's-Hertogenbosch, 11 Augustus. De verschillende conclusiën, -zooals zij door de inleiders werden voorgesteld, hebben alle drie aanmerkelijke veranderingen ondergaan. Die betreffende «het verzekeringswezen t, waarop een zestal amendementen was voorgesteld, luidt aangenomen aldus:
«Zich verzekeren tegen moeilijke omstandigheden des levens is een sociale eisch der hedendaagsche maatschappij.
Verzekering door middel der organisatie kan aan organisatie en leden voordeelea bezorgen en de samenwerking zeer bevorden.
De samenwerking bij verzekering openbaart zich door een verzekeringsinstelling in het leven te roepen, waaraan kerkelijk goedgekeurde sociale vakvereenigingen haar medewerking verleenen, en haar leden aan te sporen zich bij die instellingen te verzekeren. / Aan de federatie wordt opgedragen de noodige maa'regelen te nemen en middelen te beramen om te geraken tot de oprichting eener verzekeringsinstelling . voor de leden der Roomsch-Katholieke en sociale vakvereenigingen. Waar de levensverzekering de meeste waarborgen Van welslagen aanbiedt en deze verzekering öf niet öf op .onvoldoenden grondslag berust, voor zoover zij in onze organisatie wordt beoefend, is het weuschelijk, dat de in het leven te roepen verzekeTiuginstelling zich allereerst toelegge op uitkeering bij overlijden, om vervolgens die takken van verzekering ter hand te nemen als in den vervolge nuttig zullen blijken Voor de medewerkende organisaties en haar leden.» De motie, gesteld in de 2e sectie voor het onderwerp conclusie «verkorte arbeidsdag», had eveneens een cestal amendementen uitgelokt.
Dat van den Heer H. Hermans te Maastricht stelde foor de conclusie te lezen als volgt:
10. De voortgaande ontwikkeling van ons maatschappelijk leven stelt het, ook in den arbeidersstand, tot plicht meer tijd te besteden aan vorming en opvoeding.
20. Gezonde, niet overwerkte arbeidskrachten zijn industrie en maatschappij tot voordeel, omdat zij meer en beter zullen voortbrengen en lust en ijver tullen wekken en behouden tot hoogere ontwikkeling.
30. Ons stelsel van voortbrengen, dat zeer verbeterd is en eene toenemende verbetering ondergaat, brengt overvloed van goederen op de markt. 40. Naast te langen arbeidsduur aan den éénen kant zien wij toenemende werkloosheid aan den anderen kant. 60. Het streven naar verkorting van arbeidsduur is daarom niet slechts gewettigd, maar ook door hooge belangen getioden. 60. Dat de naar eene gezonde hervorming strevende arbeidersbeweging dit streven op haar programma heeft geplaatst, is even natuurlijk, als dat de sociale Wetgever haar daarbij zijn krachtigen steun biedt, 70. Bij beschouwing van wat de arbeidersbeweging in de mee3te industrieën reeds wist door te voeren en wat mogelijk bleek, eu bij overweging van wat hierboven onder 10, 20, 3o en 4o is opgenomen, verschijnt het als een billijke eisch, dat de normale arbeidsdag voor volwassen personen de 10 uren niet mag overschrijden en dat verkorting van arbeidsduur niet mag gepaard gaan met vermindering Van loon.
80. De arbeidersbeweging is nog niet tot zóó krach tige ontwikkeling gekomen, dat zij hare billijke eischen algemeen kan doorvoeren; daarom vraagt zij steun van den wetgever, die bij wettelijk voorschrift bepale, dat de normale arbeidsdag voor volwassen arbeiders niet langer mag zijn dan 10 uur. 90. Aan het Federatie-Bestuur wordt opgedragen dit oordeel en deze wenschen ter kennis te brengen Van Regeering en Volksvertegenwoordiging.
Nadat deze redactie door den inleider was overgenomen en nog met een 10e alinea was verrijkt, luidende:
10e. «De aan dit congres deelnemende organisaties Worden aangespoord deze conclusie meermalen aan ernstige bespreking te onderwerpen om daardoor de actie tot verkorting van den arbeidsdag zoo levendig mogelijk te maken,»
en de Heer G. C. Bekkering van »St. Laurentius» te Amsterdam, een amendement had zien aangenomen van den volgenden inhoud: «Dat spoedig een wettelijk voorschrift tot stand kome, waarbij bepaald wordt, dat de normale arbeidsduur, bij dag voor volwassen arbeiders niet langer mag zijn dan 10 uur, en in bedrijven of vakken, waarin nachtarbeid verricht|wordt, slechts 8u.,« werd de conclusie, aldus gewijzigd en aangevuld, vastgesteld.
