N

Artikel 27 wordt als volgt gewijzigd:

In het eerste lid wordt na de zinsnede «een groot aantal levende micro-organismen van yoghurtcultuur» ingevoegd: «waarvan ten minste tien miljoen staafvormige per ml,».

In het tweede lid vervalt «en c».

O

Na artikel 27 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende:

«Artikel 27bis

1. De aanduiding yoghurt door verhitting langer houdbaar gemaakt onderscheidenlijk halfvolle yoghurt door verhitting langer houdbaar gemaakt of magere yoghurt door verhitting langer houdbaar gemaaktmag uitsluitend en moet worden gebezigd voor het vloeibare melkprodukt verkregen door de in artikel 25, eerste lid, onderscheidenlijk in artikel 26, eerste lid, of in artikel 27, eerste lid, bedoelde waar te verhitten, zodanig dat de waar minder dan 100.000 levende staafvormige micro-organismen van yoghurtcultuur per ml bevat en de zuurtegraad van de waar bij bewaring gedurende 24 uur op een temperatuur van 45°C niet meer dan 5°N toeneemt. 2. De in het eerste lid bedoelde waar moet voldoen aan de volgende bijzondere eisen: a. de eisen genoemd in artikel 23, tweede lid, onder a tot en met e; b. andere stoffen of produkten dan de in artikel 25, eerste lid, genoemde kenmerkende bestanddelen mogen niet aanwezig zijn, met uitzondering van caseinaten, gemodificeerd zetmeel en gelatine. 3. Voor de in het eerste lid bedoelde waar moet, indien één of meer van de in het tweede lid, onder b, genoemde stoffen aan de waar is (zijn) toegevoegd, een aanduiding worden gebezigd, aangevende dat deze stoffen zijn toegevoegd en welk percentage van deze stoffen is toegevoegd, bijvoorbeeld: «toegevoegd 0,5% gelatine».».

P

Artikel 28 wordt als volgt gewijzigd:

In het eerste lid wordt na de woorden «yoghurt met vruchtensap» ingevoegd «, halfvolle yoghurt met vruchtensap» en tussen de woorden «yoghurt» en «of magere yoghurt» telkens de woorden «, halfvolle yoghurt».

De woorden «geur- en smaakstoffen» worden vervangen door de woorden «natuurlijke of natuuridentieke aroma's (essences)».

In het derde lid wordt tussen de woorden «, yoghurt» en «en magere yoghurt» ingevoegd de woorden «, halfvolle yoghurt».

Q

Artikel 29 wordt als volgt gewijzigd:

In het eerste lid wordt tussen de woorden «yoghurt met vruchten» en «of magere yoghurt met vruchten» ingevoegd «, halfvolle yoghurt met vruchten» en tussen de woorden «yoghurt» en «of magere yoghurt» telkens de woorden «, halfvolle yoghurt». De woorden «geur- en smaakstoffen» worden vervangen door de woorden «natuurlijke of natuuridentieke aroma's (essences)». Het gestelde in het eerste lid na het woord «tenminste» wordt