| SAMPOEMfIAR SIGARHTEN 25 stuks F 0.10 -geven-altiid-genotr zacht en geurig.
De Indische courant
- 16-04-1941
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrecht onbekend. Het zou kunnen dat nog auteursrecht rust op (delen van) dit object.
- Krantentitel
- De Indische courant
- Datum
- 16-04-1941
- Editie
- Dag
- Uitgever
- [ s.n.]
- Plaats van uitgave
- Soerabaia
- PPN
- 044787111
- Verschijningsperiode
- 1921
- Periode gedigitaliseerd
- 1921-1942
- Verspreidingsgebied
- Nederlands-Indië / Indonesië
- Herkomst
- Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenku DP IC/41-2
- Nummer
- 177
- Jaargang
- 20
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Advertentie
Advertentie
TROUWRINGEN — .:.■■■ ; «93
SANATORIUM DOENGOES. Recreatiezaal noodig.
Ongeveer 15 kilometer Oostwaarts van Madioen, op een hoogte van pl.m. 300 meter Jn een boschrijke streek, het rustoord Doengoes. Dit volles-sanatorium, dat eerst op 2 December van het vorige jaar officieel Is geopend, bestaat uit gen gcbouwcn-compleat;—l.w. 20—at=" leenstaande woninkjes," tefWQT nóg aanwezig zijn twee gemeenschappenjge ugzaien, weifce elk aan achttien patiënten een ligplaats bieden: BSrT der zalen wordt speciaal gereserveerd voor vrouwen, terwijl In de andere enkel mannen worden ondergebracht. Het sanatorium U thans reeds tn bet beult van een radio met nog een aparte louOspeaHer, zooaat men steèas in contact kan blijven met de buitenwereld. : . ' • -.. Hetgeen nn nog aan dexe inrichting ontbreekt is een recreatiezaal, voor den bouw waarvan men nog geen gelden heeft kunnen verkrijgen. Mogelijk echter dat onder de lezers en anderen r gulle gevers/geefsters zijn, die deze zoo nuttige instelling geldelijk willen steunen, teneinde de zoo noodige. bijbouwing nog—l« kunnen verrichten. Bijdragen daartoe kunnen worden ingezonden bij onze administratie. Met het toezicht van- deze Inrichting is belast de beminnelijke zuster Kerkhof, terwijl als dlrecteur-genees- TïeenïfstTtort is aangestëld~de bekwame dr. Agoes, die bijna lederen dag geregeld de patiënten komt bezoeken. . . ." —Beide zalen zijn thans zoo goed als geheel bezet. Van de 20 alleenstaande huisjes zyn echter nog 18 leeg. Gelegen op een heuvellle-aan een eenzamen weg, waar zelfs de autobus niet langs rijdt, genieten de longpatiënten daar een zalige rust en men heeft-van—uit—de~kamertjes - een prachtig uitzicht op de golvende rijstvelden en dichtbegroeide donkergroenachüge-hergen-ln Ware het niet dat men zich hier als zieke bevindt om een rustkuur te oni dergaan, dan wel genezing te zoeken, ' dan zou men zich kunnen wanen in een idyllisch Zwitsersch dorpje te zijn, echter zonder sneeuw en Ijs. En vooral als dan de avond Is aangebroken en men de krekels hoort sjirpen,'den wind hoort ruischen door de djattlboomenLdan_eerst_kriJgtmen_het_gevoell dat zelfs In deze zoo Jachtige en- rumoerige wereld, toch" nog • een plekje bestaat, waar-men—bevrijd van het genieten ' f . ■ • i 1......,.' ....
CONVERSIE VAN CONCESSIES. Rechten Inheemsche opgezetenen.
Door den heer Soanigkoepon, lid van den Volksraad, werd de volgende vraag tot de Regeering gericht ; ■. „Volgens-een artikel—^Soal-tanah perladangan" In de ~Pewarta "Dell" vanrrApririMl.aou het InTiet voornemejrder-Regeering liggenrbij conversie van landbouwconcessles In erfpacht met de rechten der Indonesische, opgezetenen.op den, concessiegrond — de_2.g_. djaloeranrechten, pp deze wijze rekening "te houden, dat hun.ln,ruil voor bedoelde djaloerans boschperceelen en bouwvelden worden afgestaan. Betrokkenen zouden echter vreezen, dat zij dan hun tegenwoordige woonplaatsen en tuinen moeten ontruimen. Naar aanleiding van een en ander veroorlooft steller zich de vraag, op welke wijze de Regeering bij Bovenbedoelde conversie In ovpreéhstèmming met het in art. 51 I, S. voorge«chrevene-er-voor-zal-zorgénr-dat-op de rechten der Indonesische opgezetenen geen Inbreuk worde gemaakt.
