ADVERTENTIE ' 8.0.G. Beleggingsfonds Onroerende Goederen Dc belegging met een continue winststijging al 20 jaar lang. Uitkering in: 1949 f 40.— 1958 f 55.— 1966 f 65.— 1951 f 42.50 1961 f 57.50 1967 f 67.50 1952 f 45.— 1964 f6o.— 1968 f7o.— 1954 fso.— 1965 f 6150 waarvan steeds een deel belastingvrij. Dagelijks verkrijgbaar via elke bank of commissionair in cficcten.'
De tijd : dagblad voor Nederland
- 09-07-1969
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De tijd : dagblad voor Nederland
- Datum
- 09-07-1969
- Editie
- Dag
- Uitgever
- N.V. Drukkerij De Tijd
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 842127143
- Verschijningsperiode
- 1965-1974
- Periode gedigitaliseerd
- 1965-1974
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek C 236
- Nummer
- 40288
- Jaargang
- 125
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Advertentie
Goede verwachtingen
Van onze verslaggever
DE£sT HAAG, 9 juli — Het beleid van de «KLM blijft voor de toekomst gericht op een beheerste expansie, uitgaande van. een voortgaande sterke groei van het passagiers- en vrachtvervoer. Het bestuur vertrouwt'er in te zullen slagen ook in de, nieuwe fase van de burgerluchtvaart bevredigende resultaten te behalen.
Zowel vervoer als produktie stegen ln het afgelopen jaar met 16 pet., zodat de beladingsg'raad 56,9 pet. bleef. Het vrachtvervoer nam aanzienlijk meet toe dan dat van passagiers, maar heeft een laffere gemiddelde opbrengst; de stijging van de vervoersinkomsten bleef daardoor tot negen procent beperkt. Beide soorten vervoer vonden plaats tegen lagere tarieven. Toch hebben de resultaten (de winst steeg tol 88.7 (63,2) miljoen gulden) in hun geheel ruimschoots aan de verwachtingen voldaan. Voorgesteld wordt zoals bekend een dividend van 8 (7) pet., in bedrijf gehouden wordt ruim 67 (bijna 45) miljoen gulden.
Stijging van lonen en prijzen en daling raYt dc gemiddelde opbrengst leidt tot .verkleining van de winstmarge. Enige verhoging van de tarieven, die in een lange reeks van jaren daalden, is nu niet te vermijden.
Ondanks verhoogde efficiency zullen de gevolgen van inflatie niet blijvend door de luchtvaart kunnen worden opgevangen. Daarom is in lATA-verband besloten de tarieven met gemiddeld 5 pet te verhogen voor een periode van' twee jaar. Nog enkele aanpassingen zullen waarschijnlijk moeten volgen, maar die zullen zeker achterblijven bij de algehele prijsontwikkeling. Vliegen zal dus relatief steeds goedkoper blijven worden.
De groei van 15 pet die voor de komende jaren in de luchtvaart wordt voorzien, stelt de KLM in staat de kostenstijging op te vangen, de daling van de opbrengsten te compenseren en een redelijk rendement op het geïnvesteerde vermogen te maken.
De concurrentie in de burgerluchtvaart. die steeds hevig is geweest, kreeg de laatste jaren nieuwe impulsen door do activiteiten van niet bij de International Air Transport Association (lATA) aangesloten maatschappijen, die zich steeds actiever op het toeristenvervoer toelegden. Ook op de Nederlandse markt werd deze concurrentie, vaak met modern materieel, in toenemende mate ondervonden.
Het aantal personeelsleden nam toe met 428 tot 14.671; salarissen en sociale lasten stegen met 13 pet. tot 329 miljoen gulden of onveranderd 37 pet. van de totale bedrijfskosten. De sterke stijging noopt tot waakzaamheid cn arbeidsbesparende maatregelen. In dit verband is nieuw dc instelling van dc functie van zomer-stewardessen die de zomerdrukte helpen opvangen.
Investering iri de luchtvaart is in de komende jaren een zaak van miljarden. Tot en met 1975 zal daarvoor een bedrag in de buurt van ticee miljard gulden beschikbaar komen, aldus pre• sident'directeur dr. G. v.d. Wal. Hiervan denkt men ongeveer de helft zelf te kunnen financieren, een half miljard zal, gezien het stijgend eigen vermogen geleend kunnen worden en de rest moet in andere vormen van buitenaf komen (aandelenuitgifte, leasing enz.). Naast steeds duurdere vliegtuigen zijn miljoenen vergende investeringen vereist.
