Burgerlijke stand Leeuwarden 20 februari 1974. Geboren: Marianne Jadwiga, d. v. T. Bijlsma en G. C. Funcke. Margaretha, d. v. D. Dijkstra en M. A. S. Kaan. Gerrit, z. v. F. Vogelzang en T. Braaksman. Johnny Peter, z. v. J. M. Postma en W. A. A. H. Altenburg. Patrick Henry, z. v. J. van der Meer en A. G. Stoelwinder. Overleden: P. Westra, oud 76 jr, m. v. T. Wolfart. M. van Dijk, oud 48 jr. m. v. L. E. Romer, te Menaldum. P. Maats, oud 75 jr, ongeh. vr., te Franeker.
Leeuwarder courant : hoofdblad van Friesland
- 21-02-1974
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- Leeuwarder courant : hoofdblad van Friesland
- Datum
- 21-02-1974
- Editie
- Dag
- Uitgever
- Stichting Leeuwarder courant 1947
- Plaats van uitgave
- Leeuwarden
- PPN
- 865061483
- Verschijningsperiode
- 1947-
- Periode gedigitaliseerd
- 1947 t/m 1994
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- KBDK
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Familiebericht
Officier vond het uurtje niet – verdachte wel Kwam Libbe's geld uit goktent of uit een gestolen portefeuille?
LEEUWARDEN — Hoeveel clandestiene goktenten Leeuwarden telt is ons onbekend maar er moet In ieder geval één zijn — wilde men gistermiddag de 22--jarige Utrechtse slager Libbe de J. geloven, die als verdachte aaan de rechtbank vertelde, dat hij in zon gelegenheid in de Friese hoofdstad maar liefst duizenden guldens had gewonnen. Bitter jammer was het, dat De J. zich helemaal niet meer kan herinneren waar dat bewuste huis zich bevindt.
Libbe werd verwten, dat hij in de avond van zaterdag 12 januari j.l. na een soort stertocht langs allerlei bars een medegast had beroofd van diens portefeuille met f 5.500. Hoewel de verdachte hardnekkig ontkende en bezwoer zo onschuldig te zijn als een pasgeboren kind was het toch op zijn minst eigenaardig, dat hij de avond tevoren — pas gearriveerd in Leeuwarden en net uit de nor — beslist geen enorme bedragen bij zich had. Hij leende van een caféhouder zelfs f 250 en wilde de volgende avond, toen hij opnieuw hier en daar de horecasfeer in dook, het liefst met girocheques betalen. Soms ging men daar mee aceoord hoewel er ook barbazen waren, die het slechts schoorvoetend aanvaardden en er een was, die had gezegd, dat hij alleen maar contanten wenste.
In een der bars had De J. kennis gemaakt met de 43-jarige vishandelaar J. F. Stoelwinder uit Leeuwarden, die de glaasjes niet onberoerd liet en er ook geen geheim van maakte, dat het bij hem met de slappe was wel goed zat. Nadien trof het tweetal elkaar elders opnieuw in een bar waar het opviel, zoals getuigen hadden verteld dat de slager aan de heer Stoelwinder maar bleef vastklitten.
Op het moment dat deze besloot naar het Wilhelminaplein te wandelen en dan met zijn daar geparkeerde auto naar huis te rijden, daagde Libbe, die eventjes naar een andere dranklokaliteit was geweest weer op. Per taxi arriveerde hij voor de stoeprand, zag de handelaar wegwandelen en zei de taxichauffeur achter hem aan te rijden. Deze, de 39-jarige heer C. Looy, vertelde nu, dat hij gezien had hoe De J. was uitgestapt en — zoals hij al eerder op de avond had gedaan, de heer Stoelwinder poogde te overreden nog een beetje met hem door te boemelen, iets waarvoor de man helemaal niets voelde. Kennelijk om kracht bij te zetten aan zijn woorden had de verdachte zijn nieuwe kennis een paar keer bij diens schouders gepakt tot hij plots alle verdere actie opgaf, weer in de taxi stapte en tegen de chauffeur zei: ..Hij is mijn beste vriend maar als 'ie niet wil moet hij het zelf weten." Waarna hij zich andermaal naar een lokaliteit met vergunning liet rijden. Daar echter bleek hij zowaar in het bezit van op zijn minst een lapje van duizend, dat hij duidelijk liet zien. En de dag erna kocht hij ergens in den lande een auto van drieduizend gulden. Maar inmiddels brak de heer Stoelwinder zich sinds zijn thuiskomst het hoofd over de plotselinge en zeer verdachte verdwijning van zijn portefeuille, welke hij nog op zak had gehad toen hij de laatste bar verliet voor zijn voettocht naar het Zaailand.