SPION GEINTERNEERD. Opdracht van vijand.
De Nederlandsche vluchteling, A. B„ die onlangs te MÉJÊMBtt van boord werd gehaald door denJPXD»: ia verzekerde bewaring werd gesteld, bleek bij onderzoek een opdracht ran den Tijand te hebben ontvangen. Hij Is thans te Ngawl'geïnterneerd. Somtijds hoort men, zoo voegt het „Bat. Nblad" aan bovenstaand bericht toe, wel klachten Tan de zijde Tan Nederlandsche vluchtelingen over de moeilijkheden, welke zij ondervinden bij hef betreden van Nederlandsch-Indie. Het bovenstaande bewijst toch wel weer, dat onze autoriteiten niet toot niets de grootste voorzichtigheid in acht nemen.
F.M. TUMMERS. Plotseling verscheiden.
Op 13 April 11 is plotseling, waarschijnlijk ten gevolge Tan een hartaanval," op Noenoekan; overleden. de heer F. M. Tummers, - assistent-bedrij Jsleiderjvanjiej_bedraf.derjsr,; JL Houtaankap-MaatschappiJ „Noenoekan" aldaar. ■—■—.—*• ffy,J— -- Het stoffelijk overschot is voor de teraardebestelllng naar Tarakan overgebracht, aldus de „Jayabode". .■•'..- -Wijlen de heer Tummerstrad ongéveer 3 weken geleden bij genoemde maatschappij in dienst. Tevoren was hl] administrateur van een rubberonderneming.
POSTNIEUWS. Luchtpostcorrespondentie.
Luchtpostcorrespondentie; voor Sovjet-Rusland, ~ Estland.. Letland, Lithauen, Finland, Zweden, Zwitserland, Vattcaanstad.'SpanJe, Portugal, onbezet Frankrijk, door Rusland bezet gebied van Polen, Tunl LAlgerië, Spaansch Marokko, Rio de Oro, Senegal, de Fransene Soedan, Kaap Verülsche en Canarische eilanden en Madeira Is alleen toegelaten „Via K.N.Ï. L.M. to Manlla by P.A.A. to UJS. A. and onward air-transmission" en „By K.NJL.M., Trans-Tasman, P. A.A. to U.S.A and onward alrtransmission". Griekenland en Joegoslavië zelf- Je luchtroute en luchtrecbteii—als naar Aden. Het postvérkeer naar Bulgarije, Roemenië en Hongarije is gestaakt.
Familiebericht
—__ A.J.Kiaver.f — — Naar Aneta uit Slantar verneemt, op 45-Jartgen leeiuja overleden AtJ;-Klaver, hoofd fler Europeesche Lagere School der Schoolvereenlging te SImeloengoen. Bij de begrafenis, die te Siantar plaatshad, voerden-ass.-res.J. Hue-L. tlng, het bestuurslid der Schoolv£reeiUgUtg. de lieer J.H. lijn kamp en (lts onderwijzer de heer J. v.d. Hoek het woord, waarna ds, A. W. de Vries dankte.
N.I.A.S.
Geslaagd zijn voor het Indisch artsexamen de heer Raden SoesatlJ o Koesoemohandojo, geboren te Loemadjang en voor het Ie gedeelte BkttScM artsexamen de heer en Soedjono, All Moechtar, Marzoekl en R. Soewondo.
STADSNIEUWS. SOERABALA, 16 APRIL 1941. TEHUIS LEPREUZE KINDEREN TE GRISSEE. Een schenking van het regentschap.