Verzekering
De laatste tu?ec jaar werd intensief overlegd tussen vele luchtvaartmaatschappijen, icaaronder KLM, om te komen tot een vorm van verzekering voor gemeenschappelijke rekening, gezien de zeer hoge vlicgtuigwaarden. Het ziet er naar uit dut circc plannen in De KLM maakte vorig jaar 2(i (21.5) miljoen gulden winst op verkochte vliegtuigen enz., deze winst zal niet ieder jaar, met name niet in het lopende, zo groot zijn. Daar staat te-j genover dal dit jaar 23 miljoen gulden winst is gemaakt op het voormalige hoofdkantoor in Den Haag, dat aan de staat is verkocht. 7970 tot uitvoering zullen komen. . Hoewel de exploitatie op zich totj verlies leidt, worden de activiteiten van de Ned. Luchtvaart Mij voortgezet.! Dit jaar wordt opnieuw een grote stijging van het aantal passagiers voorzien (vorig jaar was de toeneming ruim 39 pet. tot 94.600). • KLM Noordzee Helikopters heeft tot dusver aan de verwachtingen voldaan, het negatieve exploitatiesaldo bleef beneden het geraamde aanloopverlies. De perspectieven op langere termijn zijn niet onbevredigend. Bij Martinair was het resultaat j gunstig, ook voor '69' zijn de verwach-j tingen gunstig, verwacht wordt eenl aanzienlijke hogere omzet.
PRESIDENT-DIRECTEUR KLM: In 1980 miljoen Ité-reizigers
Van onze verslaggever
Dr. Van der Wal heeft, nu de KLM als oudste nog bestaande luchtvaartmaatschappij ter wereld, bijna haai gouden jubileum viert, zijn visie gegeven oo de toekomst van de luchtvaart in het algemeen en die van de KLM in het bijzonder. Hij voorziet voor 1980 een totaal van achthonderd miljoen tot een miljard luchtreizigers per jaar, drie- respectievelijk viermaal zoveel als het huidige wereldtotaal. In datzelfde jaar zal negenmaal zoveel vracht per vliegtuig worden verzonden als nu het geval is.
Schiphol — dal dan inmiddels maximaal zal zijn uitgebreid — moet dan rekenen op zestien tot achttien miljoen passagiers, met in het drukke seizoen dagen van honderdduizend in- en uitgaanda reizigers; vijf jaar later zal de luchthaven 'met 25 miljoen passagiers zijn topcapaciteit hebben be.eikt. Uitbreiding van het wegennet rondom Schiphol en de toegang tot het centrum van Amsterdam vragen volgens dr. Van der Wal dringend de aandacht; ook dc aansluiting van Schiphol op hot treinenncf mag niet lang meer op zich laten wachten.
Dr. VAN DER WALL reuzenvliegtuigen nodig ...
Jumbo's
De KLM zal over twee Jaar dc beschikking hebben over zes „white body'.'-vliegtuigen van het type Boeing-747 — de jumbo jet — met een capaciteit van omstreeks 350 stoelen en negentien ton aan vracht. De eerstkomende jaren moeten leren of ook de KLM behoefte zal hebben aan de reuzenvliegtuigen voor achthonderd tot duizend passagiers die tegen het eind van de jaren '70 worden verwacht.
Wel overweegt de maatschappij voor de diensten op het verre oosten de bestelling van zes machines van het type DC-10; de KLM werkt in dit luchtbus-project samen met SAS en Swissair en sinds kort ook met de Franse maatschappij UTA. Voor het Europese lijnennet zijn voorlopig geen bijzondere bestellingen nodig; wel wordt het huidige aantal van achttien DC-9's voortdurend uitgebreid. Over vier jaar verwacht dc KLM samen met de BEA dagelijks ruim twintig vluchten op Londen uit te voeren.
De maatschappij „volgt de ontwikkelingen nauwlettend" op het front van het supersone vliegen dat de reistijd praktisch tot eenderde zal kunnen terugbrengen; zij houdt er rekening mee dat supersone vliegtuigen a la de Concorde in verband met de „sonic boom" alleen op de Occaantrajecten mogen worden gebruikt.