Hannes
Libbe verklaarde zijn pijlsnel toegenomen kapitaalsbezit uit de gelukkige verschijning van ene Hannes, die hem bij een bar op straat een lift had gegeven in zijn Mercedes en hem naar een pand had gevoerd waar (ter zitting op niet nader omschreven wijze) gegokt werd. Fortuna had duchtig over Libbe's schouder meegekeken want na een uurtje stapte hij met een netto winst van tussen de zes en de zeven mille naar buiten alwaar de rally langs de tapkasten onverdroten werd voortgezet.
Uit de verklaringen van twee bareigenaren, van de taxichauffeur en van de verbalisant, de rechercheur H. Jofriet, kwam de officier van justitie, mr. Harm Niemeijer, zonder moeite tot de conclusie, dat vertrek- en aankomsttijden zo aardig klopten, dat er uit verdachte's avondprogramma nergens een los uurtje te puren was waarin het gokwonder zich kon hebben voltrokken. Hij eiste dan ook zonder aarzelen tegen De J., die al meermalen is veroordeeld, zes maanden gevangenisstraf wegens beroving van de vishandelaar en wel op het moment, dat hij de man op het Wilhelminaplein lijfelijk had benaderd.
De verdachte kwam tot een heel andere slotsom. Hij bestreed de verklaringen der barhouders, beschuldigde twee getuigen ervan, dat ze ook in de gevangenis hadden gezeten, ontkende de bedoeling te hebben gehad de heer Stoelwinder dronken te voeren en sloeg bij elke gelegenheid zon hoge toon aan, dat degenen, die hem niet kenden geneigd werden aan te nemen wat de officier over hem had gezegd nml. dat hij altijd een enorm grote mond heeft en zich zelfs in de huizen van bewaring en gevangenissen bij iedereen in de korste keren onmogelijk maakt.
Vonnis in zaak dodelijke botsing Surhuisterveen
«7 ..De recht]'ank te Leeuwarden veroordeelde gisteren de 26-jarige ijzervlechter ol't"r -Van der T «^Harkema tot twee weken gevangenisstraf en zTs maanden ontzegging van de rijbevoegdheid wegens chauffereen onder invloed Hij werd vrijgesproken van schuld aan een dodelijk verkeersongeval.
Zondagmorgen, even na twaalf uur. 3 juni van het vorig jaar reed Van der W. met zijn auto op de Gedempte Vaart te Surhuisterveen een stilstaande bromfiets aan. Op de duo van de brommer zat de 15-jarige Sierk Veenstra uit Harkema, die bij de aanrijding vrijwel op slag werd gedood. Sierk en anderen behoorden tot een oploopje, dat na een botsinkje op straat voor de bar De Farm gevormd was. Later bleek, dat Van der W- onder invloed van bier had gereden. Wegens het primair tenlaste gelegde had de officier zeven weken detentie en zes maanden ontzegging gevorderd.
De rechtbank veroordeelde voorts de 20-jarige koopman Sytse C. uit Sneek wegens diefstallen van antieke voorwerpen uit Epemastate te IJsbrechtum, geld en een tv-toestel uit een woning te Joure, een partij estriken te Makkum en geluidsapparatuur en antieke tegels te Opeinde tot een jaar gevangenisstraf met aftrek. Dezelfde werd wegens chaufferen onder invloed een straf opgelegd van twee weken detentie en zes maanden ontzegging van de rijbevoegdheid met aftrek van de tijd dat hij het rijbewijs al kwijt is.