Ook in de 3e sectie — waar «vrouwen- en kinderarbeid in fabrieken en werkplaatsen» aan de orde was — werd de door den inleider voorgestelde conclusie, waarop 4 amendementen waren ingediend, niet dan heel wat gewijzigd aangenomen. Zij luidt, zooals zij de goedkeuring der vergadering wegdroeg, aldus:
De organisatie der ongehuwde vrouw worde met kracht ter hand genomen.
Het is in het belang eener goed georganiseerde eamenlevitg, dat de gehuwde vrouw ontrukt worde aan den arbeid in fabrieken en werkplaatsen.
De ongehuwde vrouw worde als arbeidskracht niet geëxploiteerd. Voor gelijken arbeid moet haar loon gelijk zijn aan dat van den man.
Haar arbeid geschiede onder vrouwelijk toezicht. Wijl de natuurlijke bestemming der vrouw is eenmaal huismoeder te worden, worde aan iedere vrouw genoegzame gelegenheid gegeven zich daartoe te bekwamen, zoo noodig gratis.
De kinderen van heden zïjn de mannen en vrouwen van morgen. Kinderen, die geestelijk en lichamelijk nog onvoldoende ontwikkeld zijn, moeten afgehouden Worden van fabrieksarbeid.
Onze Maatschappij vordert een gezond, energiek en sterk geslacht, en dat kan onmogelijk opgroeien, i Wanneer de vrije ontwikkeling wordt belemmerd. Hoe meer eischen het maatschappelijk leven stelt aan de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, des te verder moet de vrouwen- en kinderbescherming gaan. Deze te bevorderen behoort tot de taak der vakorganisatie, die hierin den steun behoeft van den , wetgever. Het congres draagt het Federatie-Bestuur op zich t<> wenden tot de Regeering met het verzoek bij wettelijke voorschriften te bepalen: . a, dat de gehuwde vrouw geen industrieelen arbeid mag verrichten, terwijl in bepaalde beirijven elke vrouwelijke arbeid dient verboden te worden; b. , dat arbeid door kinderen beneden den leeftijd van 14 jaar verboden is.
Na afloop van de sectie-vergaderingen trokken de vereenigingen, welke aan het congres deelnamen, ecu langen stoet vormende, met hare vaandels en begeleid door twee muziekkorpsen door de stad, vóór het Raadhuis stilhoudende, waar het hoofdbestuur van het congres door den Burgemeester officieel werd ontvangen en begroet. Om 4 uur werd de slotvergadering gehouden in het Concertgebouw, alwaar de voorzitter mededeeling deed van ontvangen telegrammen van dankbetuiging, op de gisteren verzonden, van den Paus, van het Koninklp Echtpaar, van den aartsbisschop en van den bisschop van 's-Hertogenbosch, waarop achtereenvolgens het woord voerden : Mr. Van Willigen, afgevaardigde van den Belgischen Volksbond, die, namens de ± 150,000 leden van dien bond de hoop uitsprak, dat de Belgische en Nederlandsche bonden, voortaan samen, voeling houdende, zouden werkzaam zijn; — rector F. X. W. Bult, te Utrecht, die een woord van dank en aanmoediging sprak tot het oudere en een woord van opwekking tot het jongere geslacht - van arbeiders, de huishoud- en staatkunde der vorige eeuw gispte en waarschuwde voor de S. D. A. P. ; — Mgr. G. W. Konings, te Amsterdam, die de noodzakelijkheid in het licht stelde van beperking van vrouwen- en kinderarbeid, van bescherming van vrouwen en meisjes, van het oprichten van kookscholen en informatie-bureaus en de opneming van dienstmeisjes in vereenigingen; — pastoor C. C. Prinsen, te 's-Hertogenbosch, die, een blik slaande in de toekomst, die met de Federatie van 40,000 R. K. arbeiders, deze met vertrouwen tegenging en het betreurde, dat de R. K. jatroons nog maar altijd bleven op de «linksche banen» van neutrale vereenigingen, waardoor o. m. ook de staking en uitsluiting te Eindhoven, die met R. K. patroonsbonden wellicht had kunnen voorkomen worden, zoolang had kunnen duren; — Mr. J. A. Loeff, oud-Mmister, die dank zegde voor de hem betoonde sympathie, ook sprekende uit het hem aangeboden eere-voorzitterschap, en zijnerzijds sympathie met de Federatie betuigde ; —en Mr. Versteeg, afgevaardigde der Regeering, die bedankte voor het sympathieke woord door den voorzitter aau den Minister van Arbeid gewijd, het een voorrrecht achtte het Congres te hebben kunnen bijwonen en te kennen gaf, dat° al wat op sociaal gebied publiek werd de aandacht der Regeering in de hoogste mate bezighield. Daarna werd het Congres door den voorzitter gesloten.
