ADVERTENTIE « • *
De tijd : dagblad voor Nederland
- 28-03-1970
Permanente URL
- Gebruiksvoorwaarden
-
Auteursrechtelijk beschermd. Op dit object rust auteursrecht.
- Krantentitel
- De tijd : dagblad voor Nederland
- Datum
- 28-03-1970
- Editie
- Dag
- Uitgever
- N.V. Drukkerij De Tijd
- Plaats van uitgave
- Amsterdam
- PPN
- 842127143
- Verschijningsperiode
- 1965-1974
- Periode gedigitaliseerd
- 1965-1974
- Verspreidingsgebied
- Landelijk
- Herkomst
- Koninklijke Bibliotheek C 236
- Nummer
- 40510
- Jaargang
- 125
- Toegevoegd in Delpher
- 20-11-2013
Advertentie
HEDDA VAN GENNEP: „Je speelt vaak een soort Hansje in Bessenland"
HEDDA VAN GENNEP doet produktievverk voor het NOSprogramma „Kort geding", dat de laatste tijd een grote populariteit geniet. Zondagavond kunt u weer een aflevering zien. Vóór „Kort geding"' deed zij het programma „Inburgeren". Naast dit televisiewerk schrijft zij samen met Ageeth Scherphuis stukjes in het vrouwenblad „Eva". En tenslotte .is Hedda van Gennep redactrice van het blad „Man, Vrouw, Maatschappij". „Ja, ik zit in MVM," zegt Hedda van Gennep. I)e ex-madame Fifi van Pipo de Clown. Grijze rattekop, zwarte leren rok, opgerold op een stoel in een kamer vol boeken. „Dat is een tijdschriftje. Vroeger dacht ik altijd: ik doe het niet. Want het helpt toch niet. Maar' dat is over. Ik ben nu ouder. Ik heb nu eindelijk het gevoel, dat dit de plek en het moment is en dat het goed is. Vroeger had ik dat niet. Toen was ik onzeker. Ik wilde aan het toneel. Uad toch altijd iets van: Misschien wordt ik Eleonore Douzc wel. Nou, dat bleek toen niet zo te zijn. Dat was een tyd van lijden. Van teleurstelling." Of het werken van vrouwen bij de televisie anders is? „Ik geloof niet in principieel vrouwelijke dingen," zegt Hedda, schouderophalend. „Niet iets van "mode, borduren en dat soort dingen. Maar bij je werk merk je wel altijd dat je als vrouw anders benaderd wordt dan mannen. Als je bij Biesheuvel komt, zegt die meteen: Wil je een glaasje cognac. Je speelt een soort Hansje in Bessenland vaak, hé. Ken beetje onnozel: Waarmee ik niet wel zeggen, dat ik mensen voor de gek houd, want daar houd ik niet van. Wat niet wegneemt dat toch iedereen woedend op je is."
HEDDA VAN GENNEP ...emotioneel...
Dolle Mina
HEDDA LACHT, en schenkt thee in. Als een razende komt een klein langharig jongetje binnengestoven. De jongste zoon Jopje. Hij heeft hele verhalen te vertellen. Als hij klaar is, gaat Hedda door: „Ik vind die Dolle Mina ontzettend goed. Maar meer om wat ze vinden dan om wat ze doen. Want ik ben bang, dat omdat ze nogal komische dingen doen. lacherig worden afgedaan. Dat „MVM" is erg goed hoor en heeft eigenlijk dezelfde doelstelling. Het is alleen een veel degelijker groepje. Wat intellectuelerig. Ik heb echt wel eens1 schuldgevoelens gehad over het feit | dat ik,,werk. Maar nu vind-ik eigenlijk wel,'dut je kinderen bost iets vervelends kunt laten doen. als je dat later maar Weer met iets anderSi goedmaakt.'" r ' ' ' . i Ze houdt zich in haai werk altijd een beetje met wetgeving, maatschappij en dat soort dingen bezig: „Ja, dat komt waarschijnlijk door een toch wat schoolmeesterachtige mentaliteit. Een soort uitleggerigheid. Ik kan eigenlijk niets anders. Heb alleen contact met sociaal psychiatrische taboeproblemen, die me bezighouden. Politiek ook." Over het werk: „Ik kan vrij snel een vraaggesprek maken. Maar als het om diepere persoonlijker dingen gaat. gaat het moeizamer. Toch heb ik eigenlijk maar één keer gehad, dat ik iemand niet kon interviewen en dat was Harmsen van de BP. Ik was bang van die man. Ik dacht: vlagen stellen en weg wezen."