De 35-jarige koopman Johannes L. uit Leeuwarden werd wegens diverse diefstallen uit winkels en opslagplaatsen van geld, vleeswaren, rokerij, tvtoestellen, recorders en een Friese staartklok tot vijftien maanden met aftrek van het voorarrest veroordeeld Een straf van twee maanden detentie met aftrek van preventief werd opgelegd aan de 58-jarige Leeuwarder los-werkman Pieter V/. wegens diefstal van een damesfiets en 'inderinaa] van drie van dergelijke rijwielen in zijn woonplaats. Hij werd vrijgesproken van heling van een gestolen bromfiets. De 20-jarige fabrieksarbeider Peter van der V. uit Leeuwarden werd een straf opgelegd van vijf maanden met aftrek wegens diefstallen in zijn woonplaats van geld, rookartikelen, bandrecorder en een auto. Hij kreeg vier weken voorwaardelijk en ƒ5O boete voor het hebben van een verboden handwapen, i.e. een stiletto. De 48-jarige bar-exploitant Frederik de V. uit Leeuwarden werd veroordeeld tot drie maanden detentie voorwaardelijk en ƒ 500 boete wegens het tot twee maal toe kopen van gestolen rookartikelen.
Ook werden veroordeeld de 40-jarige metselaar Jan S. uit Harkema wegens chaufferen onder invloed tot twee weken detentie en zes maanden ontzegging met aftrek van de tijd dat hij het rijbewijs al kwijt is; de 25-jarige slager Arme van der M. uit Rijperkerk wegens hetzelfde tot twee weken detentie voorwaardelijk, drie maanden ontzegging voorwaardelijk en f 250 boete; de 28-jarige timmermansknecht Eelke K. uit Lioessens wegens hetzelfde tot twee weken detentie voorwaardelijk, ƒ 750 boete en zes maanden ontzegging; de 23-jarige timmerman Sake de B. uit Wolvega wegens het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid tot ƒ 150 boete met vrijspraak van het primair tenlaste gelegde chaufferen onder invloed; de 24-jarige chauffeur Siemon R. uit Hommerts wegens chauferen onder invloed tot twee weken detentie en drie maanden ontzegging voorwaardelijk, wegens het rijden met een auto waarvan een band te glad was en diverse chassisonderdelen waren doorgeroest en vergaan tot ƒ 250 boete; de 29-jarige heier Evert L. uit Terhorne wegens chaufferen onder invloed tot een maand detentie voorwaardelijk en zes maanden ontzegging; de 28-jarige voeger Hilbert de H. uit Heerenveen wegens hetzelfde tot twee weken detentie en zes maanden ontzegging met aftrek van de tijd dat hij het rijbewijs al mist; de 26-jarige loonwerker Bernardus S. H. uit De Knipe wegens hetzelfde tot twee weken detentie en zes maanden ontzegging voorwaardelijk; de 36-jarige onderaannemer Sjoerd de V. uit Eestrum wegens hetzelfde, tweemaal gebeurd, tot drie weken detentie en zes maanden ontzegging waarvan drie maanden voorwaardelijk met aftrek; de 59-jarige bouwvakker Imke K. uit Heerenveen wegens chaufferen onder invloed tot twee weken detentie voorwaardelijk en zes maanden ontzegging met aftrek; de 60-jarige veerhuishouder Auke B. uit Sneek wegens hetzelfde tot twee weken detentie voorwaardelijk en zes maanden ontzegging met aftrek.
Voetgangers op twee zebra's aangereden drie licht gewonden
LEEUWARDEN — Op zebrapaden in Leeuwarden zijn gisteravond drie mensen gewond geraakt. Om kwart voor acht werd op de oversteekplaats op het Zuiderplein bij Us Mem het echtpaar Spijkstra-Haarsma uit Grouw aangereden door de auto van de 44-jarige vertegenwoordiger R. H. M- uit Assen. De 66-jarige heer T. Spijkstra kreeg een scheur in zijn rechter onderbeen, zijn echtgenote (62) liep een gebroken neusbeen op. Beiden werden zij per ambulance naar het Bonifatius Hospitaal gebracht.
Op de zebra ten noorden van de Leeuwerikstraat in de Mr. P. J. Troelstraweg werd om half zeven mevrouw A. R. van der M. uit Wons aangereden. Zij kreeg geen voorrang van de 57-jarige Leeuwarder filiaalhoudster E. «• Met een hersenschudding en een Pijnlijk been werd zij per ambulance naar het Bonifatius Hospitaal vervoerd. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding zich te melden op net bureau.
