RECLAMES. i BONTMUTSENI ENGE! **< HE WOLLEN VESTEN MET LANGE MOI \\i;\ Eduard PELGEIR prinsestraat 35, den haag
Haagsche courant
- 01-02-1940
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrecht onbekend. Het zou kunnen dat nog auteursrecht rust op (delen van) dit object.
- Krantentitel
- Haagsche courant
- Datum
- 01-02-1940
- Editie
- Dag
- Uitgever
- A. Sijthoff jr.
- Plaats van uitgave
- 's-Gravenhage
- PPN
- 832402826
- Verschijningsperiode
- 1883-2005
- Periode gedigitaliseerd
- 1940-1944
- Verspreidingsgebied
- Regionaal/lokaal
- Herkomst
- KB NMB C 62
- Nummer
- 17482
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Advertentie
Advertentie
1 DE ELFSTEDENTS ■ & i W.NTERSPORT IN NEDERLAND ■ IJSBREKEN OP DE NIEUWE MERWEDE Ifl 8 INTERESSANT I [ BUITENLAND fl . e_e__B_e__e__ei_e_e_B»_e_e_e- Een prachtige muzikale film met o.a. de beroemde violiste ERNA RUBINSTEIN EEN DRAMA IN DE WOESTIJN Een prachtige documentaire lilm ONTWAKENDE LENTE Een vroolijke teekenfilm in kleuren CINEAC
Advertentie
Spit, rheumatiek? (^\ *eAkkervelx
Postvluchten Holland-Indië Positie der vliegtuigen op 31 Jan.
Uitreis: ..Nandoe", Alexandrië. „Oehoe". Singapore. (Deze vliegtuigen worden onderscheidenlijk 5 en 1 Februari te Batavia verwacht.) Thuisreis: „Gier", Jodhpur. (Wordt op 3 Febr. te Napels verwacht.)
NOORSCH STOOMSCHIP NA ONTPLOFFING GEZONKEN
OSLO, 1 Febr. (Reuter.) Het Noorsche stoomschip „FingaP (2137 ton) is ter hoogte van Schotland gezonken na een ontploffing in het ruim. Het schip was van Noorwegen op weg naar lerland. De geheele bemanning kon worden gered.
KONING GEORGE MOET ZIJN KAMER HOUDEN
LONDEN, 1 Februari (Reuter). Officieel wordt medegedeeld, dat koning George in verband met een lichte verkoudheid zijn kamer houdt.
VERHOOGING VAN LOONEN EN SALARISSEN IN SPANJE.
MADRID, 1 Februari. (Havas.) Daar volge: vi rklartng de kosten van levensonderhoud met 40 pro*( gen. heeft Franco gisteren medegedeeld, dat de loonen en salariss» n verhoogd moet worden. De ambtenarensalansen zijn bij decreet met 30 procent verhoogd.
COMMUNISTEN IN ROEMENIE GEARRESTEERD
BOEKAREST. 1 Februari (U.P.). De Roemeensche politie heeft 24 communisten, onder wie 16 vrouwen, gearresteerd tijdens een geheime bijeenkomst. Zij zijn in handen der militaire politie d, hoewel Roemenië goede betrekkingen wenscht te blijven onderen met Rusland, beschouwt het te-1 communisten als vijanden Maandag j.l. werden vier communisten veroordeeld tot een totale straf van 41 jaar dwangarbeid in de provincie Bessarabie
VERKLARING VAN DEN JAPANSCHEN PREMIER YONAI
TOKIO, 1 Februari (Domei). De Japansche minister-president Yonai heeft in het Hoogerhuis verklaard, dat het thans meer dan ooit noodig is de tiale politiek nauwkeurig te omlijnen en het nationale zelfbewustzijn van het volk te verhoogen. De Japansche regeering heeft reeds eerder verklaard, buiten het Europeelict te willen blijven en zich te concentreeren op de regeling van de Chineesche kwestie. Wij zullen aan deze politiek in de toekomst streng vasthouden. Het ligt in ons voornemen onze betrekkingen met andere mogendheden te regelen en ons onafhankelijk standpunt .kbaar te handhaven. Teneinde onze taak tot het vestigen van een nieuwe orde in Oost-Azie te volbrengen, moeten wij de geheele kracht van Land concentreeren en onze nationale verdediging zoeken te versterken. Teneinde onze economische kracht te l;kelen, moeten wij onze productiecapaciteit en onzen buitenlandschen handel trachten uit te breiden en ■s een doelmatige volkshuishouding en, welke geldt voor Japan, isjoekwo en China.