Gelijk bekend,, bestaat te Grissee een Tehuis, speciaal --voor opname van lepreuze klnderen7Ttaftgezien de ondervinding heeft uitgewezen, dat kinderen over. het, algemeen veel gevoeliger.zijn voor besmetting met lepra dan ouderen. In de desa's is Immers het contact tusschen de kinderen onderling zeer groot en-daardoor-ook-het «HitacV schen lepreuze en nlet-lepreuze kinderen; Door nu dé met lepra besmette kinderen uit hun omgeving weg te halen,-wordt het aantal ambulante en niet te eoatroleeren infectiebronnen weggenomen of verminderd. Deze lepreuze kinderen worden te Grissee in het tehuis verpleegd, dat onder beheer staat van een stichting en een flinke subsidie geniet van den lande. ' Het .bestuur van de stichting mocht dezer dagen het aangename bericht vernemen, dat het regentschap Soerabaia een bedrag groot ƒ 880 beschikbaar heeft gesteld voor het verrichten van herstelllngswericza&mheden - aan- de -gehouden. Als bizonderheid vermelden" wij nog. 4at4iet-4ehuis-te~Gri6Bee -destijds werd opgericht op aandrln^n_yan_wülen_drv Soetomö. . 5
LEGIOEN VAN DEN GEEST. Oprichtingsvergadering één dag uitgesteld.
In verband met de omstandigheid, dat er Donderdagavond in de stad een en ander is, dat de aandacht van velen zal hebben, is besloten, de bijeenkomst van het Legioen van den Geest één dag uit te stellen. Deze bijeenkomst, zal dus nu worden' -gehouden Vflldag 18 April des—avonds h all n e een- ~ln de vergaderzaal van den provincialen raad_tgouyerneurekantoor). •"' 7—Zooals reeds gemeld wënCTsleder, die belang stelt in het doel van het Legioen T'i
FILMNIEUWS. Rex: „Dr. Cyclops.”
Mldden in de Zuld-Amerikaansche oerwouflen experimenteerde een beroemd bioloog, dr. ThorkelJAlbert Dekker), die van een rijken mijnelgenaar. toestemming had gekregen om een radiummtjn te exploreeren. In een proloog wordt getoond, dat dr. Thorkel, op het' punt een nieuwe wetenschappelijke ontdekking te doen, in voordenwisseling geraakte, met den münelgenaar en dezen doodde.- Dan komt het verhaal van de film, dat gebaseerd is op pure fantasie, maar nochtans boeiend is van. inhoud. Dr. Thorkel, wiens geestelijke gesteldhefcl tengevolge van de eenzaamheid in de wildernis geleden had, riep enkele bekende geleerden om hem in sdjn wetenschappelijk werk bij te staan. • Dr. Mary Mitchell (Janice Logan), BUI Stockton (Thomas Coley) en . dr. Bulflnch (Charles Halton) gaven aan den oproep gehoor, vergezeld van een ezeldrijver, Steve Baker (Vlctor Kffian) kwamen zij op dr. ThorkeU exploratie-, terrein in de wildernis, Bill Stockton, de mineraloog, hleldp dr. Thorkel aan de TdênQllc*Uè~«annsêpaitlde~molecul*lre eigenschappen. Na. aldus voortgeholpen te zijn. begon dr. Thorkel zijn gasten op onheusche wijze /, te V" bejegenen, door hen reeds den volgenden dag Weg te zenden,, teneinde zijn ontdekking voor zich te houden. Het viertal wenachte echter te blijven en zoo ontstond een conflict tusschen hen en hun gastheer. De film geeft dan te de ge-hptmTtmrtgê fli.; Tiimkel-eeirjontdekkmg■'had gedaan om levende lichamen door middel van radio-actieve kracht - tot kleine proporties terug te brengen en van dat moment af geven prachtige truc-opnamen de verhoudingen aan van levende wezens,'. die_ door _ dr. Thorkels vinding- verkleind werden, tot de -hen omringende wereld. ' De vier vrienden, die besloten hadden te blijven, werden eveneens slachtoffers van dr. Thorkels maniakale aspiraties. Door, een-,bepaaMe bewerking—verschrompelden zij tot miniatuurwezentjes, die overigens alle menschelljke oigonsphapppn bleven behouden. Boelend en spannend waren de avonturen, die deze miniatuurtjes in de hen omringende wereld van gigantische afmetingen beleefden. Eén hunner kwam op het denkbeeld dr. Thorkel onschadelijk te maken door hem al zijn brillen te ontstelen. Een brilleglas Weef echter heel-en zoo werd dr. Thorkel in den strijd tusschen hem en de> miniatuurwezens, vergeleken met den mythologischen éénoogigen Cycloop, knecht van Vulcanns. • _Wy zullen_ de_avonturen van de jni-. nlatuurmenschjes bij hun strijd tegen den maniak dr.Thorkel niet op den voet volgen. Deze vond rijn einde bij een achtervolging van drie der overlevenden in een diepen mijnschacht. Dr. Mary Mitchell, 8111 Stockton 'en Steve Baker, die na een biologische proces . hun normale gestalte herkregen, keerden na*maanden in de wildernis te hebben doorgebracht in de beschaafde wereld terug'waar niemand hun verhalen geloofde. ■—'f———-^-•--—-—- r In een filmjournaal is het bezoek opgenomen, dat H. K. H. Prisses Juliana gebracht heeft aan de Vereenlgde Staten.