Uitgelokt?
Wie de berekeningen van Libbe volgde haalde wel een vrij uurtje tevoorschijn en ook verdachte's raadsman, mr. Jansen, deed dat. Hij gewaagde er zelfs van, dat het leek of er werd gewerkt met een zomer- en een wintertijd die tenslotte wel weer uit kwamen op elf uur, het tijdstip dat Stoelwinder huiswaarts toog. De verdediger bepleitte in eerste instantie vrijspraak. Mocht de rechtbank het daarmee niet eens zijn dan zou hij er op willen wijzen, dat de heer Stoelwinder de zaak min of meer had uitgelokt door zo opvallend met groot geld te zwaaien. Die conclusie deed de president, mr. Holtz, zeer verwonderd vragen of de raadsman dat nou werkelijk meende. Mr. Jansen zei over de onvindbaar gebleven figuur van Hannes, dat die best kan bestaan maar waarschijnlijk een poosje uit de buurt is gegaan toen hij hoorde van de deining rond de portefeuille van Stoelwinder. In zijn laatste woord betoogde de verdachte, dat hij, al zou hij weten waar dat gokhuis was hij het toch niet zou zeggen omdat hij in de gevangenis van Scheveningen, waar hij thans verblijft, een vooraanstaande persoon uit de onderwereld op bezoek had gekregen, die hem had beloofd, dat hij over geld niet hoefde in te zitten als hij maar vooral niet zei waar dat bewuste speelcentrum te vinden is.
Over de naam van die bezoeker deed De J. ook geen mond open. Hij besloot zijn verklaring met: „Ik ben onschuldig". De rechtbank zal over acht dagen uitspraak doen.
LEEUWARDER COURANT. Gehuwden gevraagd 100 jaar geleden
Uit de advertentiekolommen van de -Leeuwarder Courant" van vrijdag 20 tebruari 1874. Tegen Mei a.s. --—___________ verlangd, een Een Paar GEHUWDE LIEDEN (liefst *—^^^^^^ -oju!er Kinderen), de Man geschikt om ™et Paarden om te gaan en met de Boerderij bekend, de Vrouw het Boterniaken goed verstaande en wat laar meer bij behoort. Voorzien van Wede getuigschriften gelieve gegadig- ?ei zich aan te melden met franco Pneven
LEEUWARDEN — Langzamerhand begint de Grote Kerk zijn definitieve
LEEUWARDEN — Langzamerhand begint de Grote Kerk zijn definitieve vorm te krijgen. Gisteren is men begonnen met het ophijsen van de raamkozijnen, die in de kerk moesten worden geplaatst. Voor dit karwei werd een grote PAX-kraan ingeschakeld.
Kostbare spullen uit LTS aan Trooststraat bij inbraak gestolen
LEEUWARDEN — Uit de chr. LTS aan de Cornelis Trooststraat is tussen dinsdagavond tien uur en gistermorgen acht uur voor ruim f 2800 aan goederen gestolen. De daders die via een uitzetraam de school binnenkwamen, ontvreemdden twee bandrecorders, een versterker, een microfoon en een microfoonstandaard, een groot bedrag aan postzegels, twee dozen sigaren, vijf pakjes sigaretten en vier schooltassen met in elk voor ongeveer f 75 aan boeken.
gehoord & gezien telefoon 05100 41111
Het Israël Trio, bestaande uit Daniel Höxter (piano), Menahem Breuer (viool) en Zvi Harell (cello), dat Europese tournee maakt, zal ook in Friesland concerteren: dinsdag 12 maart, 8 uur in Princessehof voor de Vereniging Nederland-Israël. Programma bestaat uit werken van Mendelssohn, Brahms en Ravel.
Net als bij Kamerverkiezingen in 1972 zullen er op 27 maart bij de Statenverkiezingen weer zes stembureaus zodanig worden ingericht, dat zij gemakkelijk toegankelijk zijn voor invaliden. Het zijn de stembureaus in de Open Hof, Goudenregenstraat. de Johan Willem Frisoschool (Carel Fabritiusstraat), kleuterschool De Houtduif (Telemannstraat), bejaardencentrum Greunshiem, Aldlanstate en stadhuis (hoofdingang). Wie van een van deze bureaus gebruik wil maken, kan kiezerslegitimatiekaart aanvragen in briefje-met-reden aan adres Gouverneursplein 35 of telefonisch nummer 40222, toestel 243.