Vrouwenblad
DOCUMENTAIRES: ..Ais ie cc n echte goede documentaire wil maken, moet ie een kunstenaar ziii. en die ben ik niet. Wie is dat wel. Johan van der Keuken misschien. ik kan goed dingen achter elkaar zetten. En als je merkt dat iemand bij het maken van een documentaire een gevoel gehad heeft, dat hij op de een of andere manier heeft overgebracht, dan is zo'n documentaire zeker te waarderen." Haar activiteiten in „Eva": „Ik geloof ook helemaal niet in een vrouwenblad hoor. Maar ik vind het wel leuk om die rubriek te doen. Ik heb laatst een stuk over „Het Andere Spanje" geschreven en dan denk ik toch: dat staat er weer in. En om zo'n blad te verscheuren, om later op de voorpagina van de Haagsche Post te staan, zoals die Dolle Mina's deden, vind ik onzin. De HP is tenslotte een soort Libelle voor mannen. 'Ja toch?"
Dood
VAN GENNEP 1 maakt samen met Peter Hofstede een' srrle van zes programma's voor het IKOR oVè'r dé' Dood: „Het is «ek. dat 'je merkt, dat iedereen bij dood. altijd over de dood van anderen denkt. Over mezelf? Voor doodgaan heb ik geen angst. Toch ben ik bang. Voor mijn kinderen en mensen die van je honden. Ik ben erg emotioneel. En ik denk eigenlek dat het gevoel tegenover de dood net is als ieder ander gevoel tegenover dingen waar je niet over praat. Ik ben nu veertig jaar en ik Heb het gevoel dat ik verder niets meer wil bereiken. Het lijkt me erg leuk om oud te worden, dat wel. Ach, eigenlijk weet ik het niet. Ik geloof dat ik toch blü ben, dat de dood bestaat, dat er een eind aan komt. Want stel je voor. Ik moet er niet aan denken." SUZANNE PIËT
Goeie uitsmijter gezien
BRANDPUNT was gisteravond •io vorm. Het ging in op de opmerking van Haya van Someren-Downer dat de Bussumse televisiejongens een guerrilla voeren tegen de VVD. Ad Langcbent bracht de guerrilla-acties aardig in beeld en zorgde nog voor een goeie uitsmijter. „Haya had natuurlijk gelijk dat wij haar op de verkiezingsavond te laat aan het woord lieten. Wij hadden haar
moeten laten praten tussen half negep en tien uur toen iedereen naar Feijcnoord keek". De reportage van LegtïT Warschau, Feijenoords tegenstander van woensdag, was eigenlijk het zwakste' dcêl. Pe reportage was oppervlakkig cn trapte weinig anders dan open deuren in. Aansprekender was het verhaal over de Maria-vcrering in Amsterdam. Aanleiding daartoe was de bijeenkomst van een groep (niet zo jonge) katholieken in de RAI die ijvert voor een inmiddels toegestaan nieuw onderzoek naar de beweerde verschijning van Maria aan mejuffrouw Peerdeman. Uiteraard dook ook de onvermijdelijke Louis Knuveldcr weer op. Wat de kerkelijke autoriteiten ervan denken maakte vicaris dr. H. Kuipers duidelijk en zijn antwoorden laten mej. Peerdeman en haar geestverwanten weinig hoop. „Laten we de Vrouwe smeken van Amsterdam weer een gezonde stad te maken" zei Knuveldcr nog, al bedoelde hij dat wellicht anders dan de Brandpunt-jongens die prompt „kabouter" Pvoel van Duyn lieten opdraven met zijn sympathieke Actiegroep '70, felle strijders tegen de woningnood. F. S.
Bruintje Beer en het astronautje
36 . Nee hoor. De mand is leeg roept Flip ~Het kerstmannetie moet item eruit gehaald hebben. Ik heb de mand naar beneden getrokken en 'Niels was verdwenen. Maar de mand was met helemaal ieeg'voegt hij eraan toe. ..Kijk. hier is een brief. Hij is aan ons alletwee geadresseeid Ze maken de envelop open en zien dan dat de rjeschenkenbon. die het agentje aan Bruintje' had gegeven en die de kleine beer aan N;els had overhandigd, er za". ~He, die is van Niels", roept Flipje uit. ~Hij had hem met meer nodig nu hij toch naar het kasteel van het kerstmannetje is. daarom heeft hij hem zeker voor ons achtergelaten". „Wat leukl Daar kunnen we eits voor gaan kopen", roept Bruintje opgetogen uit.
