Wat is Delpher?

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.

Meer dan 100 miljoen pagina’s voor iedere bezoeker
Het maakt niet uit wat voor onderzoek u doet en op welk niveau. Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan ruim 1,3 miljoen kranten, 4,4 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 500.000 boeken van de 15de tot de 21ste eeuw. In het totaal vindt u in Delpher meer dan 100 miljoen pagina’s en dit aanbod zal de komende jaren alleen maar groeien.

Vrij te gebruiken voor privé-doeleinden en onderzoek
Al het materiaal uit Delpher mag u voor eigen onderzoek vrij gebruiken. Als u er meer mee wilt doen, lees dan onze gebruiksvoorwaarden.

Het downloaden van grote aantallen objecten die (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd zijn, is niet toegestaan. Onder voorwaarden is bulkgebruik van deze objecten wel mogelijk voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden. Lees hierover meer in Data in Delpher.
Wij monitoren misbruik en kunnen de toegang tot Delpher blokkeren.

Privacyverklaring
In de privacyverklaring kunt u lezen hoe de Koninklijke Bibliotheek (KB) omgaat met uw persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van het aanbieden van deze website. We hechten veel waarde aan privacy en we zullen uw persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorg behandelen en beveiligen. Lees hier de privacyverklaring

Delpher is ontwikkeld en wordt beheerd door de KB, die daartoe samenwerkt met diverse bibliotheken en instellingen.

Contact

Hartelijk dank voor uw vraag.

Binnen een werkdag ontvangt u een reactie op uw e-mailadres. Voor de behandeling van klachten houden wij 5 werkdagen aan.

Wat vindt u van Delpher? Heeft u ideeën of suggesties? Geef uw mening in de enquête.

Enquête starten