Woensdag 27 februari wordt er een (wat late) carnavalsoptocht voor kinderen van vier tot twaalf gehouden door de wijk Schieringen. Start twee uur, na afloop film. Wegens grote deelname twee groepen: de tweede krijgt eerst film en houdt dan optocht.
Om duidelijk te maken wat Lager Economisch en Administratief Onderwijs inhoudt worden er voorlichtingsdagen met tentoonstelling gehouden in Juliana van Stolbergschool, Robert Kochstraat 2 (naast de Marnixschool). Op vrijdag 1 maart van 19 tot 21 uur en op zaterdag 2 maart van 10 tot 12 uur.
Ook op 1 en 2 maart expositie over leao op gemeentelijke leao-school aan Oostersingel- Eerste dag van vijf tot tien, tweede van negen tot twaalf uur geopend. Behalve tentoonstelling bekijken kan men blik werpen in praktijklokalen, waar leerlingen daadwerkelijk aan de slag gaan.
Vijfhonderd alleenstaanden hebben elkaar gevonden in de Friese Bond van Alleenstaanden. Met een toespraak en een geschenk als herinnering werd zaterdag in restaurant Goes het vijfhonderdste lid ingehaald
Friese Lange Afstand Lopers organiseren zaterdag wandeltocht van Leeuwarden naar de Kop van de Afsluitdijk, afstandje van veertig kilometer. Start om tien uur bij dorpshuis De Weeme in Lekkum. InschrjjfgeM f 5, bij uitlopen ontvangt men herinnering. Route gaat over Ritsumazijl, Dronrijp, Franeker, Hitzum. Achlum, Pingjum en Zurich. Man kan zich zaterdag nog opgeven in Lekkumer Dorpshuis. Voor vervoer van bagage naar eindpunt wordt gezorgd.
Het is wat moeilijk varen op het terrein van de gemeentewerf, maar aanleggen kan men er wel.
De heer H. Mellema verliet de CCF met pensioen
LEEUWARDEN — Gisteren nam de heer H. Mellema wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, afscheid van de Coöperatieve Condensfabriek „Friesland" (CCF). De heer Mellema, die werkzaam was als elektromonteur in de centrale werkplaats, was bijna 33 jaar bij de CCF in dienst.
De heer J. van der Weide, hoofd van de centrale werkplaats, bood de scheidende medewerker namens bestuur en direktie een enveloppe met inhoud aan, nadat hij in het kort een overzicht had gegeven van de levensloop van de heer Mellema. Tijdens de druk bezochte receptie voerde vervolgens de heer Aalbers, kollega van de heer Mellema, het woord. Evenals de volgende sprekers, de heren W. Hemstra namens de kollega's en J. de Vries, liet de heer Aalbers zijn woorden vergezeld gaan van cadeaux voor de heer Mellema en diens echtgenote. De heer A. Jager sprak namens de gepensioneerdensociëteit en had er het volste vertrouwen in dat deze sociëteit ertoe zal bijdragen dat de band tussen de heer Mellema en de CCF zal blijven voortbestaan.
Automobilist reed door na botsing met fietser
LEEUWARDEN — Om vier uur gistermiddag vond op de splitsing van de Schrans met de Raadhuisstraat een botsing plaats, waarbij de twaalfjarige David Houwen een pijnlijke pols opliep. De jongen kreeg, rijdend met zijn fiets op de Schrans, geen voorrang van een onbekend gebleven automobilist die uit de Raadhuisstraat kwam. De man reed door na de botsing. Deze bestuurder en getuigen van de aanrijding worden verwacht op het politiebureau.