Heer Bommel en de Blijdschapper door MARTEN TOONDER
6860. ~Begin je nu weer mei praatjes over de Zwarte Zwadderneel?" nep heer Bommel geprikkeld uit. ~Daarvan ben ik niet gediend, Joost; dat hebben we al eens gehad! Je kunt be ter thee gaan metten en een andere maaltijd klaar maken dan de stemming met bijgeloof
v 7, " te bederven!" De bediende wilde iets In het midden brengen, maar een onverwachte windvlaag deed zijn regenscherm omslaan zodat het hemelwater hem vochtig in de kraag droop. ..Zeer wel. heet Oiivier". prevelde hij terwijl hij zich met de verflenste bloemen naar huis begaf. „Maar wanneer u mij toestaat moet ik altijd aan dat oude lied denken: De wind is in de bomen De regen op het struweel Nu zal hij weldra komen. De Zwarte Zwadderneel." Zijn vreugdeloze stem weid opgenomen in het klagen van de «lementen *n heer ..Onzin", sprak hij tot zichzelf ~Er is tegenwoordig geen enkele reden meer om nu gelukkig te zijn. ledereen heeft het goed — en dat soort versjes dient alleen maar 01 een excuus voor landerigheid te hebben! Het is treurig! Maar waarom is iedereen z zuur? Dat zou ik als heer wel eens willen weten Op dat moment klonk er achter hem het geknars van wielen en het gerinkel van ee ketting — en toen hij omkeek zag hij een oude woonwagen op de weg staan. ~Hè meneertie!" riep de bejaarde voerman met krassende stem van de bok. „Heb j soms zorgen? Daar kan ik je afhelpen, hoorl En de prijs zal je meevallenl"
let op TELEVISIE
l i •De VARA begint haar zaterdagavonduitzending met een reportage over de Jonge Onderzoekers die j hun inzendingen hebben bijeenge: bracht in de Amsterdamse RAI. Als je nou spreekt over aardige, ambitieuze jongeren waar de natie fier op kan gaan, dan zijn het de Jonge Onderzoekers wel. Nederland 2, 19.30 uur (VARA). • Schakels heet het toneelspel op de : avond van Eerste Paasdag. Een spel 1 van Herman Heyermans dat hijzelf „een vrolijk spel van huiselijke ■ aard" noemde maar waarin, toch sprake is van een wrange ironie, die nauwelijks ruimte laat vooi: | vrolijkheid. Een spel over klein—burgerlijkheid in een gezin. Nederland 1, 20.35 uur (KRO). • In verband met Pasen worden 1 sportprogramma's van de NOS-1 radio en -televisie niet zondag maar maandag uitgezonden. Studio Sport heeft maandag: zeilen in Loosdrecht, boksen Nederlands kampioenschap in Rosmalen en de Paasraces op het circuit van Zandvoort, Nederland 2, 19.04 uur (NOS).
RADIO
I; • - i •In Langs do Lijn (in verband met Pasen op maandag); vuelbai, race» op /andvoort, BMHC-hockeytoernooi, paardenkoersen op Duindigi en Sappemeer. motoreross in Bergharen, schaak- en damoverzieht. i] Hilversum 2, 14.30 nur (NOS). Het tweede gedeelte van deze uitzending, later op de avond, komt te vervallen.