FINANCIËN en ECONOMIE KLM is uit op een beheerste groei In 7 jaar twee miljard investeren
De Fokker F-12. van 1931 tot 1936 bij de KLM in gebruik (16 passagiers, snelheid 195 kilometer per uur) is een dwerg vergeleken bij de Boeing 747, waarvan er in 1971 zes in dienst zullen komen. Met het nieuwe toestel kunnen ruim 350 passagiers met een snelheid van bijna 1000 kilometer per uur worden vervoerd. De rompbreedte van 6,2 meter biedt aan negen passagiers op één rij nog dertig w procent meer leefruimte dan in de huidige vliegtuigen
KLM-50
Do KLM is do eerste, nog altijd actieve luchtvaartmaatschappij, die do mijlpaal van 50 jaar bereikt. Begonnen mot een handvol personeel en een paar gehuurde open vliegtuigjes groeide de KLM uit tot een wereldomspannend bedrijf van internationale vermaardheid. Op 7 oktober 191!) werd in Den Haag do oprichtingsacte. verloden. Tot administrateur van de nieuwe vennootschap werd benoemd do 30- jarigo ex-militair-vlieger Albcrt Plcsman. Gedurende meer dan 34 jaar heeft hij leiding gegeven aan de KLM, zijn levenswerk. De KLM is jong en dynamisch gebleven en bereidt zich met kracht voor op de taken van morgen, zegt het huidige bestuur.
Veel bankbiljetten in omloop gebleven
AMSTERDAM, 9 juli — Er zijn in tic afgelopen week 7iiet veel bankbiljetten teruggevloeid na ile ultimo-opvragin(/en. Uit de weekstaat van dc Ncdcrlandsche Bank per 7 juli blijkt dat niet meer dan voor ƒ92 miljoen aan bankbiljetten is teruggekomen van het in totaal opgenomen bedrag van f 569 miljoen. Hierdoor daalde de chartalc circulatie tot f 9257 miljoen, waardoor het reeordpeil maar een weck heeft aangehouden.
Van de dure voorschotten van f 950 miljoen hebben de banken f 13 miljoen kunnen «flossen, waardoor de7.e rekening is teruggebracht tot f 937 miljoen. De goud- en deviezenvoorraad geeft wederom een daling te zien. ditmaal van f 77 miljoen tot f 6043 miljoen, waarvan ongewijzigd f 6136 miijoen aan goud. De daling werd opnieuw veroorzaakt door do verplichte dollarinterventie van de Nederlandsehe Bank met een hoogste dollarkoers van f 364 3/4. Het saldo van de schatkist ginq met f!) miljoen omlaag tot flO miljoen en hel saldo van de banken bij de centrale bank met f 7 miljoen tot f 15 miljoen.
De centrale bank heelt de tegenwaarde van 200 miljoen gulden in dollars getrokken op de Federal Reserve Bank of New York om aan de grote vraag naar dollars te kunnen voldoen. Hiervoor heeft de bank voor eenzelfde bedrag schatkistpapier verkocht. In verband met een terugbetaling in guldens aan het internationale monetaire fonds heelt de staat f 5 miljoen van het fonds ontvangen. De staat heeft deze guldens aangewend voor aflossing van schatkistpapier, dat in het verleden bij de bank was ondergebracht, ter financiering van guldenstrekkingen.
De geldmarkt is nog steeds zeer krap. Gcldkringen verwachten hierin voorlopig geen verandering. ,t
De stand van het schatkistpapier was op 7. juli: schatkistpromessen 1.440,2 min. gld. (1.445,2 min. op 30 juni); schatkistbiljetten 5.069,0 min. gld. (5.109,9 min.).
HET WEER IN EUROPA
Enkele buien
DE BILT, 9 juli (KNMI) — In het algemene weerbeeld is nog maar weinig veranderd. Boven Scandinavië bevindt zich een lagedrukgebied cn bij de Azoren een hogedrukgebied. Met noordwestelijke winden tussen beide systemen stroomt ook het komende etmaal koude en onstabieie lucht naar west- en midden-Europa.
In deze lucht ontwikkelen zich regenen onweersbuien.
Intussen nadert over de oceaan heel langzaam een rug van hoge luchtdruk de Britse eilanden. Van het westen zal daarom de buiïgheid afnemen. In het oosten van het land zal nog maar weinig veranderen.