City: „The Lone Wolf meets a lady.”
Warren Wllllam speelt als gewoonlijk zijn. cambrloleur_alti nemend. HU is er geknipt voor. 'Zijn aristocratisch optreden in gezelschap, zijn innemende manieren bezorgen hem de sympathie van het publiek en de vereering van mooie meisjes en knappe vrouwen. .. . —Alx-tejenspeelster beeft~ hlTIn ~ deze film de bekoorlijke Jean Muir, dlè als Joan Bradley, het meisje dat voor haar brood moet werken, * optreedt. Maar Joan heeft het geluk met een mllbonalr verloofd te raken: Bob Pennlon, die haar een diamanten halssnoer geeft op het feest van hnn vpHnving WfiLdiamanten, halssnoeren zijn prachtige sieraden, maar uiterst gevaarlijk In een Amerikaansche wereldstad - waar het krioelt-van-gangsters en-allerlet-ander geboefte, dat in rok en - evenlngdress zich in society kringen beweegt en dus oritstaajrdan pofc het drama. vpn »m. plotselingen moord en de verdwijning van', dé diamanten. . , In opgewonden stemming en geheel overstuur.rent Joan de straat op en botst tegen...... de Lone Wolf, op, die als .hU* het verhaal der. berooving en van den moord heeft gehoord, ridderlijk zijn diensten aanbiedt, hoewel het zeker is,- dat de politie hem van den roofmoord zal verdenken, zcoals dan ook geschiedt. ~~T—^ Maar de Lone Wolf Is ook niet van jgistereri._hij-.onderzoekt-op eigen geler diamanten...... valsch waren en dat de echte reeds eerder gestolen zijn. Enfin. hU ontdekt meer dingen, die hem geleidelijk aan op hét spoor van den dader brengen. Maar het is alles een fijn spet van vernuft, geestig en vlot gespeeld door alle filmsterren, dat'gij zelf moet gaan zien. Het verhaal houdt het publiek van het begin tot het eind geboeid en{• wie> dus een spannende detectlvefilm_wil zien. — en wie wil-dat niet ki moet vooral" naay City gaan _i_ £
ROEMER VISSCHER VEREENIGING. Algemeene jaarvergadering.
Woensdag 23 April a*. 7 u. 30 non. zal de algemeene Jaarvergadering van de Roemer Vissoher Vereenigmg gehouden worden In het gebouw van de ..Loge ~De Vriendschap" op Toendjoengan. De agenda vermeldt de volgende punten:. , : ■.—■ _1. Openlngswoordjan.de presidente; 2. Notulen algemeene Jaarvergadering 1940; 3. Jaarverslag secretaresse, pen- - en -eommlssaresse - stn*- diefonds; 4. Bestuursvericlezlng; 5. Oprichting Bouwfonds; «..Rondvraag; 7, Sluiting. . . . tl i-i ' " --'■''
LEZING OVER STADSWACHT. In het H.C.T.N.H.-gebouw.
