riet ïanasKampioensenap Kan amaidia met nog drie wedstrijden te spelen nauwelijks meer ontgaan. De Limburgers verdienen het ook. want ze spelen het beste handbal van Nederland. Stuk voor stuk hebben de spelers klasse en door een. voor Nederland hoogstaande conditie, worden alle mogelijkheden uitgebuit. Flitsende snelle combinaties, veel dreiging in de aanval door schijnbewegingen en sprongsehoten en enorm snel vanuit de verdediging in de aanval. Dat laatste speelde Niloc nogal eens parten. Te vaak blijven haar spelers voor. Eddie Hiensch (die overigens een fantastische wedstrijd speelde), bleef te vaak voor. de verdediging van Niloc sloot te vaak te laat. Bij Sittardia klopte het allemaal beter. Snel waren de spelers terug en keihard werd er verdedigd. Alleen de keeper. Ger Norbart. een van de beste van Nederland, bleef ver beneden zijn kunnen. Bij lange schoten tastte hij meedere malen mis. Uit tactische overwegingen kreeg I Kees Keijzer van Niloc een consequen-. te mandekking van Peter Muyres. Coach Jansen van Sittardia: ..Op die manier wilden we proberen Niloc uit: rijn spel te halen. Dat lukte niet helemaal, want hij heeft nog een paar: doelpunten gemaakt." De wedstrijd stond speltechnisch j niet op een hoog peil. Maar dat weigecompenseerd door felheid, enthou siasme — vooral van Niloc-kant — e spanning. Het doelpuntenverloop gin in de orde van „Jij een en dan ik wee een". Voortdurend lagen de beid ploegen dicht bij elkaar. In die zin da Niloc de hele wedstrijd een of twe punten achterstond of gelijk. Bij ru? was het 7—9 en dat liep op tot minuten voor het einde: 1."?—13. Daarna stortte Niloc in. Geestelij! noch lichamelijk konden de Amster dammers zich over het veertiend doelpunt van Sittardia heenzetten. Ni loc klapte dicht, na een heroïsch strijd tegen een eenheid, want dat wa Sittardia.
De tijd : dagblad voor Nederland
- 02-02-1970
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De tijd : dagblad voor Nederland
- Datum
- 02-02-1970
- Editie
- Dag
- Uitgever
- N.V. Drukkerij De Tijd
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 842127143
- Verschijningsperiode
- 1965-1974
- Periode gedigitaliseerd
- 1965-1974
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek C 236
- Nummer
- 40463
- Jaargang
- 125
- Toegevoegd in Delpher
- 18-11-2014
handbal
Beslissing
c De eerste beslissing in de competitie is gevallen. Operatie'ss is ondanks de nederlagen van AIIC'3I tegen Swift Arnhem (11—8) en van Olympia Hengelo tegen Vlug en Lenig, gedegradeerd. I)e Hagenaars verloren in een matige wedstrijd met 13—11 van ESKA YK en namen daarmee afscheid van de hoofdklasse. Stand: Sittardia U— 20 Eska 12—12 Niloc 12—IK AHC '31 11—8 Vlug en Lenig 12—15 Olympia 11—7 Swift Arnhem 11—12 Operatie '55 12-2 ged. Do dames van Niloc hadden een gemakkelijke dag. Ze wonnen van Hygiea met 13—2. Wat de Haagse ploeg in de hoofdklasse doet, is een volstrekt raadsel. Zonder coach trekken do Hysiea-dames er op uit. ze wisselen wanneer ze moe zijn en ze schieten per speelhelft misschien tien keer. Stand dames: Niloc 12—22 Zeeburg 12—11 Swift Roerm. 11—13 Verburg 12—7 Walcheren 12—17 Quintus 11—3 Hellas 11—12 Hygiea 11—2
Veel lof Amerikaanse coach voor Van Westrenen honkbal Van onze honkbalmedewerker
