TELEGRAFISCHE POSTWISSELS worden voor geen hooger bedrag dan f 2500. afgegeven en alleen tusschen Postkantoren en plaatsen in het Rijk, waar een Rijkstelegraafkantoor is gevestigd. Het gewoon recht van 5 cents per ƒ 12.50 of gedeelte van die som wordt geheven, benevens de kosten van het telegram. De kosten van het telegram betaald men in GELD of TELEGRAMZEGELS, het Overige met postzegels.

INVORDERING VAN GELDEN OP KWITANTIËN, de f 150. niet te boven gaande, geschiedt door Postkantoren tegen een recht van 10 cents voor elke kwitantie van ƒ 10.— of gedeelte van die som. Kwitantiën van hooger bedrag dan ƒ 10.— moeten op gezegeld papier zijn geschreven.

Vrijstelling van Briefport, enz.

Brieven aan den Roning, de Koningin en de leden der Koninklijke familie, aan de hoofden der ministerieele departementen, mits in deze hunne kwaliteit, zijn vrijgesteld, doch mogen niet in de brievenbus gestoken, maar moeten aan de postbeambten aangeboden worden.

Dienstbrieven van de departementen van algemeen bestuur, de provinciale besturen en verdere hooge colleges en autoriteiten zijn van port vrijgesteld, mits gestempeld op het adres door den afzender of van het contraseign voorzien.

Dienstbrieven, aan port onderworpen, van departementen en Colleges van openbaar bestuur en openbare autoriteiten afkomstig, zijn, ongefrankeerd, aan geen verhooging van port onderworpen, mits zij, voor zij ter post bezorgd worden, voorzien zijn van een merk als bovenvermeld.

BESTELLING OP DE BEURS te Amsterdam, te Rotterdam ol te Schiedam verlangd wordende, moet dit verlangen op het adres worden uitgedrukt.

BRIEVEN POSTE RESTANTE worden, zooveel raogelijk, ook ; buiten de uren dat het Postkantoor geopend is, afgegeven, , nadat de beambte zich van de identiteit des persoons, die i zich aanraeldt, overtuigd beeft.

AFHALEN VAN BRIEVEN, DRUKWERKEN enz. kan ge-■ schieden wanneer men zich daartoe bij het Postkantoor, tegen i betaling van het daarvoor verschuldigde, abonneert.