Aan zee
Van mórgen af gaat het langzaafn iets stabieler worden. Nog een kleine buienkans, maai* ook»'flinke perioden van zon en een matige zeewind. Temperatuur 16—18 graden, zeewater 16 graden. Vooruitzichten: rug van hogedruk komt via Engeland langzaam dichterbij met in de tweede helft van dc week oen geleidelijke verbetering.. Verwachting voor vrijdag: aantal uren zon: 1 tot 9 min. temp.: van ongeveer normaal tot 4 graden onder normaal ma.\. temp.: 0 tot 5 graden onder normaal kans op een droge periode van minstens 12 uur: 70 procent kans op een geheel droog etmaal: 40 procent.
Het weer In Europa
ej c
Meer dividend Emba
AMSTERDAM, 9 juli — Emba maatschappij voor beheer en ontwikkeling van industrie- en handelsondernemingen stelt over het afgelopen boekjaar, eindigend op 30 april 1969, een dividend voor van 12 pet. (vorig jaar 10 pet.).
Landingsrechten
Een soepel en snel verlopende overschakeling op nieuwe vliegtuigtypen vereist een milder luchtvaartpolitiek klimaat, aldus dr. Van der Wal. Landen die maatschappijen van elders beperkingen in hun landingsrechten opleggen, berokkenen niet alleen de passagiers maar ook feichzelf schade.
Banken in VS verhogen rente niet verder
WASHINGTON, 9 juli — Volgens de Amerikaanse ministe;- van Financiën, David M. Kennetly, schijnen de grote Amerikaanse janken bereid te zijn af te zien van een nieuwe verhoging van hun zogenaamde „prime ra te", het gunstigste rentetarief dat de Amerikaanse' banken berekenen bij goede risico's en krediet aan grote industriële en andere cliënten. In plaats van dit tarief te verhogen zullen de banken hun kredietverlening verder beperken.
Na een bespreking met 24 grote Amerikaanse bankiers zei Kcnnedy dat er op de bijeenkomst, die gisteren achter gesloten deuren werd gehouden, niet was gesproken over het weer ongedaan maken van de jongste verhoging van het rentetarief van de banken tot het. recordpeil van 8,5 procent. De minister noemde de wijze waarop de banken in de huidige situatie van krapte op de geldmarkt krediet hebben toegewezen „bemoedigend".
Kleine winst voor Duiker verwacht
RIJSWIJK, 9 juli — Duiker Apparaten fabriek .verwacht over liet lopende boekjaar een bescheiden reinst. Er may echter nou niet gerekend worden op een hervatting van de dividendbetaliiifj. Üe betere resultaten zijn te danken aan het afschrijven van de aanloopverliezen van de verkooporganisatie in Emmerik in Duitsland, de ruime voorziening voor debiteuren en onder mee? dc (loede winstverwachtingen van de order van de Canadese Northrop vliegtuigfabrieken.
In 1960 kon het bedrijf beginnen met een schone lei. Het jaar daarvoor kostte de onderbezetting nog rond f 300.000 en moest een verlies van circa f 150.000 worden geïncasseerd op een Westduitse order. Deze was wel goed gecalculeerd, maar door onvoorziene omstandigheden vielen de montagekosten in West-Duitsland bar tegen. Zonder deze verliezen zou het bedrijf waarschijnlijk net quitte hebben gespeeld.
Het bestuur heeft goede hoop. dat meer orders zullen voortvloeien uit de Canadese order.
Weer een 8¼ pct.
AMSTERDAM. 9 juli — Op Ui juli staat tic inschrijving open'op ffi min. SU pet. 311-jarige obligaties ten laste van de Stichting Katholieke Ziekenverpleging Enschede. Koers van uitgifte is honderd pet. De storting is op 19 augustus.
Beursnotering wordt aangevraagd, zo wurdt- meegedeeld in een prospectus van de Amro-bank en de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. De aflossing geschiedt a pari in '20 gelijke jaarlijkse termijnen in 1080 l/m 1999. Vervroegde aflossing is uitsluitend toegestaan in 1980 t/m 1998. De emissie dient ter financiering van de beoogde uitbreiding en verbetering. In totaal wordt rond f3O min. geïnvesteerd. De investering per bed, op basis van 530 bedden, komt uit op f 57.000.,
Lagere winst voor A. L. van Beek
ROTTERDAM, 9 juli — De winst van de groothandel in tabak A. L. van Beek is de eerste vijf maanden van dit jaar lager geweest dan die in de overeenkomstige periode van 1968. Een en ander is het gevolg van gedaalde verkopen en sterker gestegen kosten. Dat heeft het bestuur in de jaarvergadering meegedeeld. Het nadelige verschil geeft geen reden tot, zorg. „Wij praten nog , over winst", aldus hel bestuur.