• Öteteravond voor ongeveer 100W"***?*0**** h«* H.C.TJIH. clubgebouw aan DJagataneen leriagTovèr. dé Stadswacht. . V£» Vele belangstellenden waren in hun atadswacht-unifonn gekomen.' i%*= . Mr. Oei Jong TJtoe begon_meteen atgemeenebeschowring ojer de TTÖ*™ge SrielTdiensten.zooals de U B. D. en.het Roode Kruis. Het nut ,vande gW"** brandweerkorpsen zien veto nog nietin. Sommigen laten deze vrijwiffige cme» diensten aan anderen overen denken veTder niet na over den ernst van de zaak. Het wordt daarom ~ «jd, dat de - Chineescbe Ingezetenen afstappen van hos negatief standpunt en actief meedoen aan de verdediging van hun stad, en hun gezinnen. <" ' De Stadswacht Is een vol-müitaire m'stelling""met militaire discipline.: Vóór den inval hebben enkelen reed» er aan gedacht om zulk een instelling te organiseeren. waarWJ ;. men niet Idjkt naar kleur. ■'■-'-' "-' _ i De Ohlneezen h.U: en de Indonesiërs zita niet mll"*"' georiënteerd.' Nu krijgen z« de getegenheid om te, weten te i* en ze kunnen dan tegenjk van,nut zijn voor het vaderlandrAan'Wle andersTnoeten we de verdediging van ons kroost overf Uten?, vraagt mr. Oei Jong Tjloe. /• ; Vele verkeeren in de meening, dat destadswaebters een voße militaire verbintenis moeten teekenen. Dit Is niet juist. Wel moet men een soort .dienstcontract teekenen, omdat de leiding zeker, moet zijn van den stadswachters, als zij nöoffig zgnTWat zou van wacht terechtkomen als de leden nai een paar oefeningen wegblijiven, omdat deze bijv. te zwaar zouden worden gevonden? ■ Anderen denken, dat de stadswachters niet waard zijn, omdat „ze slechts een paar uren per week oefent". De praktijk heeft in vele landen echter anders geleerd. ' - ■:■' ■ ar?.v" '-' '\ ."-;'■
De heer Oei sprak ten sterkste tegen, dat de stadswacht voornamelijk zou dienen om de Europeesche wijken te bewaken bij eventualiteiten. _ s*£ —Btfde rondvraag "informeerde men naar pensioen, in geval een «tadswachter'bij de uitoefening van zijn plichten zou verongelukken. BU de vraag-of-bg-
eventualiteiten voor de gezinnen der stadswachters gezorgd worden, antwoordde mr. Oei, dat we moeterfvertreuwen op de leiding van onze regeering. We moeten collec/ief kunnen denken en uitgaan van, zooals spr. het uitdrukt, „one for all and all for one". De lezing werd met een op-_ wekking, zich alsnog aan te sluiten bij het korps. —; -; ~
N.I.A. U.-AFSTANDMARSCHEN. In Mei.
,De tradiUoneele afstandmarschen der NJA.U. over 15, 20, 25, 30 fan; worden gehouden op 3, 17, 24 en 31 Mei ajr. De reglement-boekjes waarin alle bizonderheden betr. deze marschen vermeld staan, zullen a. i. Don der - da g ,17 d e z e r gratis verkrijgbaar worden gesteld aan de navolgende adressen: . Toko Aurora (Toendjoengan).:'■£-— Sporthandel Crescendo (Ondomohenweg). —Zwembad -Tegatoari
SEMARANGSCHE ZEE & BRAND ASSURANTIE MIJ. Jubileum heer Coomans.
Hedenmorgen herdacht de heer F. O. Coomans, chef ter plaatse van de Bemarangsche Zee- ii Brand Assurantie Maatschappij den dag, dat hij 25 jaar geleden zijn eerste voetstappen zette In het assurantiebedrlji. . Na korten tijd te Amsterdam te hebben gewerkt, by de firma Craandijk en de assuradeuisflima Schogt ti Co, kwam de heer Coomans In 1927 voor de Semarangsche in Indlë. Gedurende de 14 jaar, die de heer Coomans,mi bllna in Tn
BRAVO STADSTUIN! ƒ 525 voor de Stadswacht.
Door de Vereenjgïng Stadstuin ~w«rd •fcetfetï UJJ den plaatselijk" militairen commandant, ten behoeve van de Stadswacht gestort een bedrag van ƒ $65.74, zijnde het netto-provenu van het optreden der Hawalïan Big Boy» op 5 en • dezer In den Stadstuin. ' . Wel een zeer fraai succes. >
PHILOSOPHISCHE CURSUS. „Het Godsbestaan.”
De derde les van den philosophlsehen cursus zal ~ ven worden m de aula van het Lyceum om 8 u. 30. Onderwerp: Het Godsbestaan.
OP DE TREEPLANK.