"Boomsch-Katholiek Sociaal Congres.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
"Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
In de bad- en zweminrichting aan de De Ruyterkade zijn gisteren de nationale zwem- en waterpolo-wedstrrjden gehouden, uitgeschreven door de Amsterdamsche Zwemolub, welke door een talrijk publiek werden bijgewoond, dat dankbaar genoot van den waarlijk mooien dag, waarmede Augustus ons kwam verrassen.
De uitslag van de wedstrijd-nummers was als volgt: Rugzwenimen voor aspirantleden der Amsterdamsche Zwemclub, afstand 40 'M. le prijs, W. de Wilde, 42 sec.; 2e R: Marcus in 42!/5 sec. Snelzwemmeu voor juniores, af stand 80 meter le pr. J. van Rijn, in 1 min. 9a/n sec, 2e W. J. O. Bruining in Im. ll3/5 sec, beiden van de Amsterd. Zwem<-lubj Sneizwemmen voor aspirant-lëden van de A. Z. O, 40 meter, le prijs J. B. Knuyt in 371/, sec, 2e G. A. Dijkstra in 38*/1 sec Rugzwemmen voor j uniores over 40 meter le pr. M. J. van VVestreenen, van de Goudsche Zwemclub, in 34/5 sec ; 2e M. Schravesande, van de Rotterd. Zwemclub, in 35'/, sec Sneizwemmen voor seniores over 240 meter, le prijs zilveren wiselbeker, uitgeloofd door den Heer Van Heemstede Obelt, ter gelegenheid van het 26-jarig bestaan der zwemiuriahting, aan welker hoofd bij staat: le P. L. Ooms, in 3 m. 45/6 sec, 2e K. Meyer, in 3m. 674/5 sec, 3e Ed. Meyer, in 4m. a/3 sec, allen van »De Jonge Kampioen«.
Rugzwemmen voor seniores, 80 meter: le pr. G. Cortlever van «Het IJ«, in Im. 16"/s sec, 2e O. J. Tersteeg van «Het IJ« in Im. i93/5 sec, 3e A. S. Sirks van de «Rotterd. Zwemclub«, in Im. 23a/5 sec. Duiken, diepte 3 meter: le pr. A. van Hasselt van de «Rotterd. Zwemclub« in 25 sec, 2e L. Beninga van dezelfde club, 3e K. Meyer, van «De Jonge Kampioen», Deze twee maakten eerst denzelfden tijd, n.l. 28 sec, en moesten du 3 overduiken, waarbij Beninga zijn tijd verbeterde tot 242/5 sec
Springen. Voor dit nummer waren 3 verplichte en 3 vrije sprongen, le pr. N. Sturkop, van «De Jonge Karnpioenei ; 2e pr. S. Snuyff, van de »A. Z.O.n; 3e pr. J. van Es, van «Het IJ«. Als nummers ter opluistering kreeg men zwemoefeningen te zien van leerlingen der Amsterdamsche Zwemclub en een aardig nummer figuurzwemmen voor jonge dames. Ten slotte werd een waterpolo-wedstrijd gespeeld tusschen de Rotterdamsche en de Amsterdamsohe Zwemclub. De Rotterdammers wonnen met 4 tegen 0.