Aandeelhouders spraken lovende woorden over de in 19G8 bereikte resultaten. Ook het feit dat het bedrijf belang heeft verworven in Reneman en van der Heijden (een in Gouda gevestigde groothandel in levensmiddelen) werd positief gewaardeerd. De transactie heeft van Reek tot nu toe overigens weinig geluk gebracht, want het bedrijf werd ongeveer een maand geleden gedeeltelijk door brand verwoest. Op hot ogenblik is er al vervangende ruimte ingericht. Over twee weken kan de normale omzet weer worden bereikt. Na de brand heeft Reneman slechts een omzet van 60 procent kunnen behalen.
Het Rhodesische bedrijf slaagde or het vorige jaar in kosten cn afschrijvingen te dekken.
GEEN HOUVAST VOOR BELEGGER
NEW YORK, 9 juli — liet ziet er naar uit dat ieder houvast aan de Amerikaanse belegger wordt ontnomen. In de Senaat wordt op het ogenblik het voorstel behandeld tot verlenging van de extra-inkomstenbelasting. Minister Kennedy van financiën heeft nog eens herhaald (lat er loon- en prijsmaatregelen moeten worden genomen als het voorstel van de regering niet wordt goedgekeurd. Dal de senatoren desondanks weinig haast hebben, blijkt uit de verwachting dat de stemming ]>as in september zal u-orden gehouden en dat er massa's amendementen zullen worden ingediend. Kennedy deelde verder mee dat de prijzen in de komende drie tot zes maanden zullen blijven stijgen.
De waarschuwing van Oe Thant ovei een dreigende oorlog en de verhevigde gevechten in het Midden-Oosten deden de stemming nog meer dalen.
Hielden de particuliere beleggers zich afzijdig, de institutionele beleggers waren wel actief, als verkopers. Ei werd onvoldoende tegenspel geboden, zodat de kwaliteitsfondsen tot een dollar lager noteerden. Van de 1578 verhandelde fondsen sloten er 275 hoger en 1093 lager.
De verliezen waren vooral fors bij de openbare nutsfondsen, waarvan het aanbod groot was. ..
Omzet ft .320.000 7/7 8/7 7/7 8/7 AdmtralC 17% 17', Ford M 45% 45% Atr. Red 27», 27% Kruehaul -15!» 34% Allegl» P 21', 21"» Gen Cig 23% 23% All Chem 29 28Vi i;en El 89% 87% Alcoa 71% 70% Gen Eooo 84 83% Atn Can 49% 48a Gen Mol 77-'4 77% 28 2ST" Gon HUI 27% 27% AEI r.nv 32% 32% t;en Te, yS34 ;jss|| Am Enka 2.) v 28% (Jelly 01l 67',, 66% Am Met « v 46% Glllelte 471» 47% GimOcl 42% 42% Al)l Kd(i .ld ■11') «UinlVfill 29'. 29=, Am Siiu-li 30=8 29'b Grace 31% 31% Am S.Afr 4J% — \llr, H 47 47 Amstedl 40% 40', a... r-r *r Gull 01l 40', 39% A m T-; t ri n-' HellelWt 19 19 ja -4 a*j Iloriev> !.••>% _ Anaconda 30'", 30'/* ['bh*" v' 7K'4 ïv'h A Louis G 30 23% \ ™ ' 348'' X«* Armco St 2h% 29% Int Hav 53% 52% Atl' Ref''' 11V* 1201 ">l H-rv 30% 30% Halt O«1 fifll.4 70 ',U Nuk 3fi'x 35% J BBl' ,0 Int Pap 30 37'4 UayuK CIK 13*4 13», Klein pifl 67% 65% Hcndlx 40 3')"■» Int Sllver 24% 2» Beth Sleei 32% 32 I.T.T 52. 