AMSTERDAM. 2 febr. — De unieke kans die het verblijf van twee topmensen uit de Amerikaanse profhonkbalwereld de Nederlandse vereniging van honkbalcoaches geboden heeft, heeft* men niet ongebruikt gelaten Al Campanis. viee-president van de Los Angeles Dodgers en Dwieht „Red" Adams, pitcher-coach van dit fameuze major-league team, hebben voor een geweldig leerzaam weekend in Noordwijk aan Zee gezorgd. De vijftig a zestig Nederlandse coaches en belangstellenden hebben dan ook van alles en r.og wat voorgeschoteld gekregen. AI Campanis — zelf eens korte stop en tweede hokman van het team waarover hij nu de scepter zwaait — heeft op een duidelijke wijze vele kanten van het coachen en slaan belicht Red Adams, met een twintigjarige heuvelervaring en die nu zo'n vijf tot zes jaar pitcher-coach en scout is van de Dodgers, heeft naast een aantal interessante verhandelingen over het werpen een viertal jeugdige werpers als voorbeeld bij zijn lessen gebruikt Nol Beenders. Ben de Brouwer. .Tan-Dik Leurs en John van Westrenen. bijgestaan door de catchers Arnoud Blom. Hans Augustinus, Karei en Wim Crouwel, kregen zondag in de sporthal in Oegstgeest de kans om ook nog iets op te steken en zij kwamen al spoedig zoals dat in de regel gaat. tot de conclusie dat er vele wegen naar Rome leiden. Karei Crouwel was zelfs zo onder de indruk van de oude rot in het honkbalvak dat hij van mening was dat alle vier werpers na een paar aanwijzingen een gemeenschappelijke fout zowaar helemaal afgeleerd hadden. De grootste belangstelling ging uiteraard uit naar de verrichtingen ran de jorxje Van Westrenen die door het Leo van der Kar-fonds in de gelegenheid wordt gesteld om vier of vijf weken in de Verenigde Staten te gaan trainen. Zijn vertrek is inmiddels vastgesteld op 21 maart. Over deze talentvolle werper had Adams niets dan lof. „Die jongen heeft alles om een goeie werper te worden. Hij is la'ng en heeft een mooie beweging. Als hij in Amerika is moet hij maar eens contact met ons opnemen, dan kan hij misschien vóór de wedstrijd in het Dodger-uniform onder mijn leiding wat ballen gooien. Met een goede begeleiding zit er in de toekomst misschien zelfs een profcontract in Hij werpt uitstekend."
CONCURRENT DUINWIJCK BEDWONGEN Drop Shot bijna zeker van titel badminton Van onze badmintonmedewerker
DEN HAAG, 2 febr. — Het ziet er na (fisteren bijna definitief naar uit. dat Duinwück de nationale clubtitel badminton niet zal kunnen prolongeren. De Haarlemmers kwamen in de Haagse Sporthal Mariahoeve tegen Drop Shot niet verder dan een onbeslist en dit betekent, dat Drop Shot haar voorsprong van één punt heeft behouden. Duinwüek kan nog slechts hopen op een misstap van Drop Shot — tegen Victoria of, en deze kans is wat groter, tegen het momenteel weer met de beide broers Van Ginneken uitkomende Ragazzi. Duinwijck heeft zich furieus geweerd maar al na de eerste de beste partij werd het duidelijk, dat het weinig kans had op de volle winst. Boudewijn Ridder verloor onverwachts j van Henk Weijs: 15—11 (na 3—9)1 12—15, 15—11 (na I—6). Boudewijn j Ridder: „Ik heb de afgelopen week! met een voorhoofdholle-ontsteking tej kampen gehad. Ik ben nu nog verrei van fit. Toen ik togen Weijs zo'nj ruime voorsprong had in de derde' game. had ik sneller moeten gaan spelen en ik had hem dan weggeveegd ! Maar ik zat helemaal vast. Ik kon niet' meer