TELEVISIE
zaterdag NEDERLAND I NOS: 18.45 Kleur: Do Fabeltjeskrant. 18.55 Journaal. NCRV: 19.04 Scheepsjongens van Bontekoc. vervolgverhaal. 19.13 Kleur: Mot Swiep op avontuur: TV-serie vooi de jeugd. NOS: UO.OO Journaal. NCRV: 20.20 Dombey & Zoon, TVfeuilleton. 20.45 Tweekamp, quiz tussen studententeams. 21.10 Kleur: Nathan & Tabileth, TV-spel. 22.10 Actualiteitenrubriek. 22.35 Psalter voor de stille zaterdag: programma in woord en toon over psalm 22. NOS: 22.50-22.55 Journaal. KRO— RKK 23.00-01.00 Paasnaehtwake in de St. Adelbertabdij te Egmond-Binnen. NEDERLAND II NOS: 18.45 Kleur Do Fabeltjeskrant. 18.55 Journaal. 19.04 Scala: informatief programma. VARA: KL: De jonge onderzoekers, rep. over de beoordeling van de inzendingen van de landelijke wedstrijd. NOS: 20.00 Journaal. VARA: 20.20 Sporttribune. 21.20 Kleur: Ironside, TV-film. 22.10 Kleur- Toneelimprovisaties. 22.50 Achter het nieuws. NOS: 23.15-23.20 Journaal. DUITSLAND I (Regionaal programma: NDR: 18.30 Kleur: Mein Freund Ben, TVserie. 19.00 Aktualiteiten. 19.15 Kleur: Amusementsprogramma. 19.58 Programmaoverzicht. WDR 1 .30-1 .55 Weekjournaal. 18.35 Kleur: Auf der Suche nach den letzten Wildtieren Europas, natuurfilm. 19.00 Aktualiteiten en nieuws. 19.35 Kleur: Gunter Markerts abcntcuerliche Reise vom Aquator zur Robinson-Insel, TV-film.). 20.00 Journaal en weerbericht. 20.15 Dem Tater auf der Spur, 'tv-film. 21.50 Kleur: Trekking van de lottogetallen. 21.55 Journaal, weerbericht en Het woord voor de zondag. 22.15 Kleur Internationaal Danstoernooi Standaard- cn Latijns-Amerikaanse dansen. 23.35 Journaal. DUITSLAND II ' 18.45 Kleur: Muzikale quiz. 19.45 Nieuws cn weerbericht. Aansl.: Kroniek v. d. week. 20.15 KI.: Dei Schutzenkönig. klucht. Aansl,: Nws 21.45 Act. sportprogr. met loterijberichtcn. 23.00 Nieuws cn weerb'er. 23.05 Die Kinder des Olymp. Franse speelfilm. Ongeveer 0.40 Einde. DUITSLAND 111 18.00 Das Bosc., 18.30 Kleur: Klassische Experimente der Physik. 19.00 Leben unter der Lupe. 19.30 Du und Dein Auto. 20.00 Journaal en weerbericht.' 20.15 Helden des Wilden Westens. Western-serie. 20.30 Kleur: Die Altisten in der Zirkuskuppel: ratlos, Duitse speelfilm. 22.10 Literaire uitzending. 22.40-23.50 De pianosonates van Beethoven. TV-serie. I zondag NEDERLAND I CVK—IKOR: 10.00-11.00 Paasviering van de Evangelische Broedergemeente. KRO—RKK: 11.55-12.30 Eurovisie: Pa»«lJftëSpraak en zegen Urbi*l;t Paus Paulus VI. NOS: 15.00 Journaal. 15.02 Weekjournaal - met titels voor slechthorenden. 15.22 Verkeersinformatie. 15.25 Kleur: Skippy, TV-serie voor de jeugd. 15.50 De Verrekijker - internationaal jeugdjournaal. 16.00 Hart- cn Vaatziekten (2): medische rubriek. 16.15-17.00 Kleur: Passepartout: Reportage van de demonstraties Kunstrijden te Ljubljana. 18.55 Kleiïr: De Fabeltjeskrant. CVK—IKOR—RKK: Bijbelvertelling voor kinderen. CVK—IKOR: 19.05 Woord voor woord - Extra (3): De Stad. KRO: 19.30 Kleur: Knotse Kneuzen Rally, tekenfilm. 19.45 Kleur: Bezoek uit Engeland (Besuch aus England), aflevering van de Duitse TV-serie Kapitan Harmsen, NOS: 20.30 Journaal. KRO: 20.35 Schakels, vrolijk TVspel. 22.25 Gamma: Jezus in zijn tijd. documentaire. NOS: 23.05-23.10 Journaal. NEDERLAND II NOS: 18.55 Kleur: De Fabeltjeskrant. 19.00 Journaal. 19.05 Kleur: De tovenaar van Saburac, TV-serie voor de jeugd. 