51% Boeing 40% 39'«, lnv Mu, u ii 4 111.591 Boston Co 11.31 111.18 I Japan run 33% — Hr,./, I..VP 17% 17 ) Manv 36% 35'*, Burllngt 35% :i5 Kans Cii.v 40% 40'» Burroogl» 139 1:16% Kan* Pow 207H 20% Can Hrow 8% 8% Kenm-coi 4014 40% Can Pac 79 78»* Kl. M 58% 53 Cap Gt«w 1128 11 09 Krafl 4G% 46'/, Celanese 67»» 66% Krrigei 38% 38 Cerro 26' 25% Lanv Ch 35% 35% Cliailh O 1-fia 14% Leusco D 34% — CliaiinGi 7.7» 17.531 23 22% FIlalU,MP iir ill- Litton Ina 46 45% Chase M 51 * 51 , Lockheed 26% 26% Chase Sei 12.63 12.57 Lonestai 22% 22% Ch,». Pfitv 8.11 > — Mail End 28%' 27», Chem. FndJO 14 I 19.9 1 Martin M 21% 21% Ch Ohio 64 62% May Dep 35', 34% Chic Milu 34 33 ;{1I.j 31 ii Chrysler 45 44% Merek&Co 96 94% Colgaté 494 S11 «04% 102% t-olgale 4J 40% 01, 62,. gQ,, Col Equil 5.45 I 5.36 1 Mons. Ch 46% 46 Col Growi 7.4 17.26 1 Motoioi» 120% — Col. Vent. 7.92 1 7.79 1 Vat Hisc 52», 52% Colt Ind 47% 46% Nat Can 67% 68' j, 1 'iiluniii (, 27-., 27', Nat. Cash 133% 131%. Cominto 34% 34 ~i Di> 18 17% Comm.Ert 43% 42% ,il G\py 30% 29% Cuns Ed 32% 32% Nat. Steel 50 49% Cont Can 67% 67% Y fentr 57 57% Cont Mot 171.. 13% Norf We*l 91% 91% Cont 01l 35% 353* V A Avidi 30% 30% Cont rol D 1?.2% — NA Phllli 46% 453,, Corn Pio. 36% .15% Vorth Pac 47', 47• 2 Curt VVr 20% 20 <,ct,|rt Pp" 36% l
(0.970.000) Shares. 7/7 3/7 7n 8/7 liep. Sten 41 40% l'exas Inst 123% 121% Revlon «j% — rcxas HUI 52!» — Heyn lot. 38% 38% Transam 29 28 R Dwtch 444; 51% Unilever 30 29%' Sanla 28', 23% LJn Carl) 4llj 4j3i( Seal» li 69% 68% Un Elec 20% 20% Seciiritv fc 4.27 1 4.21 1 Shell 65% 64 % Un Ace f 8.54 1 8.42 1 SouII) Col 27 27 ,> Un Pac R 44 South Pac 36% 35% Uniroval 25% 25% Soulf« H.
Nederlandse fondsen
(Opgave firma Hentz & Co.) NEW YOHK. 8 juli — Kon. Olie 49-% (49%-%). Unilever 29% (30). Philips 17%- 18% (18%-%). KLM 58 (58%). Hoogovens 145 b (145 b). Op basis van de laatste koers van de dollar ad ƒ 3.64% (ƒ 3.G4U) komt bovenstaande notering voor Kon. Olie overeen met een Amsterdamse koers van / 178.70- 179.60 (180.50-1.90), voor Unilever van ƒ 107.60 (109.40), voor Philips van ƒ 65.20- 66.60 (66.10-7.50), voor KLM van ƒ 211.60 (213.R0) en voor Hoogovens van 528(1 (512,'. I.
Dow Jones
2/7 3/7 7/7 8/7 IndiiftrUl» 83069 856.12 883.21 870.35 Sporen 212 65 212.30 211.57 210.08 Bond» 7260 72.C2 72.67 72.64 Utllltie* 122.9 b 123.79 122 67 121.74
Standard and Poor
2/7 3/7 7/7 8/7 Indtistrlal» 108 51 103.30 108.65 107.C6 Sporen 45.05 45.08 44.87 44.41 utllltie» 62 59 62.73 62.46 61.90 Samen* gein 98 94 99 61 99 03 97.63
Beurs Montreal
~-n S/8 * 1/7 8/3 Can. Fund 53.38 J12.4ü I Vlass Ter* l»Jj, 183* ''«n» B-lt 23» i 23' L Nat Res* F 9.67 110 02 I Dom Tar 14", 13» i ShellCan. 27>ib 27'ib Husky Olt 19 18'. ShHKVinW 12*; 12>> tnd. U S.F 11 22 11.22 Steeprock 6 ».5Ó Inl. Nat.G lS«i 13',«