lopen." Duinwijck dus verrassend j met I—o achter, maar door een — zeer! moeizame — overwinning van Piet ; Ridder was de stand weer gelijk. Viel Leunissen liet na 15—9 en 10—4 een j unieke kans ongebruikt: het weid na; 10—15 niet minder dan o—ls.0—15. De nationale kampioen Joke van Beusekom sloeg vervolgens Marjan Leusken één game helemaal zoek: 11—2. De Haarlemse had haar lesje echter geleerd en ze begon veel beter 1 te plaatsen en hierdoor bouwde ze een I voorsprong van s—lo op. „Voordat ik! het elfde punt tegen heb. is er nogj niets aan de hand," moet Joke van j Beusekom op dat moment hebben ge--; dacht, ze ging onvervaard door en' haalde zowaar de game en daarmede; het belangrijke punt inet 12—10 bin-' nen. Met de partij tussen Félice de Nooyer (de winnares van het Duinwijektoernooi en de Zuidhollandse districtskampioene vóór Joke van Beusekom) en Marja voor de boeg lag het in de lijn der verwachtingen dat Drop Shot met de riante voorsprong van 3—l aan de dubbels zou gaan beginnen. Maar een grandiose prestatie van Marja Ridder doorkruisde deze diagno-; se. Na 10—12 (na 10—5) werd het liefst I—ll.
Teleurstelling
„We winnen drie van de vier dubbels", voorspelde Boudewijn Ridder in de pauze, maar al na de eerste gemengde dubbel moest hij teleurgesteld concluderen, dat een overwinning geen haalbare kaart meer was. Joke van Beusekom en Vic Leunissen klopten Marja en Piet Ridder met 15—3 en 15—13. Marja Leusken en Boudewijn Ridder zorgden er tegen Félice de Nooyer Henk Weijs voor, dat het opnieuw gelijk werd: 4-r-15, 4—15. Door Joke van Beusekom — hiermee haar derde winstpartij binnenhalend — en Félice de Nooyer. die met twee keer 15—8 het damesdubbel wonnen, was het definitief zeker, dat Duinwijck niet met de overwinning ging slepen Het herendubbel (9—15) 15—12, 4—15) bepaalde eindstand op 4—4. En nu kan Duinwijck nog slechts hopen op een inzinking van Drop Shot... Droo Shot dus de waarschijnlijke nieuwe landskampioen, maar wie de gevaarlijke laatste plaats tenslotte gaat bezetten is nog een open vraag. Niet minder dan vier clubs komen hiervoor nog in aanmerking. Ragazzi en Victoria lijken het eerst in aanmerking te komen want beide moeten nog spelen tegen Drop Shot en Duinwijck. Giste-j ren behaalde Ragazzi een gemakkelijkej overwinning van 6—2 op Victoria,1 Duinwijck 2 won van Haarlem (5—3).: maar dat had men voornamelijk te; danken aan het feit, dat Agnes.van der Meulen niet meespeelde. Drop Shot 2 nestelde zich op een gedeelde derde; plaats door de zege van 5—3 die het; op HBC!=;7 behaalde.
Drop Shot 12—22 Duinwijck ï 12—S Duinwijck. 12—21 HBC 57 12-T Haarlem 13—13 Victoria 12—T Drop Shot 1 13—13 R.igaz/i I*—T
Niloc erkent ruiterlijk superioriteit van rivaal Succes voor Sittardia's solide eenheid Van onze handbalmedewerker
AMSTERDAM, 2 febr. — Sittardia heeft de uiterst belangrijke heren-ontmoeting tegen Niloc verdiend met 16—13 gewonnen. Een compleet handbalteam won van een ploeg met enkele uitblinkers: Niloc. Aanvoerder Peter Geerts van Niloc: „Sittardia is een homogene ploeg die beter handbalt dan wij. Dat erkennen we gewoon en daarom zijn we best blij met de tweede plaats, als we die tenminste houden."
Deze aanval van Sittardia levert een treffer op van de vallende Peter Muyeren. Kees Keyzer (2) van Niloc qrijpt net mis.