"ZWEMMEN.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
FAMILIE-BERICHTEN. Uit andere Couranten. Ondertrouwd: 8 Augustus. A. van Doorn eo J. E. Grooters, Tiel; —L. Dijkshoorn en F. Zijlstra, Edam/ Leeuwarden; —J. Jonker en A. A. Koopmans, Dên Haag/Akkrum. 9 Augustus. H. A. J. M. Lambermont Joszn. en M. W. van Schijndel, Den Bosch/Waalwijk; —J. Tops en P. van Escu, Strijp bij Eindhoven/Deu Bosch. Getrouwd: 9 Augustus. C. Ph. Vermaas en W. J- Pisuisse, Den Haag ; — A. Dijkshoorn en R. Werkman, Den Haag. . Bevallen: ' Augustus. Baert, geb. VrythoS, D., Den Haag; — S. Theunissen, geb. De Visser, Z.> Batavia. 9 Augustus. Van Raalte, geb. Van Maren Bentz van den Berg. Z., Vlissingen; —T. van Oostrum, geb. Dijkstra, D., Leeuwarden; — Engelen van Pijlsweert, geb. Sixma van Heemstra, Z., Den Haag; — A.'Nooteboom, geb. De Waal, Z., Alkmaar; — M. M. van Wagenberg. geb. Corman, __? Vlijmen. 10 Augustus. Van Hoorn, geb. Van Heel, D., Leeuwarden ; — Kalis, geb. Seret, Z., Vlaardingen; —M. van Lierop, geb. Brangers, Z., Den Bosch. Overleden: 9 Augustus. J. Bueno de Mesquita, 59 j., Amsterdam ; — G. J. van der Lei, 53 j., Leeuwarden; — H. W. Homveld, 83 j., Hoogezand; —D. Godefroy, 41 ,j., Haarlem; —E. van Arum, 10 j., Haarlem; — P. A. Tit, 30 j., Haarlem. 10 Augustus. Wed. S. E. Kneppelhout van Sterkenburg, geb. Drabbe, 82 j., Doorn ; — Wed. P. Koejewijn, geb. Meijer, 61 j., Haarlem; — B. J. Lissauer, 78 j., Amsterdam.
"Familiebericht". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Trekking van 10 Augustus. Getrokken seriëa: 1399 7677 7741 9857 LJ377 13609 17016 20034 22087 22362 28158 29510 32212 33667 31438 359-9 39465 Serie 20034 No. 18 fr. 50000. s. 34438 n. 23 fr. 1000, s. 39165 n. 4 fr. 500, s. 20034 n. 13 en s. 33667 n. 7, elk fr. 250. Fr. 200: serie 1399 n. 25, s. 7677 u. 1. s. 7711 n. 7, s. 9857 n. 8. s. 12377 n. 3. s. 13609 n. 19, s. 17016 n. 4 10, s. 20034, n. 10 14 24. s. 22362 n. 1 17, s. 28158 n. 5, s. 28158 n. 6, s. 295 0 n. 22, s. 32212 n. 4, s. 33667 n. 17, s. 33667 n. 25 eu s. 35929 n. 25. Fr. 150: serie 1399 n. 23, s. 7677 n. 4, s. 7677 n. 7, s. 7741 n. 22, s. 9857 n. 10, s. 98j7 n. 24, s. 12377 n. 4, s. 12377 n. 5, s. 12377 n. 11, s. 12377 n. 12, s. 12377 u 14 s. 2*087 n. 2, s. 22087 n. 11. s. 29510 n. 16, s. 32212 n. 18, s. 3221.S n. 25. s. 33667 n. 19, s. 359^9 n. 8, s. 39465 n. 20 en s. 3J465 n. 23. .
"UITLOTINGEN. Antwerpsche Loten 2 pCt. 6, fr. 100 van 1903.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Heerenveen, 10 Aug. Boter. Landbouw le keur f—.— a —.—, 2e keur /—.— a —.—, 3e keur f—.— a .—¦ 4e keur f—t— a —.—; Concurrent le keur f .— a —.—, 2e keur ƒ—.— a —.—, 3e keur ƒ—.— a —.—; ötukboter per Kg. fl.— a -.—. , Venloo, 10 Aug. lioter ƒ0.60 a 0.65 per . Kg.