Oreaholf zegt >ia het, KwnbL": - JÜto onderwerp is er geen TfndhU tasscben een locomottef cn:eea Tcrgectme-nletje". ' ... ■;; ■ Dit herinnert ,»»n het fameuze ;gt, sprek tusschen Zola en stépbane MaH*rine", waaiWJ Zota, YerJtl«»röe;
DE NIEUWE C.B.Z. Pleinaanleg door gemeente.
ffIÖÈ de hedenavond te honden jvergadering var. den gemeenteraad zal om. een voorstel In «ehindellng genomen warden Inzake den aanleg .Tan een plein met biibehoorende wegen aan de voorzijde, van het gebouwcajnplex behoorende tot de nieuwe CBZ. "BlenjWLhebben om. in verband hier» medegedeeld, dat in JüÜTijTvan Landswege een aanvang zal worden gemaakt met den afbouw van de nieuwe CJ3.Z., op een wijze, welke aansluit aan een motie, die op 7 Augustus tan het vorige jaar door den gemeenteraad werd aangenomen.- ——-r-*r—-——- - ~: De voorzijde van: het gebouwencomplex bevindt zich thans In deplorabelen toestand. In den regentijd is het terrein er door "modderpoelen praetisch onbegaanbaar. In overleg met den dienst der landagebouwen is toen besloten om In dezen toestand afdoende verbetering te brengen door den aanleg van een plein; waarvan de kosten geheel voor rekening van de' gemeente zullen komen. De aanlegkosten zijn op ƒ 6500. geraamd.
DE NATUUR-HISTORISCHE. Naar de aetherische oliën-fabriek „Toekoem.”
;—Bondag 27 April fan tal de Naürurhistortscher»fd.-6oerabala, cerrexcursle maken naar de aettiertsche oliën-f abriek op. de heüteg—vaa-dea-Aa-- djnsmoro bij Wonosalam" TV tocht-gaatlangs den grooten weg Modjokerto — DJombang tot aan de suikerfabriek Modjoagoeng. Bi] deze fabriek voert een zijweg aan den linkerkant naar Wonosa- Naast het bereiden' van aêtheriacfi: oliën worat op ae onderneming ook rute£7 i ber getapt; zoovel de bereiding van eenf*-' ge dezer oliën ais de rubberberelding zullen aan de excrasisten door den heer A. H. O. Blokzeyl, den directeur-administrateur, worden getoond en nltgelegd. . Na afloop van den rondgang door de onderneming bestaat gelegenheid tot zwemmen. In de pasanggrahan zal' de hmch worden gebruikt." '•. Het gezelschap vertrekt '«morgens half reven van het Slmpangplein en is 's middags zes uur terug. De kosten bedragen ƒ 4,50 voor-Jeden^—introducé*»- betalen 60% extra. Tot uiterlijk Donderdag.24 April kan men zich voor den tocht opgeven bij secretaris, den heer C. A. Baart, Kemoeningstraat 23, tel. Z. 3052.
HET ALGEMEEN WEERBAARHEIDSFONDS.
Ontvangen nadragen van* 3 t/m 9 April 1941.- Wedono-fcotta T,w Ass.-wedono van Kapasan, Soerabala J 5.20 Realdentle-comité van Boajowsgöro ~ 11,74 Inh; bemanning &z. „Op ten Nooit" - „
STADSWACHT SOERABAIA.
Pers. Telofoonkantoor ƒ 1638 Garnizoen Soerabala » 69,— Daaafte- - ~ 51.60 J. K. Lëngkong. üjst no. 543 ~ 8.- Pera.N.V.HancWswrg.„Am- " sterdam" „ «>55 O. Hoolhoret, Soerabala •--*-*- l 50.- Hr Ms. „Pieter de Bitter1, » 36,90 83.93 Ptra.--NM-.Tnd. Haadelsb. ~= 830— • • ƒ 398,78 Saldo 'vorige opgave „ 225.121,81 % ƒ 225.520,59
Gapi-cursussen.
Men deelt ons medé, dat d« Oapl• S1^15, voor hedenavond ls vutce«Md, gehouden zal worden ln het pa.vil- JoeavandeG.N-1. te Boeboetan. „tl* _.erga<ïertngtn «a cursussen kunnen onrta, ptoaU gehouden van de «tijgende be- deze organist!».
GEESTELIJK LEVEN. PINKSTERKERK SOERABAIA. Conferentie-samenkomsten.
i-Xff™ £* ?? »*t 20 April a-s. atfin tode Wnbtericerk de TOlgende samen«wisten gehouden «orden: ï? iKS: s*?ïï!Bt,BeeUa* • *•. 80 n-01- *Mnrili n^ff!?.l^.-^.7 *?£ njÜ?: n.m. 2 ; ''- '. ' ■■"-■■ynn . «I9 April: OpwekWngïsamerftomst 7 uur nm. wtberdoop ♦ n OpwekUngsdienrt. (a.- scaeld) 7 uur nxa. ~*~*. ktr» te Tandlont-PerU «ttoouden. ■■■-.;