Belgen naar grote nederlaag gevoerd ijshockey Van onze ijskhockeymedewerker
AMSTERDAM 2 febr. — Het enthousiasme van dc drieduizend toeschouwers rond de nieuwe Groningse ij.-hockevpiste was zaterdagavond aan het nationale ijshockeytam in de interland tegen België welbesteed. Dc Belgen werden naar een regelmatige 9—l gespeeld. Zx-lange-afstandrijder Breure opende de score voor België door de puck langs Van de Bogaard in het Nederlandse doel te schieten (0—1). - Hierbij is het echter voor de Belgen gebleven. Nederland nam, ondanks de weinige voorbereiding op dit duel, het initiatief over en bleek vooral in conditioneel opzicht beter uit de voeten te kunnen komen dan onze Zuiderburen. Dit kwam het best tot uiting toen Nederland bij een numerieke minderheid (stand inmiddels s—l)5—1) de Belgen geen gelegenheid bood om de meerderheid uit te buiten en Nederland zelf het initiatief bleef behouden, daardoor de Belgen dwingend in hun verdedigingsvak te blijven. Het eenzijdige spelbeeld kon het enthousiasme van de toeschouwers niet temperen en elk doelpunt werd dan ook luid toegejuichd. De toeschouwers zagen de tussenstanden 4—l, 3—o en 2—o op het scorebord komen Voor de competitie in de tweede divisie was slechts één duel vastgesteld, namelijk Amstel Tijgers—RlJC. De tussenstanden waren hier: I—o. 3—C, li—L :%
Bekkerveld behoudt beste titelkans ondanks verlies Haag '68 sterkste in botsing van systemen volleybal Van onze volleybalmedewerker
DEN HAAG. 2 fcbr. — „Waarom geen Janowitz", vroeg Marijke Bruggemans zich af. „Waarom zie je Janowitz nooit meer een belangrijke wedstrijd fluiten", vroeg ook Nel Kooien. „Vorige week heeft hü ons fantastisch gefloten". En Blokkeer-speler Cor Brouwer: „Zoals Janowitz Blokkeer— CSKA floot was het fantastisch". Nel Kooien: „Janowitz is de beste in Nederland". De scheidsrechter was na het topduel bij de dames tussen Haag en Bekkerveld (3—2) een van de belangrijkste onderwerpen van gesprek. Immers de dit jaar in de eredivisie debuterende Alkmaarder Tenniglo had zowel de speelsters als de deskundigen langs de lijn weer eens verbaasd en geërgerd met een serie onbegrijpelijke beslissingen. Bondscoach Johan van der Haar sloeg soms wanhopig zijn handen voor de ogen als het al te erg werd. Bondspenningmeester Spruit was het daar blijkens enkele rake opmerkingen wel mee eens. En er was reden voor hevige kritiek. Niet op onervaren Tenniglo, ook al maakte hij twee ernstige fouten: Hij wilde het te goed doen, en hij was te gespannen. Die kritiek gold de scheidsrechtersaanstellingscommissie, die het nu al jarenlang presteert de topduels in handen te geven van weinig ervaren scheidsrechters, terwijl ze de toparbiters het bos instuurt. Janowitz is daarvan het meest sprekende slachtoffer. Te opvallend is deze bescheiden Amsterdammer op een zijspoor gezet. Sinds hij zich uit de scheidsrechterscommissie terugtrok, heeft hij geen belangrijke wedstrijd meer gefloten. Zaterdag leidde hij iri Dokkum DVC— SFC, de eerstvolgende wedstrijd die hij mag Iluiten is pas over een maand: Rapid—DVC in Maastricht, wedstrijden die het aanzien nauwelijks waard 2ijn, International-arbiter Janowitz en zijn collega's hebben al meermalen geklaagd, dat zij op deze manier geen kans krijgen een niveau te bereiken, dat zij als erkende internationals moeten waarmaken. Zonder resultaat tot nu toe. Toch was Haag—Bekkerveld een leuke wedstrijd. Het was een botsing van twee systemen", meent de coach van Haag Arie 't Hart. „Ons systeem van de hoge en harde aanval heeft in deze wedstrijd gewonnen". Toch moeten er na de wedstrijd tegen Bekkerveld bij Arie 't Hart enige vragen gerzen zün. Bijvoorbeeld, hoe het mogelijk was dat Ilaag in de eerste en tweede set een ruime voorsprong bijna uit handen gaf? In de eerste set die door het Haagse team met 15—13 werd gewonnen, stond Ilaag'6B zelfs met 11—1 voor. En hoe het kwam dat Bekkerveld de derde en vierde set zo gemakkelijk en met groot verschil kon «innen? 