NIEUWE JAPANSCHE BEWAPENINGSPLANNEN.
TOKIO. 1 Februari. (U.P.) Het leger . Rijksdag een driejarenplan aangekondigd ter voltooiing van de uitrusting van het leger. De kosten zullen 1120 millioen yen bedragen. Voorts vijfjarenplan voor de bewapeningsverbetering waarvan de kosten 514 mi':-yen zijn. De vloot heeft 27.500.000 ven gevraagd voor een vijf.iarenprogramma van herbewapening der oorchepen.
JAPAN'S MILITAIRE UITGAVEN.
TOKIO. 1 Februari. (U.P.) De minister van financiën, Sakurauchi heeft aan den Rijksdag meegedeeld, dat de totale begrooting bedraagt 10 milliard 282 millioen yen, waarvan 4 milliard 460 millioen voor buitengewone militaire uitgaven als volgt verdeeld: Hel - 2 milliard 973 millioen, de vloot 737 millioen.
WEER AARDSCHOKKEN IN TURKIJE.
ANKARA, 1 Februari. (Havas.) Fr hebben zich aardschokken voorgedaan in Guchumanc en Chark Karahisar. Er zijn geen slachtoffers.
AARDSCHOK BIJ DEN OLYMPUS.
SALONIKI. 1 Februari. (Reuter ) Men vreest, dat mensohenlcvens te betre uren zijn als gevolg van een aardschok, welke zich vanochtend heeft voorgedaan in de buurt van Ekaterini aan den voet van den Olympus.
TREINBOTSING DOOR VERKEERDEN WISSELSTAND.
PARIJS. 1 Februari, iHavas ) Tengevolge van een verkeerden wissclstand is de railsauto op het traject Straatsburg-Saveme in den afgeloopen nacht tegen een goederentrein gebotst, welke op het slation Bettwiller stilstond. Er zijn .'5 dooden en 7 gewonden.
LAATSTE BERICHTEN DE VERKEERSMOEILIJKHEDEN IN HET LAND Rijkswaterstaat werkt met man en macht om de wegen berijdbaar te maken.
De Rijkswaterstaat is met man en macht bezig de Rijkswegen berijdbaar te houden of te maken. Behalve met sneeuwploegen wordt gewerkt met auto's, welke zand en zout tegen de gladheid strooien. Zoudra gladheid wordt geconstateerd, wordt onmiddellijk het noodige materiaal uitgezonden. ook 's avonds en 's nachts. Het veranderlijke weer maakt echter een definitief resultaat niet mogelijk. Zooveel mogelijk extra-personeel wordt in dienst genomen, doch op verschillende plaatsen is dit moeilijk u krijgen. Op het traject Utrecht—Rotterdam zijn bijv. in totaal 30ü man werkzaam.
Het ijs in kanalen en rivieren.