"Heerenveen, 10 Aug. Boter. Landbouw le keur". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Si ot noteer ing. New-York. 7 Aug. 8 Aug. 9 Aug. 10 Aug. Katoen Augustus 11.44 1157 11.63 11.61 Öeptembac 11.51 11.67 11.74 11.72 October 1197 1212 12.25 12.22 November 1199 12.24 12.29 12.25 December 12.07 12 21 12.37 12 36 Januari 12.17 12 29 12.46 12.45 Februari 12.19 1232 12 47 12.48 Maart 12.25 12.38 12.51 12 54 April 12 28 12.41 12.58 12.57 Mei 12.32 12.45 12.62 12.62 laine Augustus t.eptember 96)^ 96% 97— 96— November Decemuer 99 # 100% 100& 100— Januari Februari Mei 103!^ 104!^ 104}* 103% U alt Augustus September 63% 63^ 63% 63% October November December 61— 61— 61% 61% Mei ¦ 6J% 60% 60>$ 61- Ghioago. Tarwe Augustus 83- 86% 86^ 85 \_ September 87%, 88% 88^ 87— October —— November Decemuer 92^ 93% 93^ 91% Mei 97% 98 98% 97% 11 al» Augustus 51% 54— 61^ 64% September 64%.. 64^ 66% 64% Ootober —— November December 51% 51% 52% 52— Mei 52%' 53- 53% 63%
"Handelsberichten van Greba & Co.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Amsterdam. 12 Aug. Het st. «ait, van Amsterdam naar Batavia, pass. 10 Au;,'. Berim. — Het st. Koningin Wilheimina, van Amsterdam naar Batavia, passeerde 10 Aug. Kaap del Armi. _ Het st. U'ysses, van Amsterdam naar Java, pass. 8 Aug. Sagres. — Het st. Ardjoeno, van Rotterdam naar Batavia, arriv. 10 Aug. te Padang. — Het st. Oede, vaa èatavia naar Rotterdam, pass. 10 Aug. Tairfa. — Het st. Salak, van Rotterdam naar Batavia, pass. 10 Aug. Sagree. — Het st. Soesidi}k, van Rotterdam n. Philadelphia pass. 11 Aug. 3.5 n.m. Prawlepoint. -— Het st. Noordam, van Rotterdam naar Newyork, vertrok lJ Aug., 3.55 n.m., van Boulogne s/M en pass. 11 dito, 1^.20 n.m., Scilly.
— Het st. Danae arriv. 10 Aug. te Piraeus van Alexaneirette.
Hamburg, 8 Aug. Het gestrande st. Sesosirt» heeft men niet kunnen vlot brengen. Het schip werd voor £ 1500 verkocht.
Londen, 19 Aug. Volgens telegram uit Hamburg heeft de Nederl. tjalk Aooü Gedacht, schipper Koerts, aldaar door aanvaring schade bekomen aau de verschansing.
Gibraltar, 9 Aug. Het gestrande st. Rockabül stoot heV'g. Lichters zijn beztg lading over te nemen. (Later beticht). Het st. Rockabitt is door de bergingstoomers Rescu en Express vlot gekomen en sedert hier aangekomeu. Valparaiso, 8 Aug. De brand aan boord van het st. Cecü is gebluscht. Of het schip schade bekwam is nog niet bekend.
"SCHEEPSTIJDINGEN.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Ymuiden, aang. 10 Aug. Hem ik Bjelke, st. Wasa Secundi», st. Solomb 1 Saturnus, st. St. Petersb. H Aug. Arbutus, st. Umea Oomtvelt, st. Bombay Ilittt/, st. Warkwortn Rioal, st. Altona Eemslroom, st. Hall C'ostne Jacinta, Spaanseh stoomjaeht, Noordzee Ralph Creyke, st. Goole 12 Ang. Glanmire. st. Grangem. Bremen, Duitsehe sleepboot, Broden Ystroom, st, Londen Slarling, st. d°. Diana, st. Hamburg Vertr. 10 Ang. Aurora, st. Kopenhagen Grotius, st.' Batavia Trongate, st. Cardtlï Mercur, st. Newcast e Nereus, st. Danizig Mi 10, st Bristol Honor, Eng. stoomjaebt, Noordzee Glenaf/lric, st. Hambnrg Hilversum, st. Newcastle Professor Buys, st Hnll Mooe, st Hamburg Betsy Anna, at. Huil II Ang. Maasstroom, st. Londen 2'ern. st. d°. Liberty, st. Goole Wtcolaas. st. Warkwortn 12 Aug. Unterweser 19, lichter, per sleepboot Bremen Vlie, vertr. 