't Hart: „Haag heeft altijd veel moeite om de laatste punten te scoren. Als ze ruim voorstaan denken de speelsters, dat ze er zijn. Dat is een kwestie van mentaliteit. Ze hebben allemaal een enorme wedstrUdervaring; op zulke momenten vallen ze echter terug. I)ie eerste set had 15—1 moeten worden". Even vreemd was de inzinking van Haag in de derde en vierde set. Coach 't Hart: „Dat waren volkomen blackcuts. We hadden eigenlijk met 3—o moeten winnen, omdat we wisten dat Bekkerveld in die derde set alles-ofniets zou gaan spelen. We hadden ons err>p voorbereid, m.iar toch ging het helemaal niet. Haag '68 was kwalitatief beter, terwijl Bekkerveld het voornamelijk moest hebben van een enorme dosis vechtlust. Daarop hebben ze het in die derde en vierde set gered". In de beslissende set kwam Bekkerveld er echter nauwelijks meer aan te pas. Toen bleek eerst goed dat ue Heerlense ploeg nog veel routine tekort komt. Coach Spijkers: „Voor Bekkerveld is dit het tweede jaar in ón eredivisie en voor sommige meisjes pas het eerste. De druk van de eerste plaats is voor velen te groot. Tn de eerste set, bijvoorbeeld, was Bekkerveld enorm nerveus. Toen we opeens ver achterstonden, ging het weer wel, omdat we toen alles-of-niets begonnen te spelen. Dat is een hele andere instelling. Werd het dan weer kritiek, zoals bij 14—13, dan was de spanning weer te groot '.
Marijke Bruggeman van Haag "68 slaat de bal door het blok van Bekkerveld. Zij verricht daarbij een fraai stukie akrobatiek.
Verrassing
Ondanks de nederlaag heeft Bekker-! veld de beste kansen op de titel.! Spijkers: „We zijn naar Den Haag gekomen met de gedachte dat we deze wedstrijd mochten verliezen. Daarom geloof ik ook niet dat Bekkerveld een mentale terugslag zal krijgen. Bovendien hebben we nu het zwaarste deel van het programma gehad. Als we met 3—o verloren hadden, zou het er somberder uitgezien hebben. Dan zou er misschien veel eerder een terugslag volgen". Bü de heren verraste het Venlose Valuas door Blokkeer in eigen huis met 3—l te verslaan. Volgens llarry van Dreumel van Valuas moet de oorzaak van deze overwinning eerder bij Blokkeer dan bij Valuas gezocht worden. „Blokkeer heeft ons danig onderschat, omdat het de vorige wedstrijd tegen ons zonder veel moeite gewonnen had. Het speelde erg ongeconcentreerd en daardoor konden wü steeds inlopen, hoewel we zonder onze hoofdaanvallers Bot en Giclen zaten". Een tweede verrassing bij de heren was de 3—l zege die debutant DOS'SB zaterdag behaalde op het Tilburgse Tornado. Twee weken geleden stond de Bossche ploeg nog op de laatste plaats. Vorige week echter won DOS van DTS en met deze overwinning op Tonado erbij zien de kansen om zich te handhaven er voor de Bossenaren heel wat beter uit. Even opmerkelijk als de opleving van DOS '58 is de come-back van het Rotterdamse Libanon dat van de voorlaatste plaats door vier achtereenvolgende overwinningen opklom naar de vijfde plaats. Zaterdag versloegen de Rotterdammers HML/CLV met 3—l. Standen heren: AMVJ 14—28, Orawi 13—24, Blokkeer 14—18, Valuas 14»—18, Libanon 15—14, Tornado 14—12, SFC 14—12, DTS 14—10, HML/ CLV 14—10, DOS'SB 14—8, Cito 13—6, Hevok 15—6. Dames: Bekkerveld 14—26, Haag'6B 14—24, Vredestein 14—22, SFC 14—18, DVC 14—14, AMVJ, Rotterdam 14—14, Karanoi 14—12, Boemerang 14—10, Rapid 14—10. Valbovol 14—8, leala 14—6, Armada 14—2.
