VOOR UW FOTOARTIKELEN I EN AFWERKING NAAR; FOTO- EN KINOHUIS J. B. DOPHEIDE, HILVERSUM NEUWEO 3; TELEFOON 2856

speeld. H.A.C. zegevierde op Losser met I—o en krijgt dus nog een kans. De reserves van Quick verloren van Denekamp met 2—l. Vogido behaalde een prachtig resultaat door Longa in Lichtenvoorde met 3—o te overwinnen. WESTELIJKE AFDEELING I. D.E.M. wint van H.M.S. Slechts een wedstrijd is hier gespeeld. D.E.M. had bezoek van H.M.S. en won van zijn gasten met 2—l. De standenlijst doet zien, dat Volendam hier geheel onbedreigd aan den kop gaat. Volendam 9 8 10 17 40-20 H.M.S. 115 3 3 13 31-26 V.V.Ij. 11 6 1 4 13 25—23 S.D.O. 9 42 3 10 23—23 D. 8 41 3 9 15—12 VIC 8 23 37 19—18 V.V.Z. 8 31 47 19—17 E. 8 31 47 18—28 De Meer 9 2 25 6 21—26 Wilskracht 9 0 18 1 12—30 Tweede klas. Inde afdeeling A werd slechts één wedstrijd gespeeld, namelijk te Laren, waar L.V.V. van zijn concurrent Zwaluwen Vooruit met 4—2 wist te winnen. Bij de overige wedstrijden is niet eens begonnen. In B werd eveneens slechts een wedstrijd gespeeld, namelijk Wilskracht 2—Alw. Forward, dien de menschen uit Hoorn met 3—l wonnen. WESTELIJKE AFDEELING H. Flinke overwinning van T.Y.8.8. in Loosduinen. Leonidas verliest hij H.B.C. T.Y.8.8. heeft de gelegenheid om niet definitief op de laatste plaats terecht te komen benut. De overwinning 4—l op G.D.A., momenteel mede eender ernstigste concurrenten voor de degradatiewedstrijden, brengt dubbel voordeel. Deze overwinning opent perspectieven voor de toekomst. Het H.8.C.-terrein bleek tegen den regen wel bestand. De Heemstedenaren zijn nu nog een wedstrijd meer uitgeloopen op hun concurrenten en.... twee punten ook. Binnen is binnen. H.B.C. 10 8 1 1 17 42-20 Santpoort 75 1 111 24 9 Onze Gezellen 8 41 3 9 16—15 Leonidas 73 21 8 19-19 D.H.L. 8 32 3 8 25—22 S.J.C. 8 31 47 21-31 Soartaan 72 1 45 18-17 Graaf Willem 8 21 55 20-23 TYBB 9 30 6 6 23-40 O.D.A. 8 20 6 4 9—22 Tweede klas. Inde geheele tweede klas van deze afdeeling is slechts een wedstrijd gespeeld, die een s—l overwinning bracht van Teylingen op V.V.E. OPMERKING. Van verschillende kanten bereiken ons vragen wat er geschiedt met wedstrijden, die wegens regen gestaakt zijn Wij verwijzen naar artikel 106 van het wedstrijdreglement van den 1.V.C.8. laatste alinea, die luidt: Indien een wedstrijd wegens weersomstandigheden gestaakt moet worden, wordt de wedstrijd opnieuw vastgesteld met dien verstande, dat de resteerende tijd alleen wordt gespeeld.

De Wekelijksche wedstrijd* BIJ KERKRADE—SITTARDSCHE BOYS. Het war jammer van de verre reis naar Kerkrade, dat deze belangrijke wedstrijd, die met zooveel belangstelling werd tegemoet gezien, voor een goed deel letterlijk in het water gevallen is. Het regende flink al voor de wedstrijd begon en het bleef regenen geheel den wedstrijd door. Daarbij was dooreen voorwedstrijd het geheel doorweekte terrein voor een goed deel ineen modderpoel herschapen. En feitelijk verwonderde het, dat scheidsrechter Teney liet spelen. Kerkrade had door middel van zaagsel de doelen zoo goed mogelijk droog gemaakt en zoo leek het nog wel te zullen gaan. Alras werd het echter een geduchte glijpartij en de spelers hadden alle moeite zich staande te houden, op den duur gelukte dat natuurlijk niet meetr. Dat wij ondanks dat een goeden wedstrijd zagen, is te danken aan het technisch spel van heide ploegen. Wij werden werkelijk verrast door den grooten vooruitgang en juiste spelopvatting, die de elftallen voor ons demonstreerden. Het zeer gladde terrein deed wellicht nog heter dan onder normale omstandigheden uitkomen, dat onze Limbvrgsche eerste klassers niet langer alleen met voet en hoofd voetballen, doch nu ook hun hersens daarbij gebruiken. Van het trap-maar-raak-systeem, dat wij vroeger zoo vaak zagen en fel hecritiseerden, van het te hooge spel en ergerlijke forschheid was hier niets te bespeuren. En zoowel het spel van voorhoede, middellinie als verdediging viel te roemen. Het doet ons genoegen dezen technischen vooruitgang te kunnen constateeren. Er werd wel echt Limburgsch enthousiast gespeeld, doch daarbij heerschte de geest over de drift en ondanks het glibberige veld, dat toch zoo vaak oorzaak kan zijn van te ver doorgevoerde forschheid, stonden hier twee ploegen in het veld, die volkomen fair play gaven. Tot aan de rust wist geen der beide partijen het doel te vinden. De thee kwam dus bij dubbel blanken stand., die de verhouding vrijwel weergaf. Na de rust, toen er een achttal minuten waren gespeeld, kwam hij een aanval van den linkervleugel van Kerkrade de bal bij den rechtsbuiten Vandenhof, die de Bruin met een scherp schot verrast. De Boys antwoordden reeds na eenige minuten met een prachtig doelpunt van den voet van Thissen uiteen voorzet van den rechtsbuiten Hensberg. Nog een tiental minuten werd het spel voortgezet, dan staakte de scheidsrechter wegens weeromstandigheden, een twintig minuten voor het einde. Als wijde spelers heel in het kort de revue laten passeeren, de heide doelverdedigers waren uitstekend. Vooral de Bruin heeft eenige moeilijke ballen keurig gehouden. De verdedigingen waren vrij goed. Van de middellinie vonden wij die van de Boys zeker niet minder dan die van de Kerkradenaren. Damoiseau speelde ditmaal een enthousiaste partij (vroeger vonden wij hem altijd te sloom) en ook het stevig werk van Jessen na de rust viel op. Datzelfde kan gezegd worden van diens naamgenoot, den rechtsbinnen. Claessens speelde een verdienstelijke centervoorpartij. Vooral de spelverdeeling was zeer goed. De voorhoede van Kerkrade speelt technisch mooier, die van de Sittardenaren echter verrassender, meer open spel. In de voorhoede van Kerkrade was de linksbinnen Bremen voor de rust onvoldoende en heeft eenige goede kansen gemist, daarna ging het wat heter. Wij komen spoedig eens in Limburg terug. Dan beter weer bestellen.

GRAND CAFÉ REST. ..OVERBOSCH" HET MIDDENPUNT VAN ROOHSCH SPORTLEVEN ZALEN – TOONEEL-SPEELTUIN BEZUIDENHOUT TEL77O7SÏ DEN HAAG