Eerst verkeersprobleem aanpakken Stichting wil Huizum behoeden voor ondergang
LEEUWARDEN — Met alle redelijke middelen streven naar behoud, herstel en verdere ontwikkeling van het dorp Huizum. Dat is het doel, dat de pas opgerichte Stichting Behoud Dorp Huizum zich gesteld heeft. Het stichtingsbestuur, dat gaat ijveren voor het door de stad Leeuwarden opgenomen en omsloten dorp, gaat daarbij uit van de bestaande historische, stedebouwkundige en sociale structuur. Erkenning als dorp door het gemeentebestuur is één van de eisen voor het welslagen van het werk van de jonge stichting. Een stijgende ongerustheid onder de slinkende bevolking over de toekomst van het dorp Huizum was de aanleiding tot het bundelen van de krachten in een stichting. De Huizumerlaan, het Dorp en de Tijnjedijk, die in eikaars verlengde gebruikt worden als ontsluitingsweg van het Leeuwarder centrum, baarden de omwonenden al jarenlang zorgen.
Toen in 1972 besloten werd, de Borniastraat door te trekken met een aansluiting op het kruispunt Drachtsterweg-Tijnjedijk, steeg die ongerustheid met sprongen. Een drukke verkeersweg hetgeen de doodsteek voor de identiteit van Huizum zou betekenen. De stichting stelt dan ook als voorwaarde voor het slagen van het Behoud Huizumplan, dat de Borniastraat niet wordt verlengd ten koste van het dorp. Een andere taak van de stichting zal liggen in het helpen oplossen van het totale verkeersprobleem, dat een hoogtepunt vindt bij de smalle brug over de Wirdumervaart. Verder willen de actievoerders het bestaande gebied inventariseren en rehabiliteren, teneinde te komen tot een nieuw bestemmingsplan. De stichting ziet goede mogelijkheden voor Huizum als woondorp met een geheel ander karakter dan de bestaande en te bouwen nieuwe wijken, die een 'vlucht' uit de stad Leeuwarden naar randgemeenten tot gevolg hebben. De open ruimte, die nog in bepaalde mate rond Huizum te vinden is, zou dan passend bij het dorpskarakter bebouwd moeten worden. In elk geval dient de gemeente zich te onthouden van aankopen van panden in Huizum, omdat door dit beleid de leegstand en verkrotting zich in hoog tempo voortzetten, zo meent de stichting. Om niet louter negatieve kritiek op het gemeentelijk beleid te leveren, heeft de stichting een schetsontwerp gemaakt, dat tot steun zou kunnen zijn bij discussies over de toekomst van Huizum. In dit plan lopen de Huizumerlaan en Borniastraat beide dood op de pas aangelegde Jansoniusstraat, die naar twee kanten verlengd zou dienen te worden met onder meer een aansluiting op de Aldlansdyk richting Potmarge. Het gedeelte van de Huizumerlaan vanaf het Schooldijkje tot en met de bebouwde kant over de brug zou dan voor rijdend verkeer afgesloten dienten te worden. Om dit te bereiken moet het ontwerp-bestemmingsplan voor het Leeuwarder stadsgedeelte gewijzigd worden, en dit is dan ook het streven van de nieuwe stichting.
Autobedrijf Hago BV Alfa Romeo-dealer
LEEUWARDEN — Het autobedrijf HAGO BV wordt met ingang van 15 maart aangesteld als Alfa Romeo-dealer voor Leeuwarden en omgeving- Naast dit dealerschap blijft het autobedrijf voorlopig ook nog de service en verkoop van de Peugeot behartigen.
vanavond in leeuwarden
Tivoli 8 u. „In de klauwen van de draak" (18 j ) O Studio F 7.45 u. en 10 u. „De slang" (14 j.) O Cinema 7.30 en 9.45 u. „Louis de Funès: Samen uit samen thuis" (a.1.) <> Leeuwarder 8 u. „Jesus Christ Superstar" (a.1.) <> Pip's Galery tot 1 u. werk van Daan van der Kroef en Bé Ensing O Ananda tot 9 u. werk van Lucy Roosenstein-Radelaar <> SOS-telefoondienst: 32000 O Operaesje Fers: tel. 31313 en 31343 O Het Baken 7-10 u. Consumenteninformatie en 7-9 u. economisch huishoudelijkbeheer Harmonie 8 u. Frysk Orkest (soliste Abbie de Quant, fluit) > Nieuw Leven 8 u. jaarvergadering NCVB <0> Kurioskerk 8 u. Ando O Ruiterskwartier 7.45 u. „Gezond Leven" (spreker dr. Han Stiekema) O Nachtdienst apotheken: apotheek Sonnega, Tweebaksmarkt 28 tel. 23057.