Nederlands damesteam verslaat Polen
HEERLEN, 2 febr. — Een schor geschreeuwde maar dolgelukkige coach Jan Burgert omhelsde zijn dames na afloop van de interlandwedstrijd tegen Polen. Nederland had een zeer sensationele overwinning op Polen bereikt: 45—33. In Heerlen zagen slechts 150 toeschouwers een op revanche gebrand Nederlands team. Coach Burgert had als verrassingseffect de zone-verdediging gekozen. Deze tactiek overblufte de Poolse dames inderdaad volkomen. De wanhopig aangevraagde time outs van de Poolse coach Pstrokowski mochten niet baten. Zijn dames werden in de eerste helft gewoon overspeeld (27—16). Vooral door veel en goed werk van Els v. d. Hevden. Na de hervatting werd het spel dat toch al niet al te vriendelijk was. nog harder. Halverwege de tweede helft kon Polen iets inlopen voornamelijk door afstandsschoten van Mislvlaska en Marcimack. Burgert zette toen Carla de Liefde in. Zij gaf het Nederlandse team opnieuw kracht. Els Groot was met elf punten de produktiefste Nederlandse.
Groot verschil
Tot dat moment had Blue Stars zich ondanks het ontbreken van lengte dus succesvol verdedigd. Jan Driehuis had zijn team in een kleine zone opgesteld terwille van de verdedigingsrebound. Dat lukte ook in de eerste fase zo goed dat Driehuis deze verdegingswijze de gehele wedstrijd volhield. „Ik was toch al van plan Zi>ne te spelen," stelde hij vast. „Ik had wel op winst gerekend maar niet op zo'n groot verschiL Punch heeft zijn eigen graf gegraven. De Haan en Tideman brengen een enorm tempo in het aanvalsspel. De rest moet dan wel mee. En die ouwe jongens houden dat niet vol " Rotterdam-Zuid werd via winst met ■81—74 over SVE nu ook één van de belangrijkste titelkandidaten. Want de ploeg die naast Blue Stars als eerste werd genoemd voor het kampioenschap. Flamingo's, bewees tegen Bona Stars nadrukkelijk toch wel ernstig uit vorm te zijn. Flamingo's stond de gehele wedstrijd achter en verloor met 75—63.