Wat het ijs in de kanalen en de rin betreft, is in het Noorden des lands de toestand als gisteren. Wat Noord-Holland betreft, is het Noorder Buiten-Spaarne (van Haarlem tot Spaarndam). waar gisteren nog doorgang mogelijk was met speciaal voor de ijsvaart gebouwde schepen, geheel gesloten. In den Rotterdamschen waterweg voor Rotterdam werd heden de scheepvaart voor stoom- en motorschepen niet belemmerd. De oude Maas boven het Mallegat was alleen bevaarbaar met speciale schepen. Op het H ':- Inndseh Diep bij Moerdijk was de toestand lets verergerd en de vaart alleen mogelijk voor krachtige stoom- en pen. De veerdienst Dordrecht—Zwijn- was alleen in functie per sleepboot voor passagiers. In de Waal was het ijsbreken gevorderd tot Brakelsche veer. Het zou vandaag worden voort- Te Gorinchem was de r blank, bij Werkendam was zij voor een derde met drijfijs gevuld. In de Kil was de toestand vanochtend nog onveranderd. Verwacht werd echter, dat hij zoodanig zou verbeteren in den loop van den dag. dat de vaart weer mogelijk zou zijn.
Het s.s. „Helder” zat eenigen tijd vast.
Het scheepvaartverkeer op het Noordzeekanaal heeft tengevolge van de aanhoudende vorst met veel moeilijkheden te kampen. Het Nederlandsehe s.s. „Holder" van de K N.S.M . komende van Antwerpen en op weg naar Amsterdam, heeft vanmiddag om ongeveer een uur eenigen tijd in het ijs, even voorbij de Velserpont bij Buitenhuizen, vastgezeten. Het schip heeft zich echter zelf weer kunnen klaren, zonder assistentie van andere schepen. Er bevindt zich op het oogenblik veel ijs in het Noordzeekanaai. Wel wordt er voortdurend veel ijs weggespuid door de Zuidersluizen te Urnuiden. doch er blijft toch altijd nog zooveel in het kanaal, dat de schepen er veel hinder van ondervinden.
Te voet over de Waddenzee.
Vanmiddag om twaalf uur zijn op Schiermonnikoog aangekomen vter mannen uit Veldkamp, die om half negen uit Hornhuizen te voet over het - bc de Waddenzee waren vertrok- Het zijn de gebroeders Toxopeus en de heeren de Yircs en van der Veen.
De toestand in de dorpen rondom Amsterdam. — Gebrekkige melkvoorziening van de hoofdstad.
In eenige dorpen aan de overzijde van het IJ boven Amsterdam heerschen toestanden, welke men zoo dicht onder den rook van Amsterdam voor onmogelijk achtte. Ransdorp is vrijwel geheel geïsoleerd. De directe verbinding met Amsterdam over de Liergouw naar Schellingwoude is reeds van Maandagavond al verbroken. De ,w ligt anderhalve meter hi Enkele melkslijters vervoeren over de vaarten naast den weg hun melk per slede naar Amsterdam. Het autoverkeer wordt zooveel mogelijk over Durgerdam geieid. Gisteravond en vanochtend reden langs den eveneens zeer moeilijk begaanbaren omweg drie groote vrachtauto's, beladen met achtduizend liter melk naar rie hoofdstad. De wagens werden getrokken door vijf paarden. terwijl veertig veehouders, die dit transport begeleidden, herhaaldelijk de auto's moesten uitgraven. De tocht vorderde vele uren. Op deze wijze wordt de melkvoorziening naar Amsterdam in stand gehouden. Geneesheeren hebben de laatste dagen Ransdorp niet bezocht. De groentehandelaren zijn er evenmin geweest. Vanochtend probeerde er een het dorp te bereiken, doch hij moest onderweg zijn wagen achterlaten. In Durgerdam is de toestand iets di rp i . .tjk te bereiken is. De 1. die in de omgeving op school gaan. reeds eenige dagen thuis. T auto's staan onwrikbaar vast in d« sneeuw. Holysloot, de Noordeli - punt van Amsterdam is door geen auto' te bereiken. De hoeren brengen gezamenlijk, met behulp van paarden, hun melk naar Ransdorp. De bevolking van rie dorpen, die :r h en laten toch reed emmerd worden. wachtte vanochtend een nieuwe verrassing. Alie bewoners zaten zender water. De waterleiding werkte niet meer, vermoedelijk tengevolge van een lek in de hoofdleiding in de omgeving Nieuwcndam. In verband hiermede werd de hoofdstedelijke brandweer ver- | >Tdam een polderspuit te j stationneeren.