10 Aug. Talisman, st. Leith Waterland, st. Goole Minister Tak, st. Kuil Groningen, st. Londen Holmside, st. Newcastle üeUevoetsluia, vertr. 10 Aug. Weslfalen, ._ Grangera. Dalny, st. Libau Titan, st. Klga Nieuwe Waterweg, aang. 10 Aug. Houtdijk, st. St. Petersb. Anthonij liadcli/fe, st. d°. Maashaven, st. Huil Holland, st, Nerva Kat;/, st. Hnil Ltzzu, st. Goole 11 Aug. Heemskerclt, st. Galat z Kingrord, st. Graogem. flennj/, st. Siettin Dobrogea, st. Ibrail Moskwa, st. d°. S/iandon, st. Odes°n Batavier 1 V, st. Londen ömdöeid, st. Newcastie Export, st. Londen Oacton, st. Harwich üurward. st. Leith Industrie, st. Lopdan Gwynwood, st. Leith Clauscud, st, Goo e /ïoukaier, st. Goole Caslo'r, st. Bremen Mayumba, et. Hamburg Astdl.ero, st. Huil Swallow, st. Huil Riiem, st. Hamburg Diana, st. Oxeiö-mod Baron de Macar, st Bilbao Ganoes, Cbristeosen, Hobart, Admiral, st. Hamburg Boredale, st. Hamburg 6elenot.il, st. Poti John Orm»i-o», st Newc. /tescwe, st. Gooe Bielefeld, st. Hamburg Forest, st. Hamburg Lahn, lichter. Hamburg per sleepboot fiéraursand Craujear,i, st. Pniladelphia lü Aug. fioKerdnm, st. Graogem. Arf/iur, st. Skiën Admiraf l'Hermite, st. Duinkerken _-harfe, st. Goole Hm. Har/cesE.st. Middlesbro' Safient, st. Novorossisk Grebe, st. Londen Vieima, st. Harwich was ten 5 a. 20 m, v. in. binnen. Aurecuia, st. Hnll Batavier Vt, st. Hambnrg City of Cologne, st. Swansea Amsterdam, st. Middlesb. Hollander, st. Bordeaux Vertr. 10 Aug. Brantingham, st. Barry Grenadier, st. Newc. Poeldijk, st. Sunderlaod Osborne. st. Duadee Phadra, st. Koningsb. Bogor, st. Batavia Thyra, st. Antwerpen Camtiie, st. Sunderlaod A/arina, st. Methil Timsali, st. Engeland Orosco. st. Newcastle Import, st. Londen Goldenfels, st. Hamburg £>molens/c st. Newyork 'Tromp.nberg, st. W.-Hartlepool Inkum, st. Duinkerken Hhenania, st. Memel Euxinia, st. Pbiladelphia J«no, st. Newcastle fluno. st. d*. Batavier V, st. Londen HijnJonder, Borgward, Koningsbergen Flora, st. Bremen Ceres, st. Drontbeira Maas. st. Stolpmtinde Frieda. st. Hamburg Leueneau, st. Newcastle Jabiru. st. Ltveipool iVarciVesus, st. Goolo Volunleer, sU Huil Louise. st. Antwerpen Bittern, st. Soutbampion A'oln, st. Hamburg üwi/t. «U H.ttll. 11 Ang. . Marylebone, st, Grimsby Dresden. st. Harwicn
Hebble, st. Goole Johanna, st. Veille Rocbe Iris, st. Looden
Skanderborg, st. Rouaao Tromp, st. Newcastle Vesterland. st. Lulea Pena tlocias. st. Santander
Kriemsliüd, st. Slettin Unita, st. Narvik llyde. st. Barry Flandrta, st. MothiL Cromer, st. Harwicn Gunford, Sinclair, Hamburg Zuid-Holland, st. Newcastle 12 Aug. Amsterdam, st. Harwicn Ter-NeuzeD,vertr.lOAng. River Tliames, st. Londen Vlissingec, aang. 11 Aug. Koniugin-Regentes, st. Queenbro' lt Aug. Koningin Willielmina.tt. d°. Vertr. 11 Aug. Duitschland, st. Queenbro'
"Binnenl. Havens.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007
Lobith, gep. 10 Ang. voor 12 uur
Köln, at Hamburg Prins Hendrik 1, st. Gutjahr 2, st. Lotus, st. Greif, st. Maria Hegina, st. Combinatie 8, st. Math. lieertruida, st. Gen. de Wet, s_ Helvetia 4, st. 1. st. Progres, st. Kinderdijk, st. Carnegie, st. Excelsior, st. Union 1, st. Unitas 4, st. Verandering, st. Hiclxard 3, Verhuist, Mannheim 51, Gerweij, Carl George, Staab, Ilikste, Kramer, Vereinigung 16. Zimmermann,