19.30 Kleur: Wereldkampioenschappen IJshockey te Stockholm: samenvatting van de wedstrijd Polen - Oost Duitsland. 20.15 Panoramiek: informatief programma over nationale en internationale gebeurtenissen cn situaties. 20.40 Kleur: Wat doe ik voor de kost?: beroepenraden. 21.10 Kleur: Tob-spion, TV-fcuillcton. 21.35 Kort Geding: discussieprogramma. 22.25-22.30 Journaal. DUITSLAND I 10.15-10.45 10.50- 11.55 R.K. Paasdienst vanuit Zagreb. 12.00-12.30 Eurovisie: Pauselijke zegen, vanuit Rome. 12.45 (K) Programmaoverzicht. 13.15 Regionaal weekjournaal. 13.45 Voor de kinderen. 14.15 (K) Natuurfilm. 15.05 Sherlock Holmes. TV-serie. 15.55 S- Bahn, filmreportage. 16.40 Circuspiogramma. 17.35 Grosser Ring mit Aussenschleifer. TV-film. 19.15 (K) Sportjournaal. 20.00 Journaal cn weerbericht. 20.15 (K) Der Kardinal, Amerikaanse speelfilm. 23.10 Journaal en weerbericht. 23.15 Cantate van Bacil. DUITSLAND II 10.30 Programmaoverzicht. 11.00 Jeugd in discussie. 11.30(K) Reportages. 12.00 Het zondagconceit. 12.50 Wetenschappelijke commentaar. 13.00 (K) Actualiteiten en muziek. 13.35 (K) Flipper, TV-serie. 14.00 Tommy Tulpe, TV-serie. 14.45 Programma voor autobezitters. 15.15 (K) Nieuws en weerbericht. 15.20 (K) Documentaire film, 16.15 (K) Die Geschichte der Apostel, TVseric. 17.25 (K) Big Valley, TVserie. 18.15 (K) Nieuws, weerbericht cn sport. 18.30 Das leere Grab, •documentair programma. 19.00 Bilder aus dem deutschen Familienleben, TV-serie. 19.45 (K)Nieuws en weerbericht, 19.55 Druben, informatief programma. 20.15 (K) Das weite land, TV-spel. 22.00 (K) Cavalleria Rusticana. opera. 23.15 (K) Nieuws en weerbericht. DUITSLAND 111 18.35 Pianorecital met toelichting 19.30 (K) Wachablosung East of Sue*. TV-film. 20.00 (K). Journaal en weerbericht. 20.15 The raven. Amerikaanse speelfilm. 21.15 (K) Jazz Workshop. 21.55 Vampyr — Der Traum des Allen Gray, Franse speelfilm 23.00 Einde uitzending BELGIE (Nederlands) 11.00 Eurovisie: Plechtige Eucharistieviering voor Pasen te Rome. 11.55-12.20 Eurovisie: Urbi et Orbi: Pauselijke Paaszegen vanuit Rome. 14.30 Polv en de zwarte diamant, jeugdfeuiileton. 14.45 Fabian van Fallada, jeugdfeuilleton 15.15 Gevarieerd programma. 17.15 Wij, Heien van Zichcm. feuilleton. 18.30 Sportreportage. 19.00 Wachtwoord. 19.30 Zo met de zoo in huis, dierenfilm. 19.55 Mededelingen. 20.00 Journaal. 20.15 Spoitactualileiten. 20.4(1 'Grote Platengala 1970. 22.25 Journa al. maandag NEDERLAND I NOS: 16.00-18.15 Kleur: Wereldkampioenschappen IJshockey te Stockholm: Zweden-Rusland. In de pauze tussen de 2e en 3e speelperiode eveneens beelden van deze wedstrijd en dc Toto- uitslagen. 13.45 Kleur: De Fabeltjeskrant. NOS: 18.55 Journaal. VARA: 19.04 Coronation Street, TV-fcuilleton. NOS: 20.00 Journaal. VARA: 20.20 Achter het nieuws. 20.45 Kleur: Sherlock Holmes: De hond van de Baskervillcs. TV-scric. 22.25 Kleur: Muzikaal programma met Omroeporkest; Trio Louis van Dijk: Ellv Amcling, sopraan en Meindert Kraak, bariton. NOS: 23.10-23.15 Journaal. NEDERLAND II NOS: 18.45 Kleur: De Fabeltjeskrant. 18.55 Journaal. 19.04 Studio Sport. 20.00 Journaal. NCRV: 20.20 Kleur: Handelingen der Apostelen. TV-film. 21.20 Kleur: Meeuwen, huYi gedrag en hun taal, filmreportage. (BBC-produktie). 22.10 Het Restaurant, eenakter. 