Het treinverkeer.
Op het Centraal Station te Amsterdam heeft men vandaag weer alles in het werk moeten stellen om de treindiensten normaal op gang te houden. O treinenloop ondervond slechts weinig moeilijkheden. De treinen uit de richting Utrecht kwamen n kwartier vertraging binnen en ook sommige treinen uit het Noorden waren over tijd. Door den ïj.sregi n werden de rails met een ijskoek bedekt, zoodat de sporen en wissels moesten werden schoongekrabd. of met pek- ieid.
De weg den Haag—Utrecht is goed berijdbaar.
De weg van den Haag naar Utrecht is goed berijdbaar. Er is veel zand - d. De weg van Woerden langs de Linschoten is sneeuwvrij gemaakt.
DE GLADDE STRATEN Geneeskundige dienst had het druk
De geneeskundige dienst had hedenmiddag van ei • ier druk. Overal de zich val- en shppartijen vi ir onop; rukt. Er waren tal van gevallen, v. blauwe plekken ot meer of minder tige ontvellingen tn. Het aantal slachtoffers, dat met gebroken boenen of armen naar dc ziekenhuizen m rden icht, w-as gelukk - ring. - tichtig rijden om ze-li" nu I I stranden I net vaak wel even d jurde voor in bepaalde gevallen hulp km worden verleend. Op de Thomsonlaan kwam dc 50--iarige M. 1... wonende aan die laan. door de gladheid te vallen. Hij brak zijn linker-on n werd door den ceneesk'.mdigen dienst naar het ziekenhuis aan den Zuidwal overgebracht.
EEN BIJZONDERE ARBITRAGE IN HET VREDESPALEIS
De arbitrale rechtbank inzake het hen rie regeering der Levantstaten onder Fransch mandaat en die van Egj pte gi n zi n gi - hil naar ai van de schorsing door laatstgenoemde van de werkzaamheid in Egypte van de NV. Radio-Orie'nt. ten I I van welke bijzondere arbitrale rechtsmacht , het internationaal van het Per- - manente Hof van Arbitrage zijne loka- i len en inrichting I hikking heeft teld, ?al Woensdag 7 dezer, 's i gons ten 10 ure 30. hare eerste pu- ; blieke zitting In bet Vredespaleis hou- : den. Voorzitter dezer rechtbank is mr W. van Lanschot, lid van de Eerste : Kamer der Staten-Generaal. Arbiters zijn de heeren A. Raestad. oud-minister ' van Buitenlandsche Zaken te Oslo en j heer C. I. Mondrup, directeur- - generaal der Posterijen en Teleg: te Kopenhagen, terwijl als agenten der partijen optreden resp. de oud-min .1 Paul Boncour. advocaat bij het gi - rechtshof te Parijs en de heer Maurice Jacquet, raad-adviseur aan het departement van Buitenlandsche Zaken te , Cairo, als raadsman bijgestaan door C'harles Ayoub Boy, advocaat-generaal bij de Egyptische administratieve rechtsmacht.
NIEUWE GEBOUWEN VAN PROEFSTATION „DELFT” GEOPEND POSTHUME HULDE AAN IR. G. D. BOERLAGE.
