ONS RTVDERRLAAD.rE

suikerwater, dat in een glazen bolletje, eindigend in een buisje, verbonden met de pot aan de andere kant, levert hun voedsel.

Als jullie nu buiten wandelen en mieren ziet lopen, denk dan even aan dit alles, wat ik jullie heb verteld. Dan zien jullie beslist meer dan alleen een klein, nietig insect, dan zien jullie een werkend, nuttig lid in de mierenmaatschappij, voor luiaards tot voorbeeld gesteld.

Uit „de kleine Androcles".

Sd

Wij gaan kleuren

Hak'iz/ekif

P ) & l a. a-w a - ^ ^ r~-

HSoi

s"D RAADSEL

Ik weet een schaapstal, die vol witte lammertjes zit

tezamen!S " ^ r°°d **"' die blaat meer dan alle aderen

Antwoord op raadsels van 26 Juli 1.1.

honzon' 2- een raadsel, 3. de barbier, 4. een kaal hoofd, 5. de

BIJBLAD VAN „DE DERTIGSTE ,1 AAR(i ELKE WOENSDAG.

PROLETARISCHE VROI'W" VAN 16 Al GlSTUS 1939. No. VM. ANG No. 1137 \ U ..ONS KINDEKBLAADJE". VKRHCHIJNT RED.-ADRES: MEVR. EISEN LOEFEEL, ELSPEE1' (VELLWE)

ELFJE RAGEBOL

Door JO VAN KAMPEN.

(Voor de kleinen.)

Onder de elven in het elvenrijk heerste grote verslagenheid. De beeldige goudblonde krulletjes van Goudglansje, hun mooiste vriendinnetje waren plotseling in een lelijke zwarte ragebol veranderd.

„Verbeeld je, een elfje met zwart haar!" zeiden de elfjes tegen elkaar. Dat was nog nooit voorgekomen. Goudglans kon ze niet meer heten. Elfje Ragebol was in het vervolg een betere naam voor haar.

„Elfje Ragebol, Elfje Ragebol!" lachten een paar elfjes.

Ja, er waren wel elfjes bij, die het niet zo erg vonden, dat Goudglans zo lelijk geworden was. Dit kwam, omdat Goudglans wèl het mooiste maar lang niet het liefste elfje was. Ze plaagde hen dikwijls en wou nooit iets voor hen doen. Maar de meeste elfjes vonden het toch wel