22.50 Psalter voor Pasen: programma in woord en toon over psalm 98. NOS: 23.00- 23.05 Journaal. Religieus programma. 12.00 Der Internationale Fruhschoppen. 12.45 fc(K) Regionaal weekjournaal. 13.45 (K) Voor de kinderen. 14.30 Vidocq, TV-serie. 15.00 (K) Filmreportage. 15.35 Sonntage mit Sybill, Franse speelfilm. 17.25 (K) Internationaal poppentheater. 18.25 Filmreportage. 19.15 (K) Sport. 20.00 Journyral en weerbericht. 20.15 Tage der Rache, TV-film. 21.25 (K) Filmreportage. 22.25 (K) Cartoons. 23.10 Journaal en weerbericht. DUITSLAND II 12.00 Experimentele Paasdienst. 12.45 (K) Captain Wright, bitte melden!, TV-film. 13.43 (K) Filmreportage. 14.30
RADIO
zaterdag HILVERSUM I 18.00 Nieuws. 18.11 Actualiteiten. 18.2Ü Finale — op weg naar het weekeinde: nieuws, muziek, achtergronden en amusements. 21.00 Stereo: Jazz-trio. 21.15 Een kroon van negen karaat, hoorspel. 22.00 Stereo: Metropoie-orkest: amusementsmuziek. 22.20 Nieuws. 22 40 Mededelingen. 22.45 En dan heb je een chanson: liedjesprogramma. 23.15 Stereo: Lui luisteren: licht gevarieerd platenprogramma. 23.55 Nieuws. IKOR. 24.00-01.13 Paasnachtdlenst. HILVERSUM II 18.1!) Uitzending van de Christelijk Historische Unie. 18.30 Nieuws. 18.41 Actualiteiten. 19.00 Exodus: godsdienstige uitzending. 19.30 Stereo: Sjook: jongerenprogramma. 20.00 Stereo: Klassieke en moderne muziek (gr). 21.00 Christus verrezen: Paasviering. 22.30 Nieuws. 22.40 Stereo: Goal !: een muzikaal sportprogramma met commentaren, reportages en gekruide nieuwtjes. 23.55-24.00 Nieuws. UELGIE 324 m (Nederlands) 18.00 Nieuws. 18.03 Jeugdprogramma. 18.30 Franse taalwenken. 18.32 Gevarieerd programma. 18.45 SPORTKRONIEK. 18 52 Taawenken. 18.55 Graminofoonmuziek. 19.00 Nieus, weerbericht en actualiteiten 19.40 Gevarieerde muziek. 21.00 SporUnformatie. 22.00 Nieuws, Berichten ei De Zeven Kunsten. 22.20 Amusementsmuziek. 23.00 Nieuws. 23.10 Liederenrecital 23.40-23.45 Nieuws. zondag HILVERSUM I V'ARA: 8.00 Nieuws. 8,13 Weer of geen weer: gevarieerd programma. i 9.00 Sportmededelinuen), 9.45 Uitrending Humanistisch Verbond. IKOR: 10.00 Paasprogrnmma met oecumenische kerkdienst. AVRO: 12.00 Muzikaal Onthaal: bonte muzikale show.' 13.00 Nieuws. 13.10 De toestand ln de wereld;* lezing. 13.19 Radiojournaal. 13.35 Radar: radioperodiek. 14.05 Stereo: licht instrumentaal ensemble met zangsoiiste. NOS: 14.30 Zoeklicht op Nederland: Informatie! programma over de Nederlandse provincies. VARA: 17.00 Stereo: licht orkest met soliste. 17.50 Nieuws. NOS: 18.05 Mededelingen. VARA: 18.10 Stereo li licht orkest mei solisten. 18 30 Cabaretprogramma. 19.00 En dan ziet tl hier : licht programma over rondleiders. VPRO: 19.30 Nieuws. 19.35 L'Arte tlell Arco (XII): klassieke muziek voor klavecimbel en viola da gamba, met loclichting. 20.00 Pasen, klankbeeld. AVRO: 20.30 Stereo: In de kaart gespeeld: verzoekplatenprogramma van amusements- en klassieke muziek. 22.05 Huwelijksportret: gesprekken. 22.30 Nieuws. 22.40 Mededelingen. 22 43 Radiojournaal. 22.55 Stereo: Te elider ure: licht gevarieerd platenprogramm». 23.55- 'J 4.00 Nieuws. HILVERSUM II NCRV: 7.1)0 Paasgetuigeni* in de Domkerk te Utrecht. KMO; 8 00 Nieuw». 8,10 Stereo: Badinerie: klassieke inu/.iek (gr). 9.00 Nieuws en waterstanden. 9.15 Laudate: klassieke gewijde muziek (gr). 10 00 Eucharistie viering. 11.00 Nieuws. 11.02 Stereo: Promenade concert