mily, Höhr, Tlxeodor Joseph, Mulefeld, Vertrouwen, Baars, Carl Ttxeoodor, Kern, Ntederrliein 1, Wemmer, Cosmopoliet 2, st. Petrus, v. d Noord, Anna. Heonings. Genie. Muller, Augusta, üapp, Ludijer. Heekman. Hotlandia. Ruiten, Valerie, Verwaaijen, Clara, v. Ooijeu, Noli timere. Heil, alle n. Rotterdam Maria, Bakker, Amst. Calharina, Du moot, d°. Jolnna. Borsje. Krabbend ijke Jeunnette, v. Gaaimeren,
Gorcum Hermine. Meijer, Vlissingen Vr. Pieternelle, Tbeunissen, Nieuw en St- Joostland Baarland, v. d. Heuvel, Baarland
Mentor, Buijs. Haarlemmermeer Risico, Poker, Kloostet buien CorneJia, v. Dijken, Schiedam Rijn Lek. st. Vreeswijk 3 Gebroeders, Pallado, Kenkum Rijn Lek, Mieot:es, Arnhem Con Amore, Wolf, Hoek van Holland Cataertno. d' Hondt, Vereinioun? '22, Hutting, Victor, d' Hondt. Jozef Francois. Westerlinck, Oos, ersclieltle, Hoogemans, Merva, de Vries, Maria, Wijckmans, Mine Arme, Verdoorn. Joziend Marrina.Vermeulen, Nelson, st. Keersmaeker 5, Beeckmans, » 3, Hecke, Prudence, Kuijseveld, Port de Bruxelle, Hoijwegben,
Pavla. Put, Renaissance, v. Deutekom, Najade, Uelee, Solt Oeo, Robier,
Metropole, Biernaux, Haiti, de Kijck, Accacia, Werner, alle n. België
Combinatie 6, st. Nelly. Kleiner, St. Antoniue. Abomen, Neutraal, Liesveld, at. Antonius, v. d. Bosch, Zwerver, st. Mathilde, Heintjes, Cotonia 'S. st. Köln 9. Heil. t 31, Anstatt, GuMaume, Damming, Ludwig, st. Leopold Marianne 3, Zeni, Adriana, v. Laar. Progressus. v. d. Bosch, Il stiet», Tonissen. Johann Kessler, st. Mannheim 59. Reitx, i, 45. Bastian, Johann Gerardus. st. Onderneming, Steenbergen, W. Urughorn 1, Meijer, Olto. st. IV. Kevelman, Wirges, alle n. Duitschland na 12 uur Orest, st. R'?» btella. st. D»nt..g Ella, st. Constanlina, at. Adriana, st. Andriette franeino, st. Speculant, at. Echo, st. Bismarck, tt. Janna, sL Partout, st. Noordster, st. Frans, st. Paul, St. Com. Adrianus, st. Fiat Vol. 5, st. Ary ücheffer, st Heinrich. st. Geertruida, st. A. Zoro. st. ie'ol/ce. st. jong Hall. st. Pieter Arend. st. Karlsruhe 9, st. Ateaeander, st. Dieu donné 3, st. » *. Combinatie 7, st. Theodora, st. Cafiarina, st. Hamlet, st. Unttas 2, st. Eendracht, st. Ernst, st. Utrecht, st. Helena, Wassenberg, 7Vinitas. Schonlen, Joliann Heinrich, Hotcnann, Car/.e Diem. Fickus, Beethoven. Uademaker, Wilhelmina, Augspurger, Gutenfels. Nies. Confidentia. Breuer, Speculant, Bodetves, Elisabeth, de Bruin, Atnatia. Oehlor.
Geno Veva, Classmann, Nora, Pollmann. Rhenania, Kranendonk, Johanna, Meijer, Mark en Dintel 4, Pol», Marie, Klingeoberg, Willieimina I, Dosting, i 2. Dohr, Bessie Drughorn, CatdentaoveD, Anna, Leidecker, Angelica, Thiebes, Resoluto, Dr lessen, Eben-Ezer 2, Boshoven, Vereinigung 29, Bopp, Hendrina Maria, Roelofs, Wendelin, Zimmermann, Cosmos, Elbert. Margaretha, Scheers, Naphtaport 3, Kuhnle, Goede verwachting, v. V\lex\ Fendel l, Gilberg, i Geschwister. Bokstag, Elisabeth, Demmer, R. Karcher 16, Nipken, » S. Bruns, Goethe, Schmitz, Wilhelm, Lob. ' Elise. Kempken, Jacoba, Keijzers, Carl Wilhelm. Ziegler, Victoria 4. v. Utrecht, Deo Gloria, Volker, alle n. Rott. Geertruida. Liever), Adam Cecilia, Bekkers, Leiden Helvelia 5, Swartjes, Oud-Beijerland Hoop doet leven, Hoenderop, Overschie Pertr. Maria, v. d. Wens, Schiedam Christina, Krootjes, d°. Cornelid, Vermeulen, Dordt Elisabeth Hermine. Rossbacb, Gorinchem Excelsior, st. Renkum Vr. Jannetje, Koppe, Schengepolder Wendelina, Rensen. Lienden Amicitia, Lenaartz. Heusden St. Antonius, Lieren. Nijmegen Keulschevaart 1, st. d". Grint-Mp_. 