. 66- • 67* et. Aangevoerd 110 i, 60 $_ vn. en 300 st. Tiel, 7 Jan. Boter ƒl.— a 1.30 per Kg. 's-Hertogenbosch, 7 Jan. Heden ter markt aangevoerd 317 stukken Boter ƒ1.20 a 1.46 per Kg.
Handelsberichten van Grebe & Co.
31 ok notaar lng, jHew-ïork. 3Jan. 4 Jan. sJaa.7Jaa. Katoen Januari 9.49 9.48 9.66 9.58 Februari 9.62 9.61 9.79 9.72 Maart 9.70 9.73 9.91 9.82 April 9.80 9.83 10.00 9.90 Mei 9.85 &8ö 16.01 9.93 Juni 9.87 9.ö9 10.05 9.96 Juh 9.92 9.94 10.10 10.00 Augustu» 9.83 9.86 10.04 9.94 September •—— —— ,- October 9.73 930 9.92 9.57 ïarwe Januari — — _______ r Mei 81& 81j£ U% 83- Juh ï__ «_} El «__ September —- <—— — Ma Ia Januari 51 _ 51& 51} f Mei t^)_ 50V 50— ëöw Juli 50j£ 50>2 60>£ 50S Chicago. r* Tarwe Januari 71 % HM 11% 11% Mei 75jJ 75^ 75# 75^ Juli I_M ™H 16- 15% September Mals Januari 39# 39— 39— 39& Februari —— —— -— —— Mm" 35^ SI «^ «W *oüt 44- 43* 13* ffl& .