Gistermiddag heeft dc officieele in- ! gebruikstelling plaats gehad van dc nieuwe gebouwen van het proefstation „Delft" van dc Bataafschc Petroleum Maatschappij, gelegen aan den Broekmolenweg nabij D Bij deze gelegenheid heeft men tevens een gedenksteen geplaatst en een bronzen plaquette onthuld, beide ter herinnering aan wijlen ir. G. D. Boerlage, den grondlegger van het proefstation. In verband met de tijdsomstandigheden is deze plechtigheid in besloten kring gevierd, in aanwezigheid van directie en technici der B. P. M. en employés van het proefstation, terwijl tevens aanwezig waren mevr. de wed. Boerlage, haar kinderen en enkele familieleden en vrienden van wijlen ir. Boerlage. In de oude machinehal van 't proefstation is allereerst het woord gevoerd door ir. .1. H. C. de Brey. hoofd van de technische afdeeling der B die een overzicht gal van dc word. geschiedenis en dc ontwikkeling van bet proefstation. Aan het einde van /iin red richtte ir. de Brey /ieh tol mevrouw Boerlage en zeide, dat ter herdenking van ir. G. D. B ■ rlage den onvergetelijken medewerker en vriend, een gedenksteen zal worden geplaa'.st naast den ho . .ntoor. Alle aanwezigen begaven zich verten, waar de 5-jai gste zoon van den de gedenksteen in D 1 zich r naar L o. nam ir. J. .1. Bl rdige leider van het proefstation, het woord om bronzen pla 1 etti voorstellende ir. Bi te onthullen. In een van veel waardeering getuigende toespraak wees ir. Broeze op de - n van den overleden en vriend en bood namens rigere medewerkers deze plar -. rvaardigd ri or den beeldhouwer G. .1. van der Veen en welke geplaatst is in de hal van het nieuwe uw. De directeur der 8.P.M., de heer .anvaardde namens dc maatschappij dit geschenk. sprak mevr. Boerlage- LTzerman eenige woorden van dank hulde, welke aan de nagedachtenis van haar man was gebracht.
BEGRAFENIS A. W. T. SCHOEVERS
Onder . hcop de begraafplaats Oud Eik en Duinen hi omhulsel van den A. W. T. Sehoevers. in leven redacteur van „De Kampioen" en „De Toet.". uitgaven \an den A. N.W.8., ter ruste gelegd. ■ en van den Kr'n Nco A. N W J. A. v. ri I. ■t. h p ;-. P. F Pe.uix L.N.V S K rie .1 A N W I) Uiterwijk, chef afdeeling r-et '. N W B Binni . A.N W.8.. reserve le-'uit dr. mr. F. J. Dueh, P. C J .1 A. Rijnberk, chef afd. Doten AN W B t' Wildenburg, secr. ring. mr. Erio J. Bi AN,WB . ir Ki in Ned.-O. lüd;e. J. H. K -.. Oud-be■ Al g. Ned ■. A. . v. d. Kloot Ed. er, V, J. Krens. chef ."-.- . A.N W.8., H. W O ANWB. met teur WAN Westeroven van .1 M v ri IVijrio. lid ■ N.W.B . mr. W. J. van Verkeer:-federatie. dr N V C. van W:ik. directeur Gemeente!, ke Vakcursussen voor ■ st, mr Herinnetszaken ter Gcv. d. Stadt. chef afd. Wee \ N.W.8., H. Veder. J H. C den A N W B. r, ir. W. Verwey. JA- d.-notaris, leluitenant b. < Schölvinck, • en ,1 C SI mens de Rotogravure Mij., en tal v;in anderen. Met rii ■ kwamen in den stoet mede rie heeren mr. H. P. J. Bloei ester \ an Arnhem A N.W.B . 11. J. van Balen, directeur A N W 8., H. J Peppink. hoofdredacteur kampioen en mr. A. Rorendahl Huurid. adviseui A N w.B. In dc aula. waar de kist bedolven hat van bloemen stond opgebaard, bracht de organist, de C. D. Littooy. „Letzter Frühling" van Grieg en Largo van Handel ten gehoore. waarna mr. Bloemer?, burgemeester van Arnhem en voorzitter van den A.N.W.8., naar voren trad om uiting te geven aan de gevoelens van deernis bij dit even onverwacht ais tragisch einde. Liefst zouden wij op deze plaats geheel het zwijgen ons hebben opgelegd, doch wij willen gaarne een kort woord over den ontslapene zeggen in de hoop. dat de nabestaanden daarin wellicht later nog eenige troost zullen mogen vinden. Hoezeer de samenwerking met Sehoevers gewaardeerd werd, blijkt ' ng o] : S'echts zeer kort. maar een zestal jaren. heeft Sehoevers aan den A.N.W.B. gearbeid, maar deze arbeid hiedde met toewijding, geestdrift, voortreffelijk en bovenal accuraat.