SVE SPRINGT UIT DE BAND Groot geweld van Scylla tafeltennis Van onze tafeltennismedewerker
AMSTERDAM, 2 fcbr. — Een weck voor Scylla—DeltaLloyd, het kapitale treffen in de ereklasse tafeltennis, heeft de Leidse 'club een uitstekende „generale" gehad. AMVJ werd met B—2 verslagen. De enige Amsterdammer, die zich enigszins kon staande houden was de momenteel zo in het nieuws staande Mauri Colthof. HU won gemakkelijk ' van Gerard Bakker (8—21, 11—21) en Ed van den Berg (23—21, 5—21, 12—21). Ook Bert van der Helm kwam tegen hem In grote moeilijkheden, maar met 21—18 in de derde game trok hij toch aan het langste eind. Scylla II behaalde de eerste overwinning doordat Anton-Will van Zoelen de vorige week afgebroken tiende partij tegen AMVJ'er Wim van den Berg in winst omzette. Hierdoor was de eindstand 6—4. Een stuk minder ging het tegen Steeds Hoger/TSB dat in eigen zaal met B—28—2 zegevierde. Peter van Schie won van Piet Luteyn en Van Zoelen —sinds kort lid van Tigermans selectieploeg — verraste met een overwinning op Peter Joëls. DeltaLloyd en Hunter '25 speelden niet in verband met wedstrijden in Tsjechoslovakije en Oostenrijk. In de degradatie-afdeling heeft Maasbree zich opnieuw superieur getoond: met niet minder dan 10—0 werd het povere Wibats weggevaagd. Belcrum verraste met een overwinning op Hunter '25 11, dat ongeslagen aan deze wedstrijd begon. Door drie zeges van Cees Mertens, twee van Leo Zandvliet en een winstpartij van Frans Joossen en een overwinning in het dubbelspel werd het 7—3. Henny Habes (twee) en Ab Klooster sloegen de Amsterdamse punten bij elkaar. Ook Irene—SVE eindigde niet „normaal". SVE — de laatste weken zo zwak op dreef — behaalde een overwinning van 7—3. Peter van Ham was de grote man in deze ontmoeting. Hij bleef tegen Jan van Unen, Huib Wyenberg en Frits Schuurkens zonder verlies. Het dubbelspel, Bert Swart (verloor alleen van Van Unen) en Jaap van Hummel (winst tegen Schuurkens) bepaalden de eindstand op 7—3. Stand Ere-klasse A Delta Lloyd 3—C Hunter '25 3— 2 Scvlla 4—< AMVJ 4—2 St. Hoger/TSB 4—4 Scyila II 4— 2 Stand Ere-klasse B MaaJbree 4—7 Belcrurn 4^—4 Huntfr 26 II 4—3 WibaU 4—2 Jr«*n» 4—4 SVF. 4—2
Vrees voor Punch niet gerechtvaardigd Blue Stars onstuitbaar basketbal Van onze basketbal medewerker
AMSTERDAM, 2 fcbr. — Ton Boot was ernstig verontrust. De aanvoerder van Blue Stars vreesde landskampioen I'uneh zeer. Juist omdat Punch momenteel aan de staart van de kampioensgroep van de basketbal competitie bungelt. Punch vocht zondagavond in de Amsterdamse Apollohal voor de laatste kans.
Het Delftse publiek van felle scholieren die altijd bereid zijn de studentenploeg optimaal te steunen en de tegenstrever via het scanderen van schuttingtaai te ontredderen, had terdege begrepen dat de favorieten moesten winnen en was in forse getale naar Amsterdam gekomen. Ton Boot vreesde een nederlaag. Hij bracht zijn verontrusting over op zijn teammakkers en opnieuw bewees Blue Stars op die momenten tot zijn maximum te kunnen stijgen. Het werd een overwinning met 95—1>5. De virtuozen Kees Smit (10—8) en Ton Boot (17—11) gingen Blue Stars voor op de weg naar een knappe overwinning. De felle en toch stoïcijnse Bob W'oudstra, gehaaide Hans Ferrier en potentiële virtuoos Bert Weber volgden gretig. De enige lange man van de Amsterdamse sterren Bernard van der Molen bleek eveneens bereid, zij het met enige vertraging , want Van der Molen was keurig ruim een half uur voor de wedstrijd in de sporthal. Betreurenswaardig was alleen dat hij begrepen had dat er in Delft gespeeld zou worden. Bij de stand 15—14 voor zijn teammakkers was hij in de Amsterdamse Apollohai. Toen Punch het nadelig verschil op 23—22 bepaalde verliet Van der Molen juist de kleedkamer en bi) 37—28 zette coach Jan Driehuis hem in.