1, Strijp, d". > > 2. Kranendonk, d*. Corn. Petrus, Vermaas. Gouda Agnes, v. d. Wens, Delfshaven Maria. v. Oost, d\ N. Zorg. v. Dnssen, Oosterhout Nooit Gedacht, v. d. Pot, Giesendam Maria Jacoba, v. d. Linden. Zijpe (Zeel.) Fred. Wiük,. Negenhaizen, Poortugat Stormvogel, Prins. Brouwershaven Sophia Arnolda, Pruijn, Woerden Else, Leiendecker. Papendecht Prudence, Westerlinek, Leon. Gaakema. Martha. Sooterweij, Emanuel, Vekens, Maria, Selleslagh, Scheldezicht, Kosters, Skaldis, Janssens. Carolina 2. Maes, Frankfurt 1, Barth. Ora et Labora, v. d. Hooftv Westerschelde,
v >ï. Zegen de Beer, Monte Vero, Kegols, Maria Klasina, st. Nooit Volmaakt, v. Dongej, Elise, Broeckenscheidt, Lord Nelson, st. Freija, v. Maten, Marie Adelt, v. Koevardea, Jason, st. Vereinigung SS. Kleinmeijer, > 42, Gutjahr,
Henri 5, at. l\ alkure, Willemsen, Stad Zwolle 2, st. Johanna, v.'Ee, Karlsruhe 10, st R'dam, st. R. Karcher 22, Nipken, Kgan 1, st. Rotatie, st.
Hendrina Maria, V. Doodowaard, Therese, Wijekm&ns, Fiat Vol. 9, st. Maria Adolphina, Wellen», Vineta, Petri, Else Auguste, Reibel, Tempus Docebit, st. Cecilia, de Meij, Agalha, Slokkers, Presto 2, st. Avontuur, v/d Graaf, Fiat Vol. 3, st. F-raternilé, Somers, Leonie Emma, Maas, Mercator, Butefur, Adam, st. Bernard 3, v. d. Broek, > 2, Leurs, Ukade. st. Grete. Hendriks, Hermine, st. Rosa Afra, lierrmann, Dora Mathilde, Uruetzer, F'rancisca, st. R. Karcher 3t, Grol, Elisabeth, v/d Wielen, alle n. DuitscttL' Scheldevaart. Hanaweert, gep. 10 Aug. voor 4 uur Mijn Genoegen, Blok, Veebel Telegraaf 3, st. Rotterdam g Gebroeders. Peul, d°. Maria Cornelia, Maaa. d°. Henriette, Groothart, Waspik Wede. Zijlmans, d*. Haartje, Schreier, Middelburg Elisabeth, Mutler, 'a-Gravendeel Mathilde, llellebosch, Dordt Poolster, Sibrijns, Sas v. Gent Pauline, v. Hoorenbeek, Utrecht: lnteressable, Lauwer,», d*,: Badenia 29, Galleij, Cornelis, Vetter, Catharina Johanna, de Boe»,. Urania, Kwik, 3 Georoeders, v, Osa, Jonge Adriana, Poppelier. Anna Catharina. Derksen, alle n. Duitschland Grammontoris, v. Damme, Hoop geleide ons, Faasse, Antoinette, Bels, Mannheim 40. Ammon, Fendel 25. v. Hesel. Dorothea, v. Deunen, Voorzorg, Meeusea, Maria. Kloek,' Liberté, Verberght, Heinrich, Bieoemann, Vriendschap. Besjes, üefieersemaefcerl.Walseharv > ?, de Pauw,, Petrus, Seeldraijers, Merwede, de Vries, Huttos, Boyons, Jaunigje 2, Kieboona, Maria, d'Hertog, Louise. Beukelaars, JWannlieim 70, Leijendeckef^ Hoop, Pilon, Koophandel, Wissel, < ornelta. Konings, Maria Johanna, liosebraad, Bonafide, v. Dort. Uuberdina, de Bot. alle n. Belsw
"Rijnvaart.". "Het nieuws van den dag : kleine courant". Amsterdam, 1907/08/13 00:00:00, p. 7. Geraadpleegd op Delpher op 19-01-2021, http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010164279:mpeg21:p007