l) p li n wij alli n ■ art r w» tullen O! • groote dank: Namens de vele vrienden h in Ned. 0.-Ii die Schoevers zich in zijn ir. W. Verwi gewezen op zijn intellect en werkden van hem om zijn gulden hart i nmer vergt ten. N.idat nog tal vrienden een kort afscheid--.', oord had gesproken, tl de vader van den overledene het woord gevot rd. In di zoo droeve d - ken wij naar iets A-at ons schragen kan dit leed te dragen. Hierna ging spr. de jeugd van zijn zoon na. ri;. het I Zijn liefde voor de journalistiek bracht V m • stuj doeren \ het diploma '- a verwoiide kan.- van zijn leven. I :de Kampioen, h ■d voor mensch en dier. Vervolgi - snr. op het hu lijksgeluk, dal on mocht smaken. Wij allen vinden steun in de overweldigende belai . cli■/< r dagen en hedet woorden op deze | r van den A N.W.8., den heer Bloemer . die in weerwil van zijn drukke ambtelijke b< gen van zijn h achl iden. die ons eenigen balsem ■ Ondel an den Treurmarsen uit de öde Symphonie van Beethoven werd de kist naar de groeve gedra.
DIRECTEUR EERSTE AMBACHTSSCHOOL GAAT HEEN.
De heer A van der Veei directeur van de E N zon vraagd.
Boternoteering.
De commis t Nederd op 82 cc randerd).
OFFICIEELE BERICHTEN uit de Staatscourant
Bij r ch- Lutherseh predikant te Dcvi ■ d Ipred. voer di • in oorlog ■ ' is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau, K. J. Zomer, wonende • di- I gen : is toegekend de aan de orde van ■ . rr, aan H. van I tuinbaas in dienst van mr. dr. ,T. Luden, ■ Oranje-Nassau P. Thijssen. ontval der directe belastingen te En. - Oranje-Nassau vi le. in zilver, aan J. H. Jeurlink, tuinbaas in dienst van de [ 5 ,ndberg en I.eir thate, ge- I ' is ben ■ ; commii den P.T.T.-dienst F. M. Govar-rt. thans adjunct -oomm;. is benoemd tot referendaris der P.T.T. H. Bekker, thans referendaris _d< klas is aan den referendaris der P.T.T. .! P, A. Kati r np zijn v> - nd ;
KUNST EN LETTEREN GERARD VAN HULSEN 80 JAAR
,ver Gerard Hendrik lp perverschijning van de oude van de . schreef o.m. Zv ■ ' 919); Ongebleven, wiens be iq nee volko. teren rk hu hert: nd en pt - of met zuivercritiek aa jde.
VEREENIGINGEN KAPPERSBOND „NEDERLAND”.
Dinsd iq vierde de K ■ derland" _ijn twee in het gebouw „De Vereeniging", alhier In erde de -, er J. v d Bui.:. wat de vereeniging voi r l ! edei de daarb lijkhcid aan voor rie kappe: in Nederland, zich in den bond ■ ren. Hierna sprak rie heer van Hoorn, voor■ van het feestcom ' welkom. vlot pr volede. verzorgd door de oranje-ver» eine ..Prm< Bernhard" De de heer 1 .1 de 1 voerden, getiteld ..De ' rn". Dit werd gevolgd door het „Wolgalied", cc•: nor Je' i I ■ \-.., - dc i' .' ' '■'■■■ het ba Ui der - ng. Vier d keurigen I de Egelanüe ■ i hten W
Ie ■ of Hi Iland, die verricl tl int en hi ene-kwintet bracht . ï I elantiers I ■ bal, onder leiding van det. C, K
ORKESTVEREENIGING „ONS GENOEGEN”.
leiding van de dirigente LouNe Ons egen" op Dii sdagavond 6 Fer a - een concert in het gebouw ..V--■ king verleent di»n nold Vermeer, aa beaeleid donr Lotty Po len Oi < id", eveneens on■ .- in het programma brong<
BRIEFWISSELING
Het middagspreekuur voor rechtskundig ad\ ii idag, Woer -c. 10 uur aa: A. v. d. A. Dam- en steenslag zijn j g L. J. D. — Dat is bij vele speiien verschillend. L. G. - is -een tijd bepaald. J. P. Men mag een kaart niet twee I oemen. Joh. A. P. S. — Wij hebben geen andero - '-. inden op bid/ 40
AGENDA HEDENAVOND.
Zeis Planetarium „Haagsche Courant". aar dc ma 8.1 Kon. Schouwburg. (Tel. UI ■ Dtltgentia. (Te 17.) Recital van The, van der 8 15 u. Scala. Tel 117714.) Revue- en cabaret:,d 8 u.
VRIJDAG 2 FEBRUARI
Zeiss-Planetanum „Haagsche Courant" (Tel. 1 ' - ..Eer. re ;an". . Kon. Schouwburg. Tel. 116270.) ..Num- V u. Geb. v. K. en W. Te! | het N i iratorium: JDo t Landt bestaedt" van Hutt, o. 1. v. Henk van öen Gemeentemuseum. 'Tel 5! Ultvoe'. .-- " I - t:ble. ..ir. Scala. (Tel 117714.) ..Het teeken des krui-
Bioscopen.
Van 26 Jan. tot en met 1 Febr. Amicitia-theater. 'Tel 112817 ) De wildet Di .a Durbir • I ■ i en 8.15 u. (B Apollo-theater. (Tel. U 72( ' 2.30 u.. 6.4 l u P: - Asta-theater. Tel K ' .-ch i ■ Capitol-theater. (Tel. 334040 i De twee mei Dorville Maurice E cande. (Fransch.) 2.15 u. i. i B 18 j.) Casino-theater. (Tel. 11 rand• ' met Bi b I. - B Centrum-theater. (Tel 115478 i .'t Regen u. (B ; .. Cineac. 24 u. City-theater. - - •h I2i • v en 8 15 U. (B. 18 Corso-theater. (Tel chti — . u. en 8 15 u. . B, Flora-theater. (Tel. 180205 „Dt ' Reb (B. 18 j.) Metropole-theater. „De wen en I i. en \i. (B. Oricon-theater. (Tel 11 lafia's leumce en 1. il. er. 8 15 u. (B. 18 Olympia-theater. (Tel. 330814.) ..Jongens— Dari en 8_ u. Studio-theater. (Tel. 111572.) „Hel geheim van de Witte Kamer" met Bruce Cabot ; Mack 'Eng.) 2.30 u., 7 u en 915 ii (B 18 j.) Thalia-theater. (Tel. 111675.) „Luchtduivels der marine" met George Brent. - „De aanhouder wint" met - Ei g i Eiken dag doorl. .: il u. (B. 14 j.) West-End-theater. (Tel „Juarez" met Paul Muni en Bel t. (Eng.j 2.15 u. en 8 15 u. (B. 14 j.)
BIJEENKOMSTEN, LEZINGEN, ENZ.
Vereen, v. Volkenbond en Vrede, Dieren-2 Febr ft uur. Spr9. de !~ t \ d Mandere en .1 .1 Vl rrinK ever- .Jongste co--ch.